Vegan havermout bananen pannenkoeken | Plantbased Tuesday

Ik ben gek op bananen, maar voordat je het weet zijn ze overrijp en bedekt met zwarte vlekken. Niet aantrekkelijk om te zien en op te eten maar zonde om weg te gooien! En je moet snel handelen want ze laten liggen in deze hitte is geen optie! Voordat je het weet heb je een Invasion of The Fruitflies! Verander daarom deze overrijpe bananen in iets heerlijks: luchtige vegan havermout bananen pannenkoeken. Ze zijn niet alleen super lekker, maar ook zo makkelijk om te maken! Net zoals deze blauwe bessen smoothie bowl.

Vegan havermout bananen pannenkoeken

Maple syrup

Ik vind deze plantaardige pannenkoeken heerlijk om te eten met maple syrup (ook wel ahornsiroop genoemd). Ik ben zo blij dat het tegenwoordig makkelijk te verkrijgen is! Jaren geleden wanneer ik naar de USA reisde genoot ik elke ochtend van American pancakes met maple syrup omdat het in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar was! Ik keerde altijd met wat extra kilo’s aan mijn lijf terug naar Nederland!

Maple syrup wordt gemaakt van de houtsappen van de esdoorn en wordt al eeuwenlang gebruikt. Het is een gezonde vervanging van geraffineerde suiker.  Wel met mate eten natuurlijk, want het blijft tenslotte suiker!

Het bevat gelukkig naast suiker ook onder andere de mineralen mangaan, calcium, ijzer, magnesium, kalium, sodium, potassium en zink. Daarnaast bevat het ook erg veel antioxidanten die belangrijk zijn om vrije radicalen te neutraliseren.

Vegan havermout bananen pannenkoeken  Vegan havermout bananen pannenkoeken

Weinig ingrediënten

Dit plantaardig gerecht is zo makkelijk om te maken. Het enige wat je naast de rijpe banaan nog meer nodig hebt is havermout, amandelmelk, maple syrup, bakpoeder en zout. Gooi dit allemaal in een blender en voila: vegan pannenkoeken!

Bak ze in 2-3 minuten aan beide kanten bruin en binnen vijftien minuten heb je een stapel luchtige vegan havermout bananen pannenkoeken pannenkoeken op tafel. Yummy!

Probeer ook: Overnight oats met frambozen en blauwe bessen

Vegan havermout bananen pannenkoeken  Vegan havermout bananen pannenkoeken

Benodigdheden:

  • Blender

Ingrediënten Vegan havermout bananen pannenkoeken:

  • 200 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 el maple syrup
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Toppings:

  • Maple syrup
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • (Andere suggesties: jam, aardbeien, banaan)

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een egale mix.
  2. Verhit olijf of kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek aan beide kant bruin.
  3. De pannenkoeken zijn door de banaan al zoet, maar maak het extra lekker met zomerfruit en maple syrup

Geniet ervan!

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. hmmm ik ben gek op bananen havermout pannekoeken. In huize Meray hebben we al meerdere recepten en verhoudingen geprobeerd. Nu we het ideale recept te pakken hebben eten we dit bijna ieder weekend 😉

  2. Ohh dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Wij krijgen altijd hele trossen bananen van mijn schoonmoeder. En helaas halen ze het niet allemaal haha. Ik maak er meestal smoothies van, maar dit wil ik ook een keer gaan proberen!

  3. hmm deze pannenkoeken zien er heerlijk uit! Ik wil graag dit receptje binnenkort eens uitproberen!

  4. Wou even toch ook een receptje van je lezen 😉
    Lijkt me simpel om te maken, moet ik echt eens gaan proberen…
    Genoeg vrijwilligers hier om te proeven! Lekkere zoetebekken…

  5. Ben ze momenteel aan het maken, maar hoort het beslag zo dik te zijn?