Hoe ik het C virus met innerlijke rust versloeg

Innerlijke rust

Eind april begon ineens het kuchen. Ik had geen verhoging maar ik begon na twee dagen mijn reuk en smaak te verliezen. Het kuchen sloeg om in hoesten en ik voelde een druk op mijn borst. Oke..nu begon ik mij toch zorgen te maken. Zou dit het zijn? Zou ik Corona hebben?

Positief getest

Ik kreeg het steeds benauwder en mijn lichaam was uitgeput. Ik wilde alleen maar slapen en ik kwam elke dag snakkend naar adem de douche uit. Ik besloot na enkele dagen naar de dokter te gaan om mijn longen te laten checken. Mijn oudste dochter Yasmin reed mij naar de speciale Corona bus. Dit was eind april:  toen de IC’s nog vol lagen, er nog zo weinig bekend was over het virus en er bijna niet werd getest. De dokter in beschermende uitrusting luisterde naar mijn longen, schrok een momentje en zei ineens uit het niets: “Ik ga je testen.” Ooooh ok…..”Jeetje die wattenstaaf ziet er wel lang uit…” Half kokhalsend werd er een uitstrijkje uit mijn keel genomen. Ik kan je zeggen dat zo’n lange wattenstaaf in je neus ook geen pretje is. Je bent al half getraumatiseerd door dat gepeuter in je eerste neusgat en dan moet ook dat andere neusgat nog! En dan was het afwachten…

Twee dagen later kwam het telefoontje: “Je bent positief getest”. Zoals verwacht. Want ondertussen werden de symptomen steeds duidelijker. Reuk en smaak volledig kwijt. Ontzettende vermoeidheid en benauwdheid. Mijn drie (jong) volwassenen dochters zorgden voor mij. Zij waren er allemaal relaxed onder omdat zij enkele weken eerder soortgelijke symptomen hadden en weer beter waren geworden. Als mama kon ik toentertijd natuurlijk niets anders doen dan voor ze te zorgen en waarschijnlijk heb ik het virus zo opgelopen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen moment bang ben geweest om het te krijgen. Ik stond er redelijk relaxed in: “Als ik het krijg, dan komt het vanzelf wel goed.” Ik ben nu eenmaal een ras optimist!

Pilates trainer

Als Pilates trainer heb ik dit proces heel erg bewust ervaren. Ik ken mijn lichaam door en door en voel meteen wat er wordt getriggerd in mijn lichaam. Bij Pilates is de connectie tussen het lichaam en geest erg belangrijk en die connectie heeft mij veel informatie gegeven over hoe mijn lichaam op het virus reageerde.
 
Ik merkte bijvoorbeeld al heel snel dat mijn gedachten enorm veel effect op mijn benauwdheid had. De benauwdheid voelde aan als ijzeren handen die mijn longen in een ijzeren greep hielden. Wanneer ik angstige of negatieve gedachten had, knepen die ijzeren handen mijn longen steeds harder dicht. Wanneer ik rust in mijn hoofd bracht werd die greep weer losser.
Ik was in mijn beginfase lid van de Facebook groep Corona patiënten met langdurige klachten (Nederland) en er werd enorm veel informatie met elkaar gedeeld wat hielp bij mijn herstel. Eén van de dingen die mij opviel was dat er veel mensen waren met restklachten die gerelateerd waren aan het immuunsysteem. Het kwam namelijk vaak voor dat het immuunsysteem nog steeds op volle toeren draaide terwijl het virus het lichaam al had verlaten. Dit was belangrijke informatie voor mij: door mijn stress levels zo laag mogelijk te houden en innerlijke rust in mijn hoofd en lichaam te bewaren hoopte ik dat mijn immuunsysteem niet overactief zou blijven en ik zonder restklachten dit proces door zou komen.
 
Ik besloot al snel mezelf af te sluiten van alle prikkels. Geen laptop. Geen emails. Weinig social media. Ik had alleen contact met mijn bezorgde moeder en mijn broertje die toevallig ook besmet was geraakt met het virus. Netflix was mijn bestie. Ik heb uren als een vaatdoek op de bank gelegen en in één ruk series als White Lines and Wild Country gekeken. 
Ik besloot ook weer eens een boek uit de kast te pakken en toeval of niet maar mijn oog viel op het boek “De kracht in jezelf” van Dr. Joseph Murphy. Ik had het boek ooit gekregen maar nog niet open geslagen. Het boek beschrijft hoe belangrijk het onderbewustzijn op jouw leven en lijf is. Het bevat praktische tips hoe je optimaal gebruik kan maken van gedachtekracht. 
Eén hoofdstuk wijdt zich uit over hoe je lichaam reageert op geestelijke processen. Maar ook dat er een intelligente kracht is dat voor het lichaam zorgt.

“Er is een intelligentie die voor het lichaam zorgt, maar de moeilijkheid is dat de bewuste geest er zich altijd mee bemoeit aan de hand van gegevens die hij via de vijf zintuigen ontvangt. Gegevens die ontleend zijn aan de uiterlijke stand van zaken en daarom tot een massa dwaalvoorstellingen, angsten en verkeerde meningen aanleiding geven.” – Dr. Joseph Murphy

Ik kreeg naast de benauwdheid diverse symptomen zoals continue duizeligheid en enorme hoofdpijn. Met genoeg zelfkennis over mijn lichaam en de tips in het boek besloot ik te kijken of met innerlijke rust en de kracht van mijn gedachten mijn symptomen minder werden of zelfs konden verdwijnen. Ik vertrouwde erop dat mijn onderbewustzijn automatisch wist wat er in mijn lichaam moest gebeuren als ik dacht aan heling en herstel.  En ja hoor…beetje bij beetje verdwenen de symptomen. De ijzeren grip werd losser en na ongeveer drie weken voelde ik voor het eerst dat ik weer normaal adem kon halen! Ik was nog steeds erg voorzichtig met stress en prikkels van de buitenwereld omdat ik de ijzeren handen nog lichtjes voelde. 

