pasta-pesto | strongbody.nl
30
Apr

Vegan pesto pasta met zongedroogde tomaten | Plantbased Tuesday

Ook gek op verse pesto? Deze vegan pesto pasta met zongedroogde tomaten is heerlijk en zo gemaakt! Bijna ongelooflijk dat je met zo weinig ingrediënten zoiets heerlijks als pesto kan maken. Deze versie is een plantaardige versie omdat er geen kaas in zit, maar dat maakt het niet minder lekker!

pasta-pesto | strongbody.nl | plantaardig

Basilicum is de koning der kruiden

Zoals ik al eerder zei ben ik gek op verse pesto. Veel beter dan de potjes versie en enorm makkelijk te maken. Het enige wat je nodig je hebt is:

  • Basilicum
  • Knoflook
  • Pijnboompitten
  • Extra virgin olijfolie
  • Zout en peper

Basilicum wordt ook weleens de koning der kruiden genoemd en wist je dat er wel 35 soorten basilicum zijn? Het is familie van de munt, oregano en rozemarijn. Ik ben gek op verse basilicum en eet het graag door mijn salade of met tomaat. Niet ruikt het zo heerlijk maar het heeft ook een aparte smaak. Deze kruid staat bekend om zijn krachtige heling eigenschappen. Het werkt ontstekingsremmend, heeft anti bacteriële eigenschappen en barst van veel vitaminen en mineralen zoals vitamine A en K, magnesium maar ook veel ijzer.

pasta pesto |strongbody.nl

Basilicum is een belangrijke medicinale plant en wordt gezien als een heilige kruid in veel traditionele geneeswijzen.  Vooral in Zuid Oost Azie en India en met name in de Ayurvedische geneeskunde omdat het zoveel voordelen heeft:

  • Het bevat veel anti oxidanten die onze cellen helpen beschermen tegen vrije radicalen.
  • Het helpt tegen depressies.
  • Support de leverfunctie en reinigt het lichaam.
  • Beschermt tegen diabetes
  • Werkt ontstekingsremmend.

Zongedroogde tomaten

Ik heb altijd wel een potje zongedroogde tomaten in huis, maar zelfgemaakt is natuurlijk the best. Ik zal gauw een recept hiervoor op de blog zetten! Ik vind het heel lekker door een salade, met gegrilde groente, op een pizza, gewoon als snack of zoals hier met een vegan pesto pasta. Heerlijk die zoute kick door een gerecht!

pasta-pesto | strongbody.nl

pasta-pesto | strongbody.nl

pasta-pesto | strongbody.nl

pasta-pesto | strongbody.nl

Benodigheden Vegan pesto pasta met zongedroogde tomaten

Pesto:

  • 2 handjevol verse basilicum blaadjes
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 250 gr pasta
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • rucola (naar smaak)
  1. Doe ruim water (genoeg voor de pasta) in een pan en laat koken. Wanneer het kookpunt is bereikt, kook je de pasta volgens instructies.
  2. Rooster tussen het koken van het water de pijnboompitten lichtjes bruin in een droge koekenpan. Haal ze daarna uit de pan en laat afkoelen. Zet 1/3 apart.
  3. Doe de basilicum in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. (Doe dan de ingrediënten in een hoge beker). Voeg de 2/3 pijnboompitten, knoflook en olie toe aan de basilicum. Mix tot het vermalen is tot een egale massa. Voeg er zout en peper naar smaak eraan toe.
  4. Voeg eventueel meer olie toe als je dunner pesto saus wilt hebben.
  5. Doe de zongedroogde in een pan en bak 1-2 minuten . Voeg de pesto eraan toe en roer de pasta in de pan. Meng alles goed samen.
  6. Voeg vlak voor het opscheppen de rucola en restant pijnboompitten aan de pesto toe en roer goed samen voor 1 minuut. Schep op een bord en maak af met verse rucola en eventueel zout en peper.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze Vegan Pasta Pesto met Zongedroogde Tomaten gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Vegan mac and cheese

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

10 Responses

  1. Frederique

    Ik houd niet zo van zongedroogde tomaten. Wel van verse pesto en dat maakt mijn zoontje vaak. Het was het eerste gerecht dat hij leerde maken, pasta pesto.

Leave a Reply