Heel_veel_veg, kookboek, recensie,
30
jan

Recensie: Heel veel veg!

Daaag vlees! Hallo groente! Sinds ik geen vlees meer eet, staan groenten bij mij in de spotlight. Dus Arnoud had mij niet blijer kunnnen maken met dit boek als kerstcadeau. 

Leuk hoor mijn Pinterest verzamelborden voor allerlei vegan, Aziatische en finger food recepten, maar een kookboek waar je doorheen kan bladeren, heel enthousiast wordt door de mooie foto’s en geïnspireerd raakt door zoveel creatieve gerechten is toch een bonus!

Barstenvol groente gerechten

Het eerste wat mij opviel zijn de enorme hoeveelheid gerechten. Het boek is gevuld met prachtige foto’s waar ik van ga watertanden. Ik kon niet wachten om het uit te proberen!

De auteur, Hugh Fearnley Whittingstal, is zelf geen vegetariër of een veganist maar met dit kookboek laat hij groenten shinen. Wat ik prettig vind is dat er geen vlees-, ei- of kaasvervangers in het groentekookboek voorkomen. Hier en daar wordt tofu toegevoegd, maar voor de rest wordt enkel gebruik gemaakt van groenten, fruit, volkorengranen, noten, zaden, specerijen en peulvruchten. Lekkere pure en laagdrempelige ingrediënten! 

Heel_veel-veg!

 

Makkelijke onderverdeling

Als je het boek openslaat zie je in de inleiding dat de recepten onderverdeeld zijn in

  • pittig
  • groente uit de oven
  • stevige salades
  • soep en bouillon
  • rauwe gerechten
  • mezze, tapas en bijgerechten
  • aardappels & granen.

Elk recept is duidelijk met een korte toelichting beschreven en ook levert hij suggesties voor bijgerechten erbij. Bovendien geeft Hugh Fearnley Whittingstal bij elk recept verschillende variatiemogelijkheden, zodat je kan schakelen met andere groenten.

heel-veel-veg, groente, kookboek

img_3935

img_3939

Plantaardig koken

Dit boek inspireert enorm om op een andere manier naar groente te kijken. Ik heb samen met Arnoud al enkele gerechten gemaakt en het verraste ons iedere keer weer hoe zoiets eenvoudig zo smaakvol kon zijn met pure en onbewerkte ingrediënten. Het boek daagt je ook uit om nieuwe creatieve combinaties te proberen. Zo was één van onze eerste gerechten een stoof met bleekselderij, aardappel, parelgort en witte bonen.

We hadden nog nooit met parel gort gekookt en waren echt benieuwd hoe de bleekselderij met zijn uitgesproken smaak in dit gerecht zou passen. Het stelde ons totaal niet teleur! De zachte smaak van de witte bonen en aardappelen combineerde heel goed met de bleekselderij. De knoflook, laurierbladen, rozemarijn en groentenbouillon brachten het gerecht samen. Yummie

5c3872d3-8d32-4619-97ef-7f83fbb5f0f0!13d9e6a4-0e47-44e5-9854-83cb2e453685

Een kookboek die je moet hebben! 

Het ziet er naar uit dat wij dit boek kapot gaan koken want hij maakt op deze manier het plantaardig koken echt fun! Met zulke niet te ingewikkelde recepten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten zet jij de lekkerste groenten gerechten op tafel. Goooo plantpower!!

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek 

 

Ik ben benieuwd naar je mening over het boek. Laat een comment achter om te laten weten wat je ervan vindt!

Leave a Reply