Plantbased Tuesday: Vegan pastasaus met walnoten en spinazie

Vegan pastasaus met walnoten en spinazie

Ik weet het: het is bloedheet en wie wilt er nu pasta? Nou, deze vegan pastasaus met walnoten en spinazie is zoals mijn andere gerechten heel makkelijk om te maken. Voordat je het weet ben je de keuken uit en het gerecht barst van de smaak met de verse basilicum en zongedroogde tomaten. Yummie!

Vegan pastasaus met walnoten en spinazie

Basilicum

Ik ben gek op verse basilicum vanwege zijn peperachtige smaak. Het kan vrij overheersend zijn, maar is heerlijk in een tomaten gerecht! Ik maak er weleens verse pesto mee. Het enige wat je eraan toe moet voegen is knoflook, citroensap, zout, pijnboompitten en olijfolie. Het is zooooo lekker met andere pasta gerechten!

Walnoten

Door de walnoten krijgt dit gerecht een vleesachtige bite waardoor je het vlees niet mist! Walnoten zijn ook supergezond en hier zijn wat voordelen op een rijtje:

  • Goed voor je haar
  • Helpt tegen stress
  • Helpt bij afvallen
  • Gezond voor het hart
  • Goed voor de botten

Probeer ook: 15 minuten Champignons Gember Noedels

Dit gerecht heb ik gemaakt met spaghetti maar kan natuurlijk ook met andere pasta’s!

Misschien ben je een plantaardige eter of juist niet: probeer deze gezonde saus zonder vlees eens! Je maag zult er heel gelukkig van worden!

Vegan pastasaus met walnoten en spinazie

 

Benodigheden:

2 el olijfolie
1 rode ui (gesnipperd)
4 teentjes knoflook ( geperst)
1 wortel (fijn gesneden)
6 stuks gedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
12 cherry tomaten (gehalveerd)
vol takje verse basilicum (gesneden)
25 gr walnoten (in stukjes gestampt)
2 handjevol spinazie
pak tomatensaus
1 el balsamico azijn
snufje chili poeder (optioneel)
Zout en peper

Overige ingrediënten:

Verse basilicum voor garnering
Gekookte spaghetti

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook voor de spaghetti en kook het volgens instructies.
  2. Warm de olijfolie op in een pan en voeg de uit eraan toe. Lichtbruin laten fruiten.
  3. Voeg de gesneden wortelen eraan toe. Blijf roeren tot het zacht wordt.
  4. Meng de geperste knoflook en laat licht bruin meebakken.
  5. Voeg dan de gesneden gedroogde tomaten er aan toe en roer samen.
  6. Gooi de gehalveerde cherry tomaten erbij tot het zachtjes is gekookt.
  7. Voeg de walnoten en de spinazie er aan toe en roer alles samen.
  8. Doe de tomatensaus erbij en maak af met balsamico azijn en eventueel een snufje chili poeder.
  9. Breng het op smaak met zout en peper en garneer met blaadjes verse basilicum

Enjoy!

Heb je weleens plantaardige pasta saus gemaakt?

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik vind pasta best machtig dus ik vind het heerlijk om het zonder vlees te eten. Ik ben gek op tomaten. En een heerlijke tomatensalsa met paprika maken vind ik lekkerrrrr.
    Sauzen uit potjes komen er bij mij zelden in, dus zelf maken vind ik het fijnst en meest lekker.

  2. Hmmm ik ben altijd in voor vega pasta. Zelf gebruik ik altijd de volkoren variant, maar ook zeewierpasta vind ik hartstikke lekker. Wel eens geprobeerd? Ook vega en een heel aparte smaak 😉

  3. Hmmmm dit lijkt mij nou heerlijk! Eet zelf ook vegan en vind variëren met gerechten erg belangrijk. Deze ga ik dus even opslaan!

    1. Ja haha dat is zo fantastisch aan pastasauzen: je kan het goed combineren met verschillende groenten maar dus ook met noten.