Bedrijfspilates op locatie

bedrijfspilates op locatie
Bedrijfspilates op locatie

We leiden steeds meer een sedentair leven. Met andere woorden: we bewegen te weinig en hebben vaak een zittend beroep. De technologie maakt het ons continue makkelijker. Door de smartphone, laptops, tablets en TV zijn we verbonden aan een scherm wat leidt tot nog minder beweging in ons leven. 

Er wordt veel gesproken over de gezondheid op de werkvloer. We besteden steeds meer tijd achter een bureau en de behoefte om het personeel fit en energiek te houden stijgt alleen maar.  

Kantoorpersoneel kan wel acht uur achter elkaar (met af en toe een korte pauze) zitten achter een computer en blijven constant in dezelfde houding. Een disbalans in het lichaam wordt ontwikkeld en kan leiden tot rugpijn, nekklachten, RSI en andere houdingsproblemen. Dit heeft effect op het ziekteverzuim en de productiviteit.

Het is bewezen dat het sporten van medewerkers tijdens een werkdag voordelen voor het bedrijf heeft: 

 • Het verbetert de productiviteit door een boost van energie en concentratie
 • Het reduceert stress en rugklachten
 • Lager ziekteverzuim
 • Het heeft een positieve impact op je werknemers
 • Verbetert de algehele gezondheid van jouw personeel
 • Positief imago voor het bedrijf

Hoe kan Pilates jouw personeel helpen om fit en gezond te blijven?

Creëer een programma met structurele Pilates lessen op jouw kantoor. Pilates is de ideale bewegingsmethode om bewustzijn van het lichaam te ontwikkelen, de diepe spieren te versterken, het lichaam flexibel te houden en is sterk aangeraden voor mensen die een zittend beroep hebben.

 

Al enige tijd komt Juliette wekelijks een heerlijke pilatesles geven in onze inpandige sportschool bij Jordex. Na een lange tijd een vast groepje te hebben gecreëerd, breidt de groep medewerkers zich nu steeds verder uit. Voor de meesten is pilates een aanvulling op het trainingsschema, in combinatie met andere sporten als crossfit, circuittraining, hockey en hardlopen. Naast het lichaam te laten werken door te stretchen, versterken en balanceren, zorgt Juliette dat lichaam en geest zich eind van de training ontspannen tijdens de “relaxation”, waarmee je je hoofd leegmaakt. Niets is lekkerder dan je werkdag afsluiten met een pilatesles van Juliette!

JORDEX SHIPPING AND FORWARDING

If your spine is inflexibly stiff at 30, you are old. IF it is completely flexible at 60, you are young. – Joseph Pilates

Enkele voordelen van Bedrijfspilates voor jouw werknemers:
 • Versterkt de romp stabiliteit
 • Verbetert de lichaamshouding
 • Het opent de borst -en schouderspieren, die door het bureauzitten verkort zijn.
 • Verbetert bloed circulatie door de Pilates ademhaling
 • Vermindert rugklachten
 • Het is laagdrempelig omdat het ook voor de beginnende sporters geschikt is
 • Rek de spieren op zodat het lichaam weer flexibel wordt
 • Er wordt gewerkt aan de team spirit en stimuleert de algehele gezondheid
 • Makkelijk tussen het werken door in te plannen
 • Vermindert stress door het relaxation gedeelte
 • Werknemers die zich goed voelen zijn actief, voelen zich minder gestresst en zijn creatiever. Ze zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk dan hun minder fitte collega’s. 

Na mijn operatie aan mijn hernia ben ik 2 keer per week begonnen met pilates. Ik wist eerst niet of dit wel iets voor mij was, ik had veel pijn maar was de eerste les al enthousiast. Juliette wilde dat ik rustig aan zou beginnen en uiteindelijk wordt je stap voor stap steeds sterker en dat klopte. Juliette heeft mij erg goed geholpen!

Ze geeft een goede les en legt alles duidelijk uit.
Aan het eind van de les is er altijd een relax moment. Juliette legt dan uit hoe je kan ontspannen en hoe je op de beste manier kan in en uitademen. Het fijne hiervan is dat je deze oefeningen thuis ook kan toepassen.
Juliette is een spontane en leuke vrouw en kan erg goed lesgeven.

– Monique –

Waarom is Bedrijfspilates de perfecte kantoor workout?

Mocht je geen in-house sport accommodatie hebben dan is dat helemaal niet erg! Pilates heeft namelijk geen speciale apparatuur of uitrusting nodig en het kan bijna overal worden gedaan. Vergaderruimtes of kantoren waarin de meubels makkelijk verschoven kunnen worden zijn ideaal om te gebruiken. De Pilates matten en attributen worden door Strongbody meegenomen.

De perfecte timing van een Bedrijfspilates les is tussen de middag of direct na een werkdag. Een les duurt tussen de vijftig en zestig minuten.

pilates lesgeven

Begin vandaag!

Wil je meer over Bedrijfspilates weten? Stuur een bericht naar Juliette en boek vrijblijvend een adviesafspraak. Zij komt naar jouw bedrijf toe en geeft advies over een custom-made Pilates programma dat perfect bij het bedrijf past.

Vragen en antwoorden

 • Er zijn geen douches. Is dat een probleem?

Nee hoor we passen de intensiteit gewoon aan waardoor je niet gaat zweten.

 • Moet ik me omkleden voor de Pilates lessen?

Ik adviseer om kleding te dragen waarin je je makkelijk kan bewegen zoals een sport legging, joggingbroek of korte broek. Tijdens de oefeningen wil je je niet beperkt maar juist vrij voelen.

 • Is het ook geschikt voor mannen?

Jazeker! Men denkt dat alleen vrouwen aan Pilates doen maar Pilates is uitermate geschikt om de mobiliteit in de spieren bij mannen weer terug te brengen. 

 • Ik ben een beginnende sporter? Kan ik Pilates doen?

Geen probleem! Ik ben gewend om verschillende niveaus te trainen in een groep. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich goed voelt tijdens mijn lessen maar ook een beetje uitgedaagd word.