StrongbodyNL, food, Juliette Amadsoedjoek
26
May

Gevulde paprika’s

StrongbodyNL, blog , Juliette AmadsoedjoekNet zoals Pilates vanuit de basis werkt, ben ik ook een ‘prinses’ in de keuken die vanuit basis kookt. Met zout, zwarte peper en knoflook kom ik al een eind! Koken moet leuk, eenvoudig en zonder stress zijn. Mijn gerechten zijn dan ook niet high tech, maar wel erg lekker!

Dit gerecht lijkt misschien ingewikkeld, maar is super makkelijk! Het is eigenlijk net een cadeautje die je vol verwachting uitpakt, zodat je daarna kan genieten van de zachte, maar volle smaak. Je kan natuurlijk de standaard rode paprika’s gebruiken, maar die kleintjes die je op de markt haalt, zijn er ook perfect voor!

IMG_6859

Benodigheden (circa 4 porties)

4-5 rode paprika’s

Vulling:

250 gr gehakt
450 gr (ongekookte) rijst
1 (grote) gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
1 tl gesneden verse peterselie
1 tl gesneden verse munt
1 tl gesneden basilicum
Zout en peper

Saus:

1 el tomatenpuree
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

  1. Snij de paprika’s van boven open, zodat het als een deksel weer terug kan worden geplaatst.
  2. Snij op de bodem van de paprika een opening in de vorm van een vierkantje.
  3. Maak de paprika van binnen schoon. Pitten en aanhechting wegsnijden.
  4. Meng alle ingrediënten goed met het gehakt.
  5. Breng het goed op smaak met zout en paper.
  6. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  7. Maak in een apart kommetje: een mixje met 3 el olijfolie, 1 el tomatenpuree en 400 ml water, zout en peper. Goed door elkaar roeren. Hoeveelheid water is verschillend, het hangt ervan af hoe breed de pan is. Belangrijk is dat de paprika’s ongeveer 3 cm in dit mengsel wordt gekookt. Gooi dit in de pan en doet het vuur aan.
  8. Plaats de paprika’s in de pan. Als er niet genoeg water is, gooi dat er gerust bij.
  9. Deksel op de pan en dan de gevulde paprika’s op zacht vuur laten koken.
  10. Dit kan tussen de 35-50 minuten duren. Schep een paar keer met een lepel het sausje over de paprika’s, zodat het ook van bovenaf wordt gekookt en vochtig gemaakt.
  11. Dit gerecht is klaar wanneer de rijst zacht is.
  12. Let op het sausje op de bodem. Gooi er elke keer beetje water bij of maak apart extra saus met olie, water en tomatenpuree om de paprika’s goed vochtig te houden.

Combineer dit gerecht met een heerlijke salade!

Enjoy sunshines!

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Leave a Reply