tomaten rode paprika gazpacho
14
Aug

Plantbased Tuesday: tomaten en rode paprika gazpacho

Wat erwtensoep is voor de winter is deze tomaten en rode paprika gazpacho de perfecte soep voor de zomer!
Dit gerecht is zo gemaakt: er wordt namelijk niet gekookt en het enige wat je nodig hebt is je blender!

tomaten rode paprika gazpacho

Gazpacho is een rauwe soep en super gezond. Tomaat is het hoofdingrediënt van dit recept. Dit is het seizoen van de tomaat en mooie verse tomaten zijn heel makkelijk verkrijgbaar. Wist je dat de tomaat geen groente maar een vrucht is? Het vermindert de kans op hart- en vaatziektes. Dit komt door het carotenoïde lycopeen dat tomaten hun rode kleur geeft. De tomaat is een krachtige antioxidant en lycopeen helpt het lichaam om vrije radicalen op te ruimen. Tomaten bevatten naast lycopeen ook belangrijke voedingstoffen, zoals niacine, foliumzuur en vitamine B6, die worden geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziektes. En natuurlijk moeten we niet vergeten hoe vezelrijk tomaten zijn!

tomaten rode paprika gazpacho
Deze tomaten en rode paprika gazpacho is dus niet alleen erg voedzaam, maar ook calorie arm. Naast tomaten gebruik je voor deze soep ook paprika, rode ui, knoflook en citroensap.Dit recept bevat geen olie, is veganistisch en bevat geen suiker.

Kortom: er zijn geen excuses om deze zomersoep niet te maken!

 

tomaten rode paprika gazpacho  tomaten rode paprika gazpacho

tomaten rode paprika gazpacho

Benodigheden:

  • 700 gr tomaten (in stukjes gesneden)
  • 1 komkommer (geschild en in stukjes gesneden)
  • 1/2 rode uit (gesnipperd)
  • 3 lente-uitjes (in stukjes gesneden)
  • 3 knoflook
  • 2 rode paprika (in stukjes gesneden)
  • handvol basilicum
  • 1 el verse citroensap
  • 2 el witte wijn azijn
  • zout naar smaak

Toppings:

  • Gesnipperde rode ui
  • Komkommer in kleine stukjes
  • Basilicum blaadjes

Bereiding:

  1. Doe de tomaten eerst in de blender en voeg dan de ingrediënten op volgorde toe.
  2. Pureer alles samen en het hangt af hoe glad je het wilt hebben. Ik hou er wel van wanneer er kleine grove stukjes tussen zitten.
  3. Laat extra koud worden in de koelkast (dat vind ik persoonlijk het lekkerst) voor een uur.
  4. Serveer met bovengenoemde toppings. Maar je kan ook goed variëren met croutons, paprika, courgette of eet er een geroosterd broodje bij!

Enjoy!

Eet jij weleens koude soep?

 

Liefs,

Handtekening Juliette

25 Responses

    1. Hoe vond je het? De soep is in ieder geval zo gemaakt haha. Je gooit alle ingrediënten in de blender en je geniet er meteen van. Makkelijker bestaat niet haha!

    1. Yesss! Is heel lekker en fris. De andere ingrediënten zorgen ervoor dat de soep niet alleen naar tomaten smaakt, maar je proeft ook de andere verse producten. Zeker een aanrader als je niet van warme tomatensoep houdt!

  1. Ik heb eens een gelijkaardige soep gemaakt op een workshop! Normaal geen fan van gazpachio, maar deze was verrassend lekker! Ideaal voor soep lovers tijdens de zomer!

    1. Het is inderdaad een verrassende soep! We zijn gewend om soep op een bepaalde manier te bereiden maar toch leuk dat je verrast kan worden wanneer het op een ander manier klaargemaakt wordt!

    1. Ik ben ook echt een soepliefhebber en eet ze ook het liefst zo heet mogelijk. Maar toch heeft deze soep wel wat; heel smaakvol en lekker bij warm zomers weer.

Leave a Reply