Deze kikkererwten couscous salade is gezond en heel makkelijk te maken. Binnen vijfentwintig minuten heb je het op het tafel! Couscous is in deze simpele salade gemixt met vers gesneden groenten zoals onder ander paprika, komkommer en bleekselderij.

Kikkererwten couscous salade

Couscous

Couscous is grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika en heel populair in de keukens van Algerije, Marokko, Tunesië, Libië en zelfs Israël. Er zijn drie types couscous: Marokkaanse, Libanese en Israëlische. De Marokkaanse is de kleinste en het meest gebruikte in de Westerse wereld.

Volgens Wikipedia is couscous een verbastering van het Arabische woord ‘keskes’. Een keskes is een uit twee delen bestaande kookpot en omdat couscous altijd werd klaargemaakt in een keskes, werd het gerecht kuskus genoemd.

Ik vind het zo handig dat couscous in maar vijf minuutjes klaar is. En dat het zo veelzijdig is. Of je het nu door een salade gooit of in een hoofdgerecht gebruikt. Voor deze kikkererwten couscous salade hoeft je het niet eens het gasfornuis aan te zetten. Zeker wanneer je instant couscous zoals ik gebruik! All you need is heet water of bouillon uit de waterkoker. Een beetje roeren en laat het enkele minuutjes intrekken. Het kan bijna niet makkelijker!

Kikkererwten couscous salade

Dressing

Om dit gerecht compleet te maken heb ik een recept voor een eenvoudige dressing toegevoegd. Je gooit de volgende ingrediënten in een glazen pot bij elkaar.

  • olijfolie
  • dijon mosterd
  • maple syrup
  • verse citroensap
  • geraspte citroenschil
  • zout en peper

Even schudden en klaar!

Kikkererwten couscous salade

Ingrediënten Kikkererwten couscous salade:

Salade:

  • 125 gr couscous
  • 1 gele paprika (in kleine stukjes)
  • ½ komkommer (in kleine stukjes)
  • 1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
  • 10 cherry tomaten (door helft gesneden)
  • 10 olijven (in reepjes)
  • blikje kikkererwten
  • halve rode ui (reepjes)
  • verse koriander (gesneden)
  • zout en peper

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 tl maple syrup
  • sap van ½ verse citroen
  • ½ tl geraspte citroenschil
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Meng de couscous met 125 ml gekookte water of groente bouillon. Ik meng het liefst met een groente bouillon zodat er al een smaak aan zit. Roer het af en toe goed door.
  2. Meng alle ingrediënten van de salade door de couscous en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak de dressing door alles in een kommetje te mengen.
  4. Giet de dressing over de salade, roer door elkaar en serveer!

Enjoy!

Kikkererwten couscous salade

Kikkererwten couscous salade
Kikkererwten couscous salade

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze Kikkererwten couscous salade gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Sperziebonen salade

Liefs,
Handtekening Juliette