Couscous is grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika en heel populair in de keukens van Algerije, Marokko, Tunesië, Libië en zelfs Israël. Er zijn drie types couscous: Marokkaanse, Libanese en Israëlische. De Marokkaanse is de kleinste en het meest gebruikte in de Westerse wereld.
Volgens Wikipedia is couscous een verbastering van het Arabische woord ‘keskes’. Een keskes is een uit twee delen bestaande kookpot en omdat couscous altijd werd klaargemaakt in een keskes, werd het gerecht kuskus genoemd.
Ik vind het zo handig dat couscous in maar vijf minuutjes klaar is. En dat het zo veelzijdig is. Of je het nu door een salade gooit of in een hoofdgerecht gebruikt. Voor deze kikkererwten couscous salade hoeft je het niet eens het gasfornuis aan te zetten. Zeker wanneer je instant couscous zoals ik gebruik! All you need is heet water of bouillon uit de waterkoker. Een beetje roeren en laat het enkele minuutjes intrekken. Het kan bijna niet makkelijker!
Om dit gerecht compleet te maken heb ik een recept voor een eenvoudige dressing toegevoegd. Je gooit de volgende ingrediënten in een glazen pot bij elkaar.
Even schudden en klaar!
Salade:
Dressing:
Enjoy!
Liefs,