Bedrijfspilates

BEDRIJFSPILATES
(online of op locatie in regio Rotterdam)

Wat kan Strongbody voor jouw werknemers betekenen?

Er wordt veel gesproken over gezondheid op de werkvloer. We besteden steeds meer tijd achter een bureau en de behoefte om het personeel fit en energiek te houden is groot. Een disbalans in het lichaam kan leiden tot rugpijn, nekklachten, RSI en andere houdingsproblemen. Dit heeft effect op het ziekteverzuim en de productiviteit.

De voordelen van Pilates:

 • Verbetert de lichaamshouding.
 • Versterkt de rompstabiliteit waardoor (lage) rugklachten vermindert of voorkomt.
 • Het rekt de borst -en schouderspieren om nek en schouderklachten te verminderen of te voorkomen.
 • Verbetert bloedcirculatie dankzij de Pilates ademhaling.
 • Vermindert rugklachten.
 • Het is laagdrempelig omdat het ook voor de beginnende sporters geschikt is.
 • Rek de spieren op zodat het lichaam weer flexibel wordt.
 • Er wordt gewerkt aan de team spirit en stimuleert de algehele gezondheid.
 • Makkelijk tussen het werken door in te plannen.
 • Vermindert stress.
 • Werknemers die zich goed voelen zijn actief, voelen zich minder gestresst en zijn creatiever. Ze zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk dan hun minder fitte collega’s.

Meer weten over Pilates? Bekijk deze video. Daar vertel ik er meer over.

pilates groep
"Al enige tijd komt Juliette wekelijks een heerlijke pilatesles geven in onze inpandige sportschool bij Jordex. Na een lange tijd een vast groepje te hebben gecreëerd, breidt de groep medewerkers zich nu steeds verder uit. Voor de meesten is pilates een aanvulling op het trainingsschema, in combinatie met andere sporten als crossfit, circuittraining, hockey en hardlopen. Naast het lichaam te laten werken door te stretchen, versterken en balanceren, zorgt Juliette dat lichaam en geest zich eind van de training ontspannen tijdens de “relaxation”, waarmee je je hoofd leegmaakt. Niets is lekkerder dan je werkdag afsluiten met een pilatesles van Juliette!".

JORDEX SHIPPING AND FORWARDING

jordex
Gemeente ROtterdam logo
waarom is bedrijfspilates de perfecte kantoor workout?

Mocht je geen in-house sport accommodatie hebben dan is dat helemaal niet erg! Pilates heeft namelijk geen speciale apparatuur of uitrusting nodig en het kan bijna overal worden gedaan. Vergaderruimtes of kantoren waarin de meubels makkelijk verschoven kunnen worden zijn ideaal om te gebruiken. De Pilates matten en attributen worden door Strongbody meegenomen.

online bedrijfspilates

Door de pandemie is het werken ook veranderd. We werken veel meer online en vanuit huis. Daarom biedt Strongbody ook haar diensten online aan. Bestaat jouw personeel voornamelijk uit thuiswerkers, dan kunnen ze vanuit huis meedoen met de Pilates workouts via een live stream. Deze workouts duren een 30-45 minuten en kunnen voor het begin of na het einde van de werkdag of zelfs tussen de middag gegeven worden. 

Speciaal programma 'Move Your Body' mobiliteitsprogramma

'move your body' bedrijfspilates mobiliteitsprogramma - geschikt voor veel zittend personeel
Een zittend beroep heeft veel effect op de mobiliteit in de rug en heupen. De gevolgen kunnen zijn een stijve nek/schouders/heupen en lage rugpijn door overbelaste spieren. Vaak veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding en verkeerd gebruik maken van die spieren.
Met het ‘MOVE YOUR BODY’ mobiliteitsprogramma voor bedrijven gaan we werken aan het losmaken van de schouders, het rekken van de heupen en sterker maken van de rug en buikspieren op basis van de zes Pilates principes;
 
 • Concentratie
 • Centrering
 • Controle
 • Vloeiende Bewegingen
 • Precisie
 • Ademhaling
De ene keer doen we oefeningen op of aan een stoel en de andere keer pakken we de (yoga)mat erbij.
 
Het Move Your Body programma bestaat uit een live online workout van 30-45 minuten voordat de werkdag begint. Dat kan bijvoorbeeld tussen 7.30-8.30 uur. Dit kan één maal per werkweek op een vaste dag en tijdstip.
 
Waarom live?
Omdat uit recent onderzoek en ervaring blijkt dat het motiveert om als één groep te sporten zelfs als het online is. Dus het maximale rendement van het programma behaal je als het live wordt gegeven.
 
Breng met dit programma het ziekteverzuim omlaag, verhoog de productiviteit en de collegialiteit van je werknemers en start je werkdag met energie, plezier en een glimlach.
 
Voor een maximaal effect is het aangeraden om het programma minimaal 3 maanden te volgen.
 
Stuur voor meer informatie en een offerte op maat een e-mail naar info@strongbody.nl

Tot en met 20 mensen kunnen online meedoen.

Geen probleem! Ik ben gewend om verschillende niveaus te trainen in een groep. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich goed voelt tijdens mijn lessen maar ook een beetje uitgedaagd wordt. 

Jazeker! Men denkt dat alleen vrouwen aan Pilates doen maar Pilates is uitermate geschikt om de mobiliteit in het lichaam bij mannen weer terug te brengen. 

Nee hoor we passen de intensiteit gewoon aan waardoor je niet gaat zweten.

Ik adviseer om kleding te dragen waarin je je makkelijk kan bewegen zoals een sport legging, joggingbroek of korte broek. Tijdens de oefeningen wil je je niet beperkt maar juist vrij voelen.

Ja dat kan. Ik kan het programma aanpassen op het soort werkzaamheden die de medewerkers verrichten zoals bijvoorbeeld bureaumedewerkers of misschien werkvloer.