vegan mozzarella pizza
1
Jun

Vegan mozzarella pizza met tomaten en basilicum

Deze vegan mozzarella pizza met tomaten en basilicum is zo makkelijk te maken en enorm lekker! Vegan mozzarella maken klinkt veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. Ik heb er zelf ook niet erg veel ervaring mee maar door gewoon de stappen netjes te volgen is het zo gemaakt!

 

vegan mozzarella pizza

Voor mij heeft een goede pizza een crispy bite en moet niet teveel naar een deegbal smaken. Gelukkig heb ik met dit recept een heerlijke bodem! Het fantastische aan pizza’s is dat je er eigenlijk van alles op kan gooien. Deze keer heb ik een caprese versie gemaakt.

De gistvrije pizzabodem heb ik eerst zelf gemaakt. Je hebt maar 5 ingredienten nodig om deze krokante bodem te maken:

  • spelt bloem ( dat heb ik hier gebruikt, maar je kan natuurlijk ook normale bloem gebruiken)
  • bakpoeder
  • zout
  • olijf olie
  • water

En omdat er geen gist in zit, hoef je niet te wachten totdat het gaat rijzen! Fantastisch toch? Voordat je het weet heb je verse pizza op tafel! Ik bak de bodem nog wel 8 minuten in de oven gebakken alvorens de ingrediënten erop te doen.

vegan mozzarella pizza

 

In de tussentijd kan de vegan mozzarella worden gemaakt. Geen paniek! Het is makkelijker dan je denkt! Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig:

  • Water
  • Ongezouten en geweekte cashewnoten (20-30 min van tevoren of 10 min koken in water)
  • Edelgist vlokken
  • Arrowroot
  • Bloem
  • Appel cider azijn
  • Zout

Blend de ingredienten in een keukenmachine samen tot een egale massa en warm deze mix daarna in een pannetje op. Roer goed voor enkele minuten of wanneer het dik begint te worden. Voila! Ik zei het je toch? Het kan niet simpeler.

vegan mozzarella pizza
In de tussentijd is de pizzabodem klaar om te gebruiken! Gooi wat olijfolie, geperste knoflook, de vegan mozzarella en tomaatjes erop en het kan weer terug in de oven! Het bakken duurt nog ongeveer tussen 8-14 minuten. Laat even afkoelen en smullen maar!

vegan mozzarella pizza

 

Benodigheden:

Vegan Pizza Bodem:

  • 300 gr spelt bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl olijfolie
  • 170 ml handwarm warm

Vegan mozzarella:

  • 170 ml water
  • 70 gr ongezouten cashewnoten (geweekt of gekookt)
  • 1 el edelgist vlokken
  • 1el arrowroot
  • 1 el appel cider azijn
  • 1/2 tl zeezout

Topping pizza:

  • 2 el olijfolie
  • 2-3 geperste knoflook
  • Tomaten (Cherry of Roma tomaten)
  • Handvol verse basilicum

Bereiding:

Pizza bodem (verwarm de oven voor op 230 graden):

  1. Mix de speltbloem, bakpoeder en zout samen in een grote kom.
  2. Voeg daar de olijfolie en water (beetje bij beetje) er aan toe en kneed tot een gladde ronde bal. Misschien heb je niet alle water nodig of juist iets meer. De deeg moet in ieder geval niet kleverig zijn. Als het te kleverig wordt, voeg dan wat bloem toe. Je kan het kneden met de hand of een keukenmachine. Ik heb het zelf met de hand gekneden en dat ging heel goed.
  3. Verdeel de bal in 2 helften voor 2 pizza’s.
  4. Bak de bodems in 8 minuten en haal het er weer uit om de toppings toe te voegen.

Vegan cashew mozzarella:

  •  Blend de ingrediënten samen tot een egale massa.
  • Warm deze mix daarna in een pannetje op. Roer goed voor enkele minuten of wanneer het dik begint te worden. Laat het niet overhit raken.
  • Zet apart om af te koelen.

Toppings:

  1. Ondertussen is de pizzabodem uit de oven gehaald en bedek de bodem met de olijfolie.
  2. Gooi de knoflook gedoseerd over de bodem en voeg lepels met mozzarella toe aan de pizza.
  3. Doe de tomaten er boven op en zet weer terug in de oven.
  4. Laten bakken voor 8-14 minuten.
  5. Laat de pizza enkele minuten afkoelen en strooi dan de verse basilicum erover heen.

Enjoy! Ik weet zeker dat jij deze vegan mozzarella pizza vaker zult maken!

 

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE PIZZA TOPPINGS?

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

 

21 Responses

    1. Hoi Felice, door de edelgist vlokken smaakt het naar kaas en door de cashew noten is het romig zoals mozzarella. Dus het heeft wel zeker een kaasromige smaak.

Leave a Reply