Spring rolls met avocado | Plantbased Tuesday
Spring rolls met avocado zijn ideale plantaardige snacks. Lekker voor lunch of voor een picknick, want I love picknicks! Wanneer gaat de zomer zich weer melden? Het mag van mij alweer beginnen hoor. We gaan tenslotte de maand juni in!
Eigenlijk worden deze spring rolls ook weleens summer rolls genoemd en ze zijn een Vietnamese delicatesse. Vaak wordt ook garnalen en vlees gebruikt in de vulling maar aangezien ik een plantaardige versie maak heb ik geen van beiden in de rolls.
Rijstvellen
Wanneer je de rijstvellen koopt (je kan ze kopen bij de normale supermarkt of een toko) zijn ze nog hard. Je maakt ze eerst nat zodat ze zacht genoeg zijn om te kunnen rollen. Rijstvellen hebben wel een aparte plakkerige structuur. Sommige mensen houden er niet van maar vinden de vulling wel heerlijk. Dan gebruik ik een sla blad om een wrap met de vulling te maken. Ook heerlijk!
Rollen van de springrolls
Yuk het is plakkerig! Je krijgt er sticky fingers van maar dat is het allemaal waard. Bekijk ook mijn foodvideo want daarin laat ik zien hoe je deze spring rolls met avocado makkelijk oprolt. Het is easy peasy!
Pindasaus
Je kan de spring rolls met verschillende sauzen combineren. Bijvoorbeeld een chili saus, hoisin saus of vissaus. Ik heb deze spring rolls met avocado gecombineerd met mijn zelfgemaakte pindasaus. In de onderstaande video kan je zien hoe ik de pindasaus maak.
Ingredienten Spring Rolls met Avocado:
- 10 rijstvellen
- 1½ wortel (in dunne reepjes)
- 3 radijs (in dunne schijven)
- 1 komkommer (dunne reepjes)
- 1 avocado (in reepjes)
- sla
- koriander
- munt
Bereiding:
- Kook water voor de rijstnoedels en kook de rijstnoedels volgens instructie.
- Was de sla en scheur in grote stukken.
- Snij de verse ingrediënten (wortel, radijs, komkommer, avocado)
- Vul een diepe bak met water om de rijstvellen zacht te maken.
- Dompel 1 rijstvel in het water en leg op een bord of snijplank om te rollen.
- Begin met een stukje sla en leg de noedels er boven op. Doe stukjes wortel en komkommer op de noedels en voeg de koriander en munt toe. (Voor de smaak kan je de koriander en munt kan je heel laten)
- Leg dan 3 schijfjes radijs naast elkaar op de vel (hoger dan de sla). Leg één reep avocado iets hoger dan de radijs op de vel.
- Begin met vouwen aan de onderkant. Rol de onderkant om de sla heen en vouw de zijkanten naar binnen. Rol verder tot het helemaal is opgerold.
Serveer met zelfgemaakte pindasaus en bosuitjes.
Enjoy!
Bekijk de foodvideo als je het makkelijker om de springrolls met avocado met beelden te maken!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze spring rolls met avocado gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Een andere soort spring roll maken?
Probeer dan deze Rijstvel rollen met tahoe
Liefs,
ik heb laatst ook eens springrolls gemaakt en dat vond ik echt heel lekker. is al weer even geleden, maar weer eens maken
Wat zijn ze makkelijk om te maken he?
Oeps! Ik kende dit nog helemaal niet, ziet er wel heel bijzonder uit. Wil het zeker eens proberen
Moet je echt doen! Is echt de moeite waard!
Zoiets wil ik al zolang een keer maken. Ze zien er zo zomers en kleurrijk uit, omdat je alle ingrediënten ziet zitten.
Mmh dat ziet er goed uit zeg Leuk om te maken denk ik.
Ja en ook erg makkelijk om te maken!
Oeh yam, wat ziet dit er lekker en gezond uit. Ik ga dit zeker op mijn to-do lijst zetten. Ik ben namelijk gek op springrolls, maar ik vergeet steeds de rijstvellen te kopen!
Ik ben onder de indruk hoe leuk ze eruit zien zeg! Net kleine ‘feestjes’ : )
Als je ze door midden snij heb je een heerlijke fingerfood voor een feestje!
Eigenlijk heel erg tof dat je je eigen loempia’s zelf kunt maken. Als ik het goed lees te maken zonder oven. Dan kan ik deze proberen te maken op vakantie!