Banaan pindakaas havermout repen
25
Sep

Plantbased Tuesday: Banaan pindakaas havermout repen

Ik ben een vreetzak en heb altijd honger, dus heerlijke gezonde snacks zijn altijd welkom! Deze banaan pindakaas havermout repen, geïnspireerd door Joy Food Sunshine zijn de perfecte Grab-and-Go snacks: makkelijk mee te nemen als ontbijt of als snack in de lunch box. Zelf vind ik ze handig om in mijn tas mee te nemen en snacken na een Pilates les wanneer ik een energie boost nodig heb. Deze banaan pindakaas havermout repen zijn ook nog glutenvrij, zuivelvrij en veganistisch (tenzij je een ei gebruikt).

Banaan pindakaas havermout repen

Gezonde snack

Havermout is super gezond. Het bevat koolhydraten en krachtige vezels en heeft meer eiwitten dan de meeste granen. Ook zitten ze boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Havermout vullen ook goed en kunnen helpen bij het afvallen. Het fijne aan zelfgemaakte snackrepen is dat je weet wat er in zit. Geen geraffineerde suiker en geen E-nummers. En je kan met eindeloos veel verschillende gezonde ingrediënten variëren. Kortom geen troep in je snacks!

Banaan pindakaas havermout repen

Banaan pindakaas havermout repen

Banaan pindakaas havermout repen

Banaan pindakaas havermout repen

Benodigheden:

  • 180 gr havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el pindakaas
  • 1 el vanille extract
  • 4 el maple syrup
  • 1 losgeklopte ei of ei vervanger (1 el chia zaad mixen met 2 1/2 el heet water)
  • 180 ml amandel melk

Bereiding:

  1. Vet de vierkant bakvorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Meng havermout, lijnzaad, bakpoeder, zeezout en kaneelpoeder samen in een kommetje. Zet apart.
  4. Prak de bananen samen met de pindakaas.
  5. Voeg de vanille extract, maple syrup en ei of ei vervanger toe. Mix samen.
  6. Voeg de amandel melk toe en roer tot een glad geheel.
  7. Voeg de havermout mix eraan toe.
  8. Doe het beslag in de bakvorm en bak voor 25 minuten.
  9. Laat afkoelen en snij in repen of vierkanten.
  10. Bewaar de rest in de koelkast.

Enjoy!

 Maak jij weleens snackrepen?

 

Liefs,

 

Handtekening Juliette

12 Responses

Leave a Reply