pulled mushroom burger
18
Sep

Plantbased Tuesday: Pulled Mushroom Burger

Hmmm champignons. Ik ben er gek op! Je kan ze combineren met verschillende smaken en je kan er zoveel mee doen: bakken, stoven, roerbakken, in de oven bereiden of je maakt er zoals ik een pulled mushroom burger van!

Plantbased Tuesday: Pulled Mushroom Burger

Champignons zijn erg gezond en barst van de vitamines en mineralen. Ze bevatten zelfs B12, een vitamine die voornamelijk in dierlijke producten voorkomt. Ook zijn ze vezelrijk en relatief eiwitrijk. Voor dit gerecht is gekozen voor shiitake en portobello champignons.

Wist je trouwens dat er ook een champignons dieet bestond genaamd de M-Plan? Volgens de roddelbladen zijn celebs zoals Katy Perry and Kelly Osbourne in veertien dagen ervan afgevallen. De bedoeling is dat je één maaltijd vervangt met een champignons gerecht. Er wordt beweerd dat je er smallere dijen en slankere taille van krijgt. Voor een plantaardige eter en champignon liefhebber is dit dieet geen crime!

Plantbased Tuesday: Pulled Mushroom Burger

Foodhallen Rotterdam

Ik kwam trouwens op dit gerecht toen ik naar de recent geopende Foodhallen in Rotterdam ging. Dit concept met 15 Rotterdamse eetstands in het oude Pakhuis Meesteren begint al echt een hotspot te worden. Jammer genoeg was het vegan friendly restaurant Backyard nog niet open, maar dat mocht de pret niet drukken. De pulled mushroom burger van Roffa was een super heerlijke vervanger en een inspiratie voor dit gerecht!

pulled mushroom burger

pulled mushroom burger

pulled mushroom burger

pulled mushroom burger

Benodigheden:

1 el olijfolie
100 gr shiitake champignons (in dunne reepjes gesneden)
2 grote portobello (in dunne reepjes gesneden)

1/2 ui (gesnipperd)
2 knoflook (fijn gesneden)
1 el komijnzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder/ zaad
1 tl tomatenpuree
1 tl chipotle saus (bij de AH verkrijgbaar)
2-3 el tamari (of soya saus)
60 ml water
1 el maple syrup
zwarte peper

Toppings:

Rucola
Rode ui ringen
Schijfjes tomaten

Bereiding:

  1. Warm olijfolie in een pan op en bak daarna de uien lichtbruin.
  2. Zodra de uien lichtjesbruin, voeg je de knoflook eraan toe en bak het mee met de uien.
  3. Voeg de komijnzaad, paprikapoeder en korianderpoeder eraan toe en meng ze samen. Blijf roeren.
  4. Voeg dan de tomatenpuree en chipotle saus toe. Roer alles samen
  5. Gooi de shiitake en portobello erbij en kook samen met de saus. Zorg dat je alle champignons goed bedekt met de saus.
  6. Mix de tamari (of soya) saus samen met het water in.
  7. Laat de champignons lekker sudderen totdat het water is verdampt.
  8. Maak het af met de maple syrup en peper.
  9. Zelf vind ik lekker op de broodjes even in de over een beetje krokant te maken voordat ik het beleg met de champignons en de toppings.

Geniet ervan!

Probeer ook deze vegan mozzarella pizza met tomaten en basilicum

Liefs,

Handtekening Juliette

 

18 Responses

  1. OKeeeee deze heb ik opgeslagen en ga ik zeker eens maken! hmm champignons vind ik absoluut heerlijk en met die foto’s erbij kan dat niet anders dan zalig zijn!

  2. Het ziet er echt super lekker uit. Door alleen al die kleuren zou ik het een keer klaar willen maken. Ben zelf geen champignonmen eter, maar de rest hier in huis lust het wel.

  3. Het ziet er heerlijk uit! Ik moet zeggen dat ik champignon burgers altijd een beetje tegen vind vallen, dus ik ga deze ook eens een keer proberen misschien heb ik een keer goeie gevonden!

    1. Deze champignon burger is zo super lekker door de chipotle en tamari saus. De maple syrup en tomaten puree maken het weer zoetjes. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden Laura. Let me know!

Leave a Reply