Plantbased Tuesday: Kerst bananen pannenkoeken

Jeetje alweer kerst! Wat vliegt de tijd hè? Voordat je het weet is het jaar om. Maar eerst gaan we genieten van een zalige kerstfeest! Begin jij je Eerste Kerstdag ook met een uitgebreid ontbijt? Dan passen deze kerst bananen pannenkoeken er perfect bij! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik vermoed dat het in huize Juliette eerder een uitgebreide kerstbrunch wordt. Mijn meiden zijn namelijk geen ochtendmensen en blijven het liefst zo lang mogelijk in bed!

Kerst bananen pannenkoeken

Samenzijn met kerst

Kerst is voor mij heel belangrijk. De hele familie is aanwezig. Het is een drukke boel met mijn beide ouders, mijn broer, zussen en mijn neven en nichten. Zet ons bij elkaar en de decibel meter schiet omhoog! We houden van gezelligheid, lekker eten en spelletjes.

Ik vind het samenzijn elk jaar toch bijzonder. Mijn meiden, neven en nichten hebben nu ze (jong) volwassenen zijn een druk sociaal leven hebben waardoor we elkaar met verjaardagen steeds minder zien. Kerst is HET moment dat we in onze agenda plannen om het met elkaar te vieren.

Elk jaar besef ik me hoe dankbaar ik mag zijn dat al mijn naaste familieleden nog gezond zijn. Ik moet er niet aan denken maar ik weet dat er ooit een dag gaat komen dat één of beide van mijn ouders niet meer aan tafel zal zitten. Ik vind het een vreselijke gedachte en wil er zo min mogelijk aan denken. Daarom geniet ik tot die tijd elke kerst met volle teugen van ze!

Kerst bananen pannenkoeken

Kerstvormpjes

Voor deze kerst bananenpannenkoeken heb ik eenvoudige roestvrijstalen koekvormpjes gebruikt die ik in de pan leg. Mix erin gieten en dan wachten tot het bruin wordt. Om de vormpjes om te draaien gebruik ik een tang aangezien de vormpjes heet worden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik maar enkele heb gebakken in de vormpjes (wat je allemaal moet doen voor een leuke food foto!) en de rest heb ik traditioneel gebakken: platte kerst bananen pannenkoeken dus!

Kerst bananen pannenkoeken

Kerst bananen pannenkoeken

 

Kerst bananen pannenkoeken

Kerst bananen pannenkoeken

Benodigheden kerst bananen pannenkoeken:

 • 200 gr havermout
 • 100 ml amandelmelk
 • 2 el maple syrup
 • 1 rijpe banaan
 • 1 tl bakpoedersnufje zout
 • 1 tl kaneel
 • Roestvrijstalen kerstvormpjes

Toppings:

 • Poedersuiker
 • Frambozen
 • Blauwe bessen
 • Rode bessen
 • Bramen
 • (Maple syrup, jam, aardbeien, banaan)

Bereiding:

 1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een egale mix.
 2. Verhit olijf of kokosolie in een koekenpan en giet de mix in (roestvrijstalen) kerst bakvormjes. Bak de aan beide kant bruin.
 3. De kerst bananen pannenkoeken zijn door de banaan al zoet, maar maak het extra lekker met bessen en poedersuiker!

Eet smakelijk!

 

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

Heb je de kerst bananen pannenkoeken gemaakt?

Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere recepten proberen?

Maak ook deze vegan havermout bananen pannenkoeken!

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat leuk! Mijn man houdt hier erg van en voor mijn zoontje zijn de figuurtjes heel leuk. Ik ga eens kijken of we dit met Kerstavond kunnen eten.

 2. Wat leuk, ik deed dat toevallig ook van de week met een brandblaar tot gevolg. Ik heb nu maar platte gemaakt en er met een sjabloon kerstboompjes op gemaakt

 3. Wat ontzettend leuk zeg, het geeft net even dat extra’s aan het kerstontbijt of brunch

 4. Die zien er toch leuk uit! Ik weet niet wat voor vormpjes je gebruikt, maar misschien zou je ook gewoon een grote pannenkoek kunnen maken en dan de vormpjes uitsteken?