49 jaar: Mijn laatste jaar als veertiger

49 jaar

Wat vliegt de tijd…Vandaag is mijn negenenveertigste verjaardag! Het is jammer genoeg ook de tweede verjaardag die ik in een lockdown vier. Maar afgelopen zondag ben ik totaal verrast door mijn vriendinnen en mijn kinderen met een party bus en een straat DJ. Wat heb ik daar ontzettend van genoten!

Elke verjaardag is een mooie mijlpaal om te reflecteren. Ben ik het afgelopen jaar op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied gegroeid? Wat heb ik geleerd? Wat heb ik gemanifesteerd in mijn leven? Voel ik me nog verbonden met mezelf? Heb ik in het moment geleefd? Is mijn intuïtie nog steeds mijn (innerlijke) kompas en zijn beslissingen daarop gebaseerd?

Er zijn altijd vragen die ik mezelf stel omdat groei volgens mij een van de redenen van het leven is.

Elk jaar schrijf ik een blog over mijn verjaardag zodat ik over enkele jaren terug kan kijken hoe ik elk jaar hebt ervaren en hoe ik als persoon bent gegroeid. Met deze blog kijk ik terug op een heel decennium want vanaf volgend jaar ben ik een vijftiger! 
 

Ik werd vrijgezel

Toeval of niet maar precies tien jaar geleden ging ik scheiden. Ik ging een nieuw tijdperk in na een relatie van tweeëntwintig jaar. Deze vrouw werd op haar negenendertigste vrijgezel en een nieuwe wereld ging voor haar open! Nog nooit had ik meegedaan met het spel tussen man en vrouw maar wat een fantastische tijd heb ik ervaren. Samen met mijn vriendinnen die toevallig ook tijdens deze periode vrijgezel werden heb ik gehuild, geschreeuwd maar vooral gelachen!
girls
 
Geloof het of niet: ik heb zelfs levenslessen uit Tinder kunnen halen! Ik heb enorm veel geleerd van de mannen die op mijn pad zijn gekomen. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor!

Vijf jaar geleden stapte ik in een gelukkige relatie met Arnoud nadat ik de beste en mooiste levenslessen had opgedaan als vrijgezel. Hij bleek mijn mannelijke versie te zijn en elke dag leren we nu samen over onszelf en het leven. 

Rotterdam Vegan Food Festival

Ik werd alleenstaande moeder

Vrijgezel zijn was niet mijn enige nieuwe rol na de scheiding maar ik werd ook een alleenstaande moeder. En de innerlijke beschermende leeuwin kwam in mij naar boven. Ons leven stond op zijn kop toen we uit huis moesten en wij niet meteen een andere woning hadden. Toen die noodzakelijke urgente woning vrij kwam, bleek het een huis met schimmels en een boiler te zijn. Dat was een dieptepunt in ons leven en wat waren we blij dat we na bijna twee jaar konden verhuizen naar een grotere en betere woning. Daar kon ons nieuw leven echt weer beginnen!

citytrip rome

De liefde voor Pilates

Mijn liefde voor Pilates bleef ook in mijn veertiger jaren groot. Ik merkte dat het mijn lichaam sterk en soepel hield. Mijn lichaamsbewustzijn werd alleen maar groter en dieper. Ik word helemaal gelukkig van lesgeven en het geeft dat me enorm veel energie.
 
Twee maanden geleden is een lang gekoesterde droom uitgekomen: ik ben mijn eigen Online Pilates Membership Platform gestart: Team Strongbody.
 
Ik vond het heel erg eng maar ik duwde mijn angsten hard opzij en ik ga er nu helemaal voor! De start was een groot succes en ik geniet van het contact met de leden en alles wat bij het ondernemen komt kijken! De nieuwe skills die ik als ondernemer aan het ontwikkelen ben, het realiseren van mijn doelen en de lol hebben in het opbouwen van je eigen bedrijf!

Genieten van mijn laatste jaar als veertiger

Ik ga nog goed genieten van mijn leven als veertiger! Om eerlijk te zeggen: ik heb geen moeite om ouder te worden. Ik ben ook erg benieuwd hoe ik ga reageren op de overgang. Ga ik er last van hebben of fluit ik er zo doorheen? Ik hoor namelijk zoveel gruwelverhalen erover! De opvliegers, minder trek in sex, vermoeidheid, aankomen van gewicht. Wij hebben als vrouw wel wat te verduren hoor!
 
Maar gelukkig voel ik me op dit moment lichamelijk nog hetzelfde als in mijn dertiger jaren. Toen ik met Pilates begon op mijn vierendertigste zei mijn Pilates lerares ooit: “Je lichaam blijft steken op de leeftijd waarop jij begint met Pilates”. Dat is me altijd bijgebleven maar ik heb het nooit serieus genomen. Maar de laatste jaren begon ik er steeds meer aan te denken want zeventien jaar later moet ik haar gelijk geven! Mijn lichaam voelt nog steeds hetzelfde aan als toen!
Het leven begint bij veertig zeggen ze wel eens. Nou ik kan ze groot gelijk geven! Als twintiger maak je als volwassen persoon bijna alles voor het eerst mee: huisje kopen, mama of papa worden, huwelijk, werken, verhuizingen, etc.
 
In je dertiger jaren begin je een beetje te settelen. Het huisje, boompje, beestje verhaal. Je zit volop in de rat race met werk en jonge kinderen en hun activiteiten.
 
In je veertiger jaren ben je rijk aan allerlei soorten ervaringen en krijg je je leven weer beetje bij beetje terug. De kinderen worden ouder en zijn zelfstandiger en jij kan weer kiezen voor wat jij leuk vindt. Het is een mooi decennium!
Mijn veertiger jaren  zijn tot nu toe fantastisch geweest! De hoogtepunten maar ook zeker de dieptepunten. De levenslessen die daaruit voort zijn gekomen had ik nooit willen missen. Volgend jaar mag ik bij de vijftig club maar ik ga nog één jaartje volop genieten als veertiger!
 
Liefs,
 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *