Zelfgemaakte pittige en zoete geroosterde cashewnoten (olievrij) | Plantbased Tuesday

geroosterde cashewnoten

Deze olievrije pittige en zoete geroosterde cashewnoten is een van mijn favoriete snack tijdens het werken achter mijn laptop. Ik ben namelijk een enorm snacker als ik achter mijn bureau zit! Ik moet altijd iets zoets, zuurs of zouts te eten. Deze geroosterde cashewnoten zijn zout, zoet en pittig! Wat wil ik nog meer?!

geroosterde cashewnoten
Zelfgemaakte geroosterde cashewnoten

Als je van geroosterde cashewnoten houdt, waarom zou je ze dan zelf niet maken? Je weet immers precies wat erin zit en hoeft niet bang te zijn voor de troep die ze normaal in bewerkte voedsel gooien.

Er zijn verschillende manieren om cashew noten te roosteren zoals in een pan maar de oven heeft mijn voorkeur. Het is gemakkelijk, snel gemaakt en je hebt niet eens olie nodig. 

Voor dit plantaardig recept heb ik maple syrup gebruikt.  Er wordt vaak honing gebruikt maar dan is het natuurlijk niet meer plantaardig. Om de geroosterde cashewnoten een pittige smaak te geven heb ik ze gemengd met chilipoeder en een beetje chili vlokken. Ik hou nu eenmaal van pittig eten! De chili vlokken zijn uiteraard optioneel.

geroosterde cashewnoten

De geraffineerde suiker is vervangen door kokosbloesemsuiker. Suiker blijft natuurlijk suiker maar kokosbloesemsuiker bevat bijvoorbeeld meer magnesium en kalium dan gewone suiker. Dat is toch wat gezonder!

Trouwens deze suiker en zeezout mix wordt pas na het roosteren gemengd met de cashewnoten. Dus wil je geen suiker en zeezout? Dan zijn de geroosterde cashewnoten met een mix van maple syrup en chili ook heerlijk! Ze zijn maximaal een week in een luchtdicht potje te bewaren.

geroosterde cashewnoten
geroosterde cashewnoten
geroosterde cashewnoten
Ingrediënten Pittige en zoete geroosterde cashewnoten:
 
  • 200 gr rauwe cashewnoten
  • 3 el maple syrup
  • 1 tl chili poeder (en eventueel beetje chili vlokken)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl zeezout
Bereiding:
 
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de maple syrup, chilipoeder en chilivlokken in een kom.
  3. Voeg de rauwe cashewnoten er aan toe.
  4. Verspreid de cashewnoten over de bakplaat en rooster het voor 10 min in de oven.
  5. Roer halverwege om. Je wilt ze namelijk niet aanbranden.
  6. In de tussentijd meng je de kokos suiker en zout samen in een kom.
  7. Laat de cashewnoten afkoelen voor 5 minuten voordat je ze in de suiker en zout mix gooit.
  8. Laat daarna afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot.
Enjoy!

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je deze pittige en zoete geroosterde cashewnoten gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze vegan Snickers repen.

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *