Kerrie aardappel prei soep | Plantbased Tuesday
Herfst komt eraan. Het seizoen voor comfortsoepen. De kerriepoeder geeft deze aardappel preisoep een heerlijke kick!
Herfst
Ik moet toegeven dat ik geen herfst fan ben. Geef mij maar de zomer! Maar een optimistisch persoon zoals ik kan er altijd wel wat positiefs in zien! Het aanpassen duurt wel even, maar zodra ik en mijn lichaam het hebben geaccepteerd kan ik de kaarsjes in huis goed waarderen. Lekker knus op de bank onder een deken naar Netflix kijken. Met een warme chocomel! Of als je lekkere trek heb, dan is een comfort soep zoals deze kerrie aardappel prei soep ideaal!
De natuur heeft ons zoveel moois te bieden en de herfst is daar een mooi voorbeeld van. Het heeft zijn eigen sfeer. Prachtig warme herfstkleuren van de bladeren en mooi licht van de lage zon. Het blijft elk jaar een mooi gezicht. Het is vandaag 1 oktober en dat betekent nog maar tweeënnegentig dagen tot het jaar 2020. Wat vliegt de tijd alweer he? Voordat je het weet is het alweer Sinterklaas en Kerstmis. De pepernoten kan je nu al vinden in de winkels en ik kan zelf niet wachten op de oliebollen kramen! I know..niet gezond, but I LOVE it!
Zelfgemaakte croutons
Deze kerrie aardappel prei soep is zo eenvoudig om te maken. Je gooit de ingrediënten in een soep pan, je laat het samen koken, pureren en klaar. In de tussentijd kan je zelfgemaakte croutons maken want die zijn toch het lekkerst. Veel beter dan die in een verpakking!
Het enige wat je nodig hebt is:
- 3 sneetjes brood in kleine stukjes gesneden
- 2 el olijfolie
- snufje knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Je mengt de ingrediënten behalve het brood samen in een kom. Roer goed samen en voeg dan het brood er aan toe. Zorg er wel voor dat de broodstukjes goed gedekt zijn door de oliemengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukjes brood er bovenop. Verspreid ze goed.
- Bak ze ongeveer 20-25 minuten. Let wel op dat je halverwege de stukjes omdraait zodat ze aan alle zijden bruin worden. Als de croutons zijn gebakken, leg je ze apart om af te koelen.
Deze croutons eten mijn kinderen ook graag als snack. Dus gooi dat oude brood niet weg! Maak er croutons van en geef je kinderen meteen een gezonde snack zonder troep erin.
Ingrediënten Kerrie aardappel prei soep:
- 2 el olijfolie
- 2 prei (gesneden in ringen)
- 2 knoflook (geperst)
- 3 middelgrote aardappels (in blokjes gesneden)
- 1 ltr groentebouillon
- 2 el kerriepoeder
- zout en peper
Bereiding:
- Warm de olie in een soeppan op.
- Voeg de prei en knoflook toe en bak tot de prei zacht is. (ongeveer 5 min)
- Doe de kerriepoeder, zout en peper bij en roer samen.
- Voeg de aardappelblokjes toe en schenk de bouillon erbij.
- Roer samen en doe een deksel op de pan.
- Laat 20-30 min op laag vuur totdat de aardappelen zacht zijn.
- Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
- Serveer in een soepkom en doe de gestampte walnoten, fijn gesneden peterselie en (zelfgemaakte) croutons er boven op.
- Maak af met kokosmelk en eventueel met zout en peper naar smaak.
Enjoy!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze Kerrie aardappel prei soep gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Bloemkool kurkuma soep
Liefs,
Ik eet een keer per week soep en was een beetje door mijn recepten, dus ik ben hier heel blij mee en croutons heb ik nog nooit gemaakt, maar ik zie nu hoe het moet en ga het zeker doen, hier zullen de jongens er dol op zijn.
Hmm, ik heb zooo veel zin in soep! Ik ga deze vanavond proberen!
ik hou zeker wel van soep maar ben niet zo n kerrie fan. ziet er wel lekker uit overigens
klinkt wel lekker alleen vind ik kerrie vaak zo overheersend smaken en daardoor niet lekker
klinkt heerlijk en ik ben gek op kerry maar ik mag geen aardappels dus helaas maar ik sla hem wel op!
Klinkt als een erg lekkere soep! Heerlijk nu met dit koude weer. Ik heb van de week erwtensoep op, ook zo lekker.
Dat klinkt heerlijk, echt een fijne soep voor de herfst. Misschien ga ik hem wel uitproberen.
Erg leuke en sfeervolle foto’s ook trouwens.
Ik vind die hartjes in de soep zo mooi! Hoe heb je die er zo mooi in gekregen?
Wat een heerlijke herfstige soep. Ik ga hem zeker eens een keer maken