15
Mar

Rijstvel rollen met tahoe

Spring rolls are in the air

Wat? Gaat het dit weekend weer vriezen? Ik dacht dat we die Russische beer al het land uit hadden gedonderd, maar hij komt ons toch nog even pesten. Come on! Want dinsdag is het officieel lente en weg met de stoofschotels en stampotten. Ik wil weer met de zon op mijn gezicht genieten van lente gerechten! Lekker vers en licht. Zoiets als ‘spring’ rolls bijvoorbeeld. What’s in a name?

strongbodynl, rijstvel rollen met tahoe, springrolls

Spring rolls zijn super vers, kleurrijk, smaakvol door de verschillende kruiden en net zoals goedgevulde salades bevatten ze eiweitten. Aangezien ik geen vlees eet, heb ik gebakken tahoe aan dit gerecht met toegevoegd. De pindasaus maakt het helemaal af!

Ik hou van simpel eten. Niet teveel poespas en het moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Maar wikkelen mag! Een beetje kleverig, maar de plakkerige vingers meer dan waard! Dit gerecht is ideaal als fingerfood, voorgerecht of gezond tussendoortje. Gelukkig kan je tegenwoordig de rijstpapiervellen en de rest van de ingrediënten bij de supermarkt halen. Dus onverwachtse bezoekjes aan een toko zijn onnodig!

strongbodynl, tahoe rijstvel rollen, springrolls  strongbodynl, tahoe rijstvel rollen, springrolls

Het mooie aan deze rollen is dat je ze kan maken met verschillende ingrediënten. De vlees, -of viseter kan er eventueel kip of garnalen aan toevoegen. Wat de combinatie ook mag zijn, avocado, munt en koriander moeten er voor mij altijd in. Zelf heb ik ervaren dat het rollen makkelijker gaat wanneer je de ingrediënten (los van de eiwitten) eerst op een stukje sla plaatst. Let it roll!

strongbodynl, rijstvel rollen met tahoe, springrolls   strongbodynl, rijstvel rollen met tahoe, springrolls
Benodigheden (voor 10 rollen)

  • 125 gr fijne rijstnoedels (gekookt)
  • 250 gr tahoe in plakken (gebakken of gefrituurd)
  • 1/2 wortel (in kleine reepjes)
  • 1 paprika (in kleine reepjes)
  • 1 bosui
  • 2 avocado (in reepjes)
  • sla
  • koriander
  • munt

Voor de pindasaus:

  • 2 el pindakaas (biologisch)
  • 1 tl hoisin saus
  • verse pinda (gestampt))

Bereiding:

1. Snij de tahoe in plakjes en bak in koekepan of frituurpan (Ik heb het zelf gefrituurd).
2. Kook ondertussen water voor de rijstnoedels.
3. Snij de verse ingredienten (wortel, paprika,bosui, avocado)
4. Kook de rijstnoedels volgens instructie
5. Maak de pindasaus door de pindakaas en hoisin saus te mengen. Voeg water aan de saus toe tot gewenste dikte.
6. Voeg de gestampte pinda’s bij de pindasaus en zet apart.
7. Vul een diepe bak met water om de rijstvellen zacht te maken.
8. Dompel de rijstvellen in het water en leg op een bord of snijplank om te rollen.
9. Begin met stukje sla (zelfde lengte als de tahoe) en leg de noedels er boven op
10. Maak het verder af met de verse ingredienten. (Voor de smaak kan je de koriander en munt kan je heel laten)
11. Plaats de tahoe boven de verse ingredienten en vouw de zijkanten naar binnen.
12. Sla het onderste stukje om de sla heen en rol verder. De tahoe wordt dan mee gerold.
13. Voila! Het is klaar! Dip in de pindasaus en geniet ervan!

strongbodynl, rijstvel rollen met tahoe, springrolls

Laat me weten hoe jouw pogingen met sticky vingers zijn geweest of deel deze blog met iemand die nog nooit eerder spring rolls heeft gemaakt.

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Leave a Reply