Duurzaamheid in yoga en lifestyle

samarali
De klimaattop van Glasgow is achter de rug en één ding is zeker: wij als samenleving moeten aan de bak om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden.
 
Duurzaamheid is het toverwoord want onze natuurlijke bronnen zijn niet onuitputtelijk. We moeten een andere mindset ten opzichte van onze eigen consumptie krijgen. Of het nu op het gebied van voeding, vervoer of lifestyle is.
 
Meditation products
Samarali is een duurzaam merk op het gebied van yoga en lifestyle. Zoals je op mijn YouTube video’s kan zien doe ik graag mijn workouts op de kurken yogamat van Samarali. De mat heeft een goede grip en is van stevige kwaliteit.
 
Ik ben gek op de jumpsuit die van 80% katoen is gemaakt. Ik draag het niet alleen wanneer ik aan het trainen ben maar ook als ‘huispak’ zit het heerlijk!
 
samarali

Oprichter Nodira legt in deze gastblog uit wat Samarali zo speciaal maakt.

Duurzaamheid gaat, als je een woordenboek openslaat, over het voorzien in de behoeften van het heden zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

In een samenleving waar het de gewoonte is geworden om iets te gebruiken en vervolgens weg te gooien, is wat ons betreft een nieuwe manier van denken geen overbodige luxe. Duurzaamheid gaat niet alleen over wat we dragen en wat we eten, maar ook over hoe we ons gedragen in verschillende situaties en hoe we met de wereld om ons heen omgaan.

Tegenwoordig is het een relatief trendy term geworden, omdat nogal wat bedrijven zich zijn gaan richten op een circulaire economie. Wij zijn echter van mening dat het belangrijker is om je te concentreren op wat je doet, dan enkel op wat je zegt.

Laten we het hebben over Samarali

Wij zijn een jonge startup die zich richt op milieuvriendelijke yoga- en lifestyleproducten gemaakt van natuurlijke materialen. Bovendien vermijden we het gebruik van plastic op zoveel mogelijk gebieden, waaronder ook verpakking of verzending.

Onze yoga producten zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke producten; dit kan kurk zijn, of biologisch geteeld katoen.

Onze fabrieken hebben alle vereiste certificeringen, en onze producten zijn mede daardoor vrij van schadelijke stoffen. Voorts worden de werknemers die in deze fabrieken werken eerlijk behandeld. Op dit moment werken we samen met fabrikanten uit Portugal, China, India en Oekraïne.

We proberen altijd uniek te zijn in onze producten en daarom werken we constant samen met onze fabrikanten om producten te creëren die niet alleen milieuvriendelijk maar ook mooi zijn.

Een aantal voorbeelden:

Yoga matten

Cork yoga mat

Onze kurken yogamatten behoorden tot de eerste items die we lanceerden en zijn altijd populair geweest. Onze klanten roemen vaak de kwaliteit, comfort en natuurlijke oorsprong – al onze matten zijn gemaakt van natuurlijk kurk en rubber. Het ontwerp van de matten, dat onze Centraal-Aziatische roots weerspiegelt, brengt het uiteindelijk allemaal samen.

Het kurk wat we gebruiken is een hernieuwbaar materiaal dat eens in de 9 jaar uit kurkeiken wordt geoogst. Tijdens de oogst wordt de kurkschors van de boom gehaald zonder de boom zelf te beschadigen. Dit proces is niet schadelijk voor de boom en stelt de boom in staat nieuwe schors aan te laten groeien.

Het natuurlijke rubber dat als onderlaag van onze matten wordt gebruikt, wordt geoogst van rubberbomen die in Azië groeien. Het is ook een natuurlijk proces en is ook niet schadelijk voor de boom.

Meditatie producten

Onze kussens, bolsters en meditatiematten zijn allemaal geproduceerd met biologisch geteeld katoen en zijn allemaal GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Onze meditatieproducten worden niet alleen geleverd met opvallende borduursels en levendige kleuren – het is ook belangrijk om te weten dat al onze meditatieproducten gekleurd zijn met plantenextracten.

Kleding

Guest post

Onze kleding is gemaakt van OEKO-gecertificeerde materialen en het is zeer zacht op de huid en comfortabel om te dragen. Aangezien wij ervoor hebben gekozen om katoen te gebruiken maakt dit onze jumpsuits comfortabel om voor een langere tijd te dragen, of het nu tijdens intensief sporten is of casual gedurende de dag.

Nu is het aan jou

We streven er dus continu naar om yoga- en meditatieproducten van hoge kwaliteit te maken, waarbij we van begin tot eind rekening willen houden met het milieu. Daarbij speelt jouw feedback een enorm belangrijke rol voor ons, omdat we deze gebruiken om onszelf te verbeteren. We staan ​​dus altijd open voor suggesties, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen. Heb je geen suggesties maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag snel in onze Samarali webshop!

Als lezer van Strongbody krijg je 10% korting op je bestelling (exclusief pakketten en producten in de uitverkoop). Gebruik kortingscode Strongbody.
 
Heel veel plezier!
 
Liefs,
 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *