3 tips hoe je tijdens je vakantie fit blijft

fit blijft tijdens je vakantie

Al druk bezig met je vakantieplannen? Waarschijnlijk ben je in je hoofd al aan het genieten van je vakantie. Heb je ook nagedacht hoe je je vakantie gaat combineren met je workouts? Het is makkelijker te doen dan je denkt.  Als je fit wilt blijven tijdens je vakantie dan heb ik drie tips voor je. 

fit op vakantie

Je routine verandert

Niet alleen jouw dagelijkse routine verandert tijdens de vakantie. Het betekent dat ook jouw sport routine mee moet veranderen want reizen gooit je dagelijkse schema helemaal door de war. Jouw energieniveau verandert, misschien heb je niet de juiste spullen bij de hand of ben je in een andere tijdzone. Wat de situatie ook is, het doet emotioneel en fysiek wat met je.
 
Als eerste moet je beseffen dat vakantie vakantie moet zijn. Dus laat de strikte tijdschema’s los en ga mee met de flow. Het strand trekt of je wilt een nieuwe stad verkennen. Nu heb je tijd om te kletsen met je familie en vrienden die je misschien een tijd niet meer hebt gezien. Vakantie is juist om jouw dagelijkse routine te doorbreken en jou de tijd te geven om te doen waar je zin in hebt. 
 
Maar hoe blijft je fit tijdens je vakantie? Hier volgen drie tips:

1. Breng je eigen tools

Voor de meeste sporten heb je eigenlijk niet veel nodig. Je trainingsschoenen, sportkleding, een mat, stretchband en voor Pilates eventueel een Pilates mini ball zijn vaak genoeg om jou fit te houden. Op zoek gaan naar een sportschool is dan niet nodig en je kan tijdens het trainen nog steeds genieten van je uitzicht op jouw vakantieadres. Je hoeft jouw mede vakantiegangers niet te verlaten of ze kunnen zelfs met je meedoen!
 

Een belangrijke tip: Ik neem ook altijd een één of twee tennisballen mee om mijn rug en billen te masseren. Naast mijn mat is het mijn MUST BRING tool! Het is ideaal om te gebruiken na een dagje sightseeing of een lange wandeltrip. Ga liggen of zitten op de mat en plaats de tennisbal onder de stijve spieren en rol het los. Je voelt je weer als herboren!

2. Plan je workout lekker vroeg op de dag in

Hoe eerder je je workout op de dag inplant hoe beter. Je wilt je vrijheid voor de rest van de dag behouden want daar is vakantie tenslotte voor! Geen strakke tijdschema’s maar eerder een ‘going with the flow’ vibe.
 
Het klinkt misschien tegenstrijdig om tijdens de vakantie eerder op te staan om een workout te doen, maar het geeft je meteen de juiste energie om jouw dag goed te beginnen. Dit betekent natuurlijk niet dat je uren vantevoren op moet staan. Vaak heb je genoeg aan een workout van twintig of dertig minuten zoals deze Pilates voor een Energieke Ochtend workout van 16 minuten.

3. Maak gebruik van virtuele workouts

De technologie maakt het mogelijk om op afstand in shape te blijven. Op YouTube vind je heel veel online workouts. Je kan er cardio oefeningen, yoga stretches en Pilates workouts vinden. Het kiezen van online workouts is een erg persoonlijke keuze. Het hangt van verschillende dingen af:
 
 • De taal (Nederlands of maak het jou niet zoveel uit)
 • Een klik hebben met de trainer is heel belangrijk.
 • De woorden die hij of zij gebruikt.
 • Hoe de oefeningen worden uitgelegd.
 • Wat voor energie ze uitstralen. 
Op mijn YouTube kanaal vind je meer dan veertig workouts waar je uit kan kiezen. Sommige workouts duren net zes minuten maar ook kan je meedoen met workouts van een uur. 
 
Tip: Neem je Ipad of laptop mee zodat je de workouts beter kan volgen op een groter scherm.
 
Wil je toegang hebben tot bijna negentig Pilates workouts dan kan je ook lid worden van mijn membership platform Team Strongbody. 
 

Zoeken op YouTube naar een workout is verleden tijd omdat er elke maand een nieuwe trainingskalender voor je klaar staat. Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen en de workout van de dag aan te klikken. Op het platform staat vijf dagen in de week een workout voor je klaar. Wil je weten hoe het platform werkt, klik dan hier

Zo zie je maar weer. Sporten en vakantie vieren kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden want een kleine routine behouden kan geen kwaad. Zolang je het van tevoren plan is het mogelijk om fit tijdens je vakantie te blijven!
 

Liefs,

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Goeie tips! Maar tijdens mijn type vakanties (reizen) beweeg ik best al flink, dan hoeft dat extra sporten van mij niet zo 🙂

 2. Ik eandel altijd al veel tijdens de vakantie. Maar niks moet in de vakantie.

 3. Wat een fijne tips! Ik ga voor het eerst op vakantie sporten, ik neem mijn gewichten mee en kijk vaak youtube filmpjes van Pamela Reif, dat vind ik fijn en vul ik aan met krachttraning

 4. Wat heb je er een handig artikel van gemaakt met filmpjes en al.
  Vooral die eerste met de stretchband ga ik eens bekijken. Altijd handig om wat inspiratie op te doen. En die band kan heel makkelijk mee op vakantie.
  Verder is een stuk wandelen of zwemmen ook een prima vervanger voor de standaard workout.

 5. Fijne tips al moet ik zeggen dat ik juist tijdens mijn vakantie veel meer beweeg dan buiten de vakanties om. Wanneer ik geen vakantie heb, dan zit ik uren op een dag achter een scherm. Op vakantie zwem ik, wandel ik, ren ik, sport ik uit mezelf al.