Ik was aardig afgevallen en veel spiermassa kwijtgeraakt omdat ik bijna niet at. Mijn smaak was weg en het enige wat ik eigenlijk ‘lustte’ was soep. Andere gerechten met bijvoorbeeld rijst voelden heel vreemd in mijn mond aan. Het is echt een hele vreemde gewaarwording wanneer je er minstens twee van je zintuigen wegvallen. Daar kwam nog bij dat ik het gevoel had dat ik continue ‘zweefde’ alsof mijn lichaam er soms niet was. Een vreemd gevoel van disconnectie met je lijf. 
 
Na drie weken merkte ik dat mijn lichaam weer goede voeding nodig had. Al mijn spiermassa die ik als Pilates trainer had opgebouwd was WEG! Ik begon beetje bij beetje weer mijn lijf weer op te bouwen met eiwitrijke voeding. Als vegetariër haalde ik de eiwitten uit bonen, linzen, groente en zelfs eieren. 
Na vijf weken had ik eindelijk het gevoel dat de ijzeren handen verdwenen waren. Het was ook de eerste keer dat ik mijn laptop durfde open te slaan om emails te lezen en te beantwoorden. Voor mij was het belangrijk om te voelen hoe mijn lichaam zou reageren op ‘MOETEN’.
 
Jeeej! Ik merkte dat mijn stress levels geen invloed meer op mijn longen hadden! Ik kon het leven weer oppakken! Het duurde een tijdje nog voordat ik mijn smaak weer terug kreeg en zelfs nu ik maanden verder ben heb ik mijn reuk nog niet volledig terug. Ik hoop wel dat het terugkomtp

Ik had geluk

Ik ben mij ervan bewust dat het niet voor iedereen is weggelegd om in alle rust van de Corona te herstellen  Ik heb geluk dat ik drie volwassen dochters heb die voor me konden zorgen. Boodschappen werden gedaan, er werd voor me gekookt en het huis werd door ze opgeruimd. Maar wat als je nog jonge kinderen hebt waar je dagelijks voor moet zorgen, financiële problemen hebt, een eigen bedrijf moet runnen of je de druk van je werk voelt? Dit zijn factoren die allemaal een rol spelen.
 
We kunnen er niet omheen dat de buitenwereld enorm veel effect op jouw herstel heeft en we kunnen vaak niets aan de omstandigheden doen. In deze situaties is het extra belangrijk dat je je bewust van jouw prioriteiten wordt. Te vaak hou je op zulke momenten veel rekening met anderen die onnodige energie uit je zuigen. Identificeer wat bijdraagt bij jouw herstel en elimineer het overbodige.

Corona herstel

We leven in een maatschappij waarin ratio domineert. Rust vinden in ons hoofd en lichaam is niet makkelijk. Ik ben misschien getraind om lichaamsbewust te zijn en te ‘duiken’ in mijn lijf maar dat betekent niet dat jij het niet zou kunnen. De reden waarom ik heb besloten deze blog te schrijven is om vanuit een ander perspectief te kunnen kijken naar het herstel van je lichaam.
 
Herstel begint wanneer je weer vertrouwen in je lichaam krijgt. Veel mensen zijn het kwijt geraakt. Ze zijn afhankelijk van medicijnen, specialisten en doktoren en kennen niet meer het gevoel en kracht van SELF HEALING. Veel antwoorden voor jouw lichaam liggen in jouw onderbewustzijn. En dit kan goed samen gaan met de medische wetenschap.
 
Controle over je lijf krijg je terug wanneer je ervan bewust wordt hoe de connectie tussen body & mind connectie werkt. We leven te vaak in ons hoofd en negeren daardoor wat die gedachten juist met ons lichaam doen. Wees bewust welke gedachten verankerd zijn in jouw onderbewustzijn. Draai je onbewust elke keer dezelfde tape af? Kan jij tegen jezelf zeggen: “Ik vertrouw mijn lichaam erop dat het helpt met het helen van mijn lijf?”. Wanneer je dat kan, dan heb je een grote stap gezet in je zelfheling proces….

 

Pilates

Ik heb geen speciale Corona herstel video voor mijn YouTube kanaal gemaakt maar wil je toch in beweging komen? Dan raad ik deze Pilates stretching video aan. 
 
Voor degenen die nog een Corona herstel traject zitten: Ik wens je enorm veel kracht en sterkte toe. Vertrouw je lijf….
 
Liefs,
 
 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat een mooie blog, goed om te delen wat je zelf ook kunt doen of proberen. Ik ben blij dat je er goed uitgekomen bent! Je hebt nog veel te onderwijzen en te geven in dit leven ❤️

  2. Wat fijn dat je weer helemaal herstelt ben en dat je dochters voor je konden zorgen toen je zo ziek was. Ik kan me voorstellen dat je met deze post veel anderen kunt helpen.

  3. Jeetje wat heftig. Wel erg knap van je! Ik merk bij mijzelf (zonder dat ik corona heb hoor) dat ik eigenlijk nooit rust in mijn hoofd heb. Ik heb echt zo ongelooflijk veel stress en zorgen. Als ik tijd voor pilates had, zou ik het doen!

  4. Lijkt me wel heftig om dat nieuws te ontvangen… en dan! pilates vind ik echter niet bij mij passen, zelf zou ik dat niet snel doen