21
Aug

Plantbased Tuesday: Simpele Vegan Pad Thai

Weleens van Pad Thai gehoord? Het is namelijk één van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Dit simpele vegan Pad Thai gerecht is heel makkelijk om te maken. Mix diverse groenten door de noedels, maak af met gestampte pinda’s en koriander en it’s done! Bij dit recept heb ik rode paprika, wortels en courgette gebruikt. Een stronk broccoli had ik klaargezet, maar die bleek niet meer goed te zijn. Oeps! Maar een ingrediënt zoals blokjes tahoe past er ook perfect bij.

Simpele Vegan Pad Thai

Ik ben nog nooit naar Thailand geweest, maar ik ben gek op Thais eten! In Rotterdam heb je een klein Thais restaurantje in de wijk Katendrecht waar je fantastische vegetarische Thai gerechten kan halen. Maak me maar wakker voor hun Tom Kha Soup! De traditionele smaak van de Thaise keuken ligt in de combinatie van vier basissmaken: zoet, zout, zuur en bitter. Ingrediënten zoals gember, chili, munt en citroengras worden vaak gebruikt om die aparte smaken te krijgen. Groente en fruit spelen ook een belangrijke rol in de Thaise keuken en daarom is het heel gezond. Net zoals deze simpele vegan Pad Thai!

Simpele Vegan Pad Thai

Simpele Vegan Pad Thai

Simpele Vegan Pad Thai

Simpele Vegan Pad Thai

Benodigheden:

  • 225 gr rijstnoedels
  • 2 el sesam olie
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 rode paprika (in smalle repen)
  • 1 courgette (in kleine stukjes gesneden)
  • 2-3 wortelen (in grote stukjes geraspt)
  • 4 lente uitjes (in smalle schijven gesneden)

Saus:

  • 100 ml warm water
  • 45 gr bruine suiker
  • 65 gr pindakaas (of een andere notenpasta)
  • 3 el tamari of soya saus
  • 1 el sriracha saus
  • 1/4 el verse limoensap
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl knoflookpoeder

Toppings:

  • Verse koriander
  • Gestampte pinda’s
  • Verse chili
  • Verse limoen
  • Extra sriracha (optioneel)

Bereiding:

  1. Breng een pan met water aan de kook. Eenmaal gekookt voeg je de rijstnoedels eraan toe. Volg de instructies op het pak.
  2. Meng alle ingredienten van de saus in een kommetje en mix goed tot een glad.
  3. Giet 1 el sesamolie in een warme wok en bak de geraspte gember, knoflook, wortelen en paprika tot zacht gekookt.
  4. Haal de gember, knoflook en paprika uit de pan en leg opzij.
  5. Giet 1 el sesamolie in de wok en voeg de saus er aan toe tot warm gekookt.
  6. Voeg de noedels er aan toe en meng samen met de saus.
  7. Voeg courgette en de lente uitjes eraan toe.
  8. Meng samen met de afgekoelde gember, knoflook, wortelen en paprika.
  9. Schep in kommetjes en maak af met de toppings.

Eet smakelijk!

Eet jij of kook jij weleens Thais? 

Liefs,

 

Handtekening Juliette

28 Responses

  1. Hmmm wat heb je weer een lekker recept gemaakt! Je overtreft jezelf Juliette! Een naast dat het heel erg lekker klinkt en waarschijnlijk ook lekker zal smaken, zijn de ingrediënten ook nog eens super gezond voor je! Ik ga dit recept zeker proberen.

  2. Dat ziet er lekker uit! Ik sla de link van dit artikel even op voor als ik wat meer tijd heb in de keuken, wie weet komt dit binnenkort ook bij ons op tafel x

  3. Dat ziet er echt heel lekker uit! Ik probeer zelf ook regelmatig vleesvrij te koken, ondanks dat dat van manlief niet per se hoeft 😉 Deze kan hij misschien ook wel waarderen.

    1. Wat goed dat je het probeert! Heel fijn om te horen dat mensen er bewuster van worden. Het is een proces en met mijn Plantbased Tuesday gerechten wil ik laten zien dat het niet zo moeilijk is om meer plantaardig te koken. En dat het nog steeds erg smakelijk is!

Leave a Reply