quasadilla met groente
10
Sep

Quasadilla met groente

Weleens van quasedilla’s gehoord? Quesadilla is voor de Mexicaan wat tosti voor de Nederlander is. Letterlijk betekent het woord ‘kaasdingetje’. Kaas eet ik bijna niet omdat ik zo min mogelijk dierlijke producten wil eten en dus vulde ik deze quasadilla met groente gebakken in Mexicaanse kruiden.

Quasedilla met groente

Deze quasadilla met groente is perfect als snack als je wat anders wilt dan een tosti. Ik heb bij dit gerecht courgette, paprika, rode ui en champignons gebruikt, maar je kan het variëren met zoveel verschillende vullingen zoals tomaten, hummus en bonen. Doe er een verse salsa saus erbij en yummy! Of een heerlijke verse guacamole saus. Mijn avocado’s waren op, dus helaas no guace on the photos.  Let’s eat!

Quasedilla met groente

Quasedilla met groente

Quasedilla met groente

Benodigheden:

  • 4 grote tortilla wraps
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui (snij in ringen)
  • 1 gele paprika (in reepjes gesneden)
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 1 courgette in plakjes gesneden)
  • 1 knoflook (geperst)

Kruiden:

  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chili poeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de bakpan (of wokpan) en giet de olijfolie erin. Laat beetje warm worden.
  • Bak de groenten in de olie voor enkele minuten.
  • Voeg de kruiden er aan toe.
  • Bak samen en blijf roeren tot de groenten zacht zijn. Giet zonodig beetje water erbij.
  • Zet apart
  • Smeer de groente over een helft van de tortilla wrap en vouw de wrap samen.
  • Verwarm een bakpan met olie en leg de gevulde wrap erin.
  • Bak tot bruin en draai de wrap om om de andere kant te bakken.
  • Haal van vuur en snij door midden.

Eet smakelijk!

Probeer ook deze Spaanse snack: Vegan Spaanse omelet met champignons

Liefs,

Handtekening Juliette

10 Responses

Leave a Reply