5 voordelen van virtuele workouts

virtuele workouts

Sinds het begin van de corona pandemie is het aanbod van online workouts enorm gestegen. De sportscholen sloten door de lockdown en buitensessies in groepjes waren verboden. Er stond niets anders op om workouts online aan te bieden zodat je thuis door kon blijven trainen. Dit werd het nieuwe normaal en alhoewel de lockdown momenteel is opgeheven blijft het aanbod maar ook de vraag stijgen.

Mijn YouTube kanaal explodeerde na de eerste lockdown. Het steeg van 300 naar 2000 abonnees in enkele maanden tijd! Veel mensen waren enthousiast over de gratis Pilates video’s en ik was blij dat ik mensen op deze manier kon helpen fit te blijven.
 
Online workouts zijn tegenwoordig erg toegankelijk. Via verschillende technische apparatuur kan je makkelijk meedoen. Gebruik je mobiele telefoon, Ipad, laptop of stream de workout naar je tv. Het kan bijna niet beter: je persoonlijke trainer in je broekzak of in je woonkamer! 
 
Niet alle workouts kunnen vervangen worden maar ze zijn wel een goede alternatief voor persoonlijke -en groepslessen en hebben veel voordelen. Ik deel er vijf met je.

1. Jij bepaalt het tijdstip

Moeite om tijd vrij te maken voor sporten? Dan maken online workouts het jou erg makkelijk. Het kost tijd en energie om naar de sportschool te gaan waardoor het moeilijker wordt een sport routine op te bouwen. Met online workouts beslis jij wanneer je wilt trainen. Of je het nu het liefst in de ochtend doen of juist laat in de avond: het is mogelijk om 24/7 te kiezen uit verschillende workouts.

Je bent geen tijd kwijt aan reizen en je hoeft niet over je outfit na te denken wanneer je naar buiten gaat. In de ochtend stap je je bed uit, trek makkelijke kleding aan, rol je mat uit, log in en klik een workout aan. Na de workout stap je zo in je douche en je kan je dag vol energie beginnen.

In de avond kom je even bij van je werkdag, eet licht en klik een workout aan. Je stapt daarna lekker in de douche en kan genieten van de rest van je avond. 

2. Jij bepaalt de locatie

Je kan de workouts doen in de woonkamer, op je vakantieadres, in een hotel, in het park of in het bos. Zolang jij maar connectie met het internet hebt! Geen gedoe met parkeren of files. Je kan de mooiste locaties uitzoeken om je workouts te doen. 

Reis je regelmatig? Dan zorgen de workouts ervoor dat je je sport routine kan voortzetten. Sinds de corona pandemie vermijden veel mensen drukke plekken en online workouts maakt het voor ze mogelijk om te blijven sporten in een veilige omgeving zoals hun eigen woning.

Nu de vakantie begonnen is ontvang ik foto’s van deelnemers die hun workouts vanuit diverse locaties doen. Erg leuk om te zien!

virtuele workouts

3. Online workouts biedt flexibiliteit

Je bent met online workouts niet alleen vrij van tijd of locatie maar je hebt ook de keuze uit verschillende workouts. Je hebt de ultieme flexibiliteit op basis van je energie level en tijd. De ene keer heb je behoefte aan een stretch workout van 15 minuten en de andere keer wil je knallen met een vijfenveertig minuten buikspieren workout. 
 
Je kan mixen en matchen. Misschien voel jij na één workout dat je lichaam makkelijk een tweede of een derde aankunt. Alle variaties zijn mogelijk! Flexibiliteit is het kernwoord van virtuele workouts. 

4. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Misschien voel jij je geïntimideerd door andere sporters en durf je niet helemaal jezelf te geven. Zeker wanneer je net begint met sporten. Door online workouts in je eigen privé ruimte te doen voel je geen druk en kan je het op je eigen tempo te doen. Het krikt je zelfvertrouwen op.
 
Vind je privacy heel belangrijk? Online workouts kunnen jou dat geven. Je kan dragen wat je wilt, je hoeft je nergens over te schamen, je kan bewegen hoe je wilt en je hoeft er niet opgetut en gelikt uit te zien. Kortom: je kan compleet jezelf zijn!
 

5. Je bespaart geld

Virtuele Workouts Programma’s zijn bijna altijd goedkoper dan sportscholen en persoonlijke trainers.
Het is belangrijk om een budget voor jezelf te bepalen. Wat het bedrag ook voor je is: een investering in je gezondheid is altijd een waardevolle investering! Er zijn verschillende soorten programma’s waar je uit kan kiezen. 
 
  • Netflix-achtige abonnementen zoals het Team Strongbody Membership Platform. Je krijgt met een maandelijkse abonnement van €19 ongelimiteerde toegang tot alle (momenteel 90+) workouts. Elke maand worden er nieuwe workouts toegevoegd en werk je met een trainingskalender zodat jij niet het denkwerk hoeft te doen.
  • Betaal per video: sommige online trainers verkopen een workout tegen een bepaald bedrag die je kan blijven herhalen.
  • Gratis video’s: dan is YouTube the place to be! Dat gaat alleen vaak gepaard met reclames en moet je zelf onderzoek doen naar de workouts.

Online workouts are here to stay!

Tijdens de tweede lockdown heb ik mijn online membership platform Team Strongbody gelanceerd omdat ik merkte dat er behoefte aan was. Met een abonnement heb je toegang tot meer dan negentig Pilates workouts op meerdere niveaus en met verschillende attributen.
 
Hoe jouw leven er ook uit ziet: het platform past zich aan om jou het leven makkelijk te maken. Het is ontzettend simpel: Inloggen en klik de workout van de dag aan.
Als lid heb je ook één keer per maand toegang tot een LIVE Zoom les van een uur.
 
Wist je trouwens dat de leden uit Nederland en België komen en verschillende achtergronden en leeftijden hebben? Dat maakt het platform ook een community vol diversiteit.
 
Zoals er naar uitziet worden de online workouts alleen maar populairder. Bepaal voor jezelf wat voor programma’s je wilt volgen en hoeveel je daarvoor wilt uitgeven. Maak gebruik van kortingen om te proberen of het bij je past. Als het je niet bevalt dan kan je het abonnement op elk moment opzeggen. 
 
Tot en met 31 juli biedt Strongbody een vakantiekorting van €5 voor de eerste maand van je abonnement aan zodat jij door kan blijven trainen op je vakantie adres! 
 
 
 

Krijg €5 korting op de eerste maand van je abonnement met de volgende kortingscode:  holiday21

Ik hoop je online op het platform te zien!
 
Liefs,

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik vind het idee van virtuele work-outs heel goed, en zie ook zeker de voordelen. Maar ik vind het zelf niet zo fijn. Ik doe het toch liever in het echt.

  2. Voor mij zou het niet echt iets zijn. Maar ik kan me goed voorstellen dat het voor veel mensen een uitkomst is.