Mango kokos ijslollies | Plantbased Tuesday

mango ijs | strongbody.nl

Als je aan de zomer denkt, dan denkt je aan ijsjes! Zelfgemaakte ijsjes zijn ontzettend makkelijk om te maken en je weet dat er geen onnodige troep in zit. Er zijn zoveel variaties maar deze tropische versie van mango en kokosmelk is één van mijn favorieten.

Mango kokos ijslollies

Je wordt helemaal blij van deze mango kokos ijslollies! Ze zijn kleurrijk, lekker zoet en erg lekker. En zoals veel van mijn recepten super makkelijk om te maken.

IJslolly vormen zijn overal te koop. Je kan ze onder ander halen bij Ikea, Bol.com en Xenos. Zeker wanneer je duurzaam bezig bent. De vormpjes kan je keer op keer gebruiken en er is geen papier of losse stokjes om weg te gooien.

Bevroren mangostukjes

Ik heb deze mango kokos ijslollies met de losse hand en op gevoel gemaakt. Ik heb niets afgemeten! Ik weet dat het voor een foodblog niet echt handig is maar waarom zou ik het moeilijker maken dan het is? Ik heb altijd voorverpakte bevroren fruit in de vriezer voor mijn smoothies en die zijn ook geschikt voor eigengemaakte ijslollies. Mango is een favoriet van me maar je kan natuurlijk andere fruit zoals blauwe bessen, ananas of frambozen voor je ijslollies gebruiken. Ik doe een handjevol in de blender en pureer het tot een glad geheel. Voor dit recept heb ik er verse limoensap en maple syrup bij gedaan. Maar dat is geen must!

Mango kokos ijslollies | strongbody.nl

Kokosmelk

Voor de tropische sfeer heb ik een laagje met kokosmelk toegevoegd. Je hebt niet heel veel nodig dus een klein pakje kokoksmelk is meer dan voldoende. De munt geeft een frisse kick en de vanille essence geeft het een zoetere smaak. Dat meng je dan lekker samen in een kom! En klaar is je kokos laagje! Ook hier heb ik het op gevoel gedaan.

Hoe krijg je de laagjes?

Wil je een ijsje met één smaakje? Dan giet je het vormpje helemaal vol en laat het voor minstens 6 uur bevriezen. Maar wil je laagjes zoals deze mango kokos ijslollies, dan moet je dat met beleid doen! Doe de eerste laag in je vorm en doe het in de vriezer voor twintig minuten alvorens een tweede laag erin te doen. Die laag doe je ook twintig minuten in de vriezer voordat de derde laag erin wordt geschonken. Na de derde laag gaan de ijslollies voor minstens zes uur in de vriezer.

Mango kokos ijslollies | strongbody.nl

Mango kokos ijslollies | strongbody.nl

Mango kokos ijslollies | strongbody.nl

Ingrediënten Mango kokos ijslollies

 • bevroren mangostukjes
 • verse limoensap
 • maple syrup
 • kokosmelk
 • vanille essence
 • verse munt (fijngesneden)

Bereiding

 1. Doe de mango stukjes, verse limoensap en maple syrup in de blender en pureer het samen tot een glad geheel.
 2. Meng de kokosmelk, vanille essence en munt samen.
 3. Eerste laag- mangopuree en doe 20 min in de vriezer en doe de stokjes in.
 4. Tweede laag – Kokosmengsel en doe weer 20 min in de vriezer
 5. Derde laag – laatste mangopuree laag en doe 6 uur of een hele nacht in de vriezer.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze Mango kokos ijslollies gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Probeer dan deze Vegan snickers repen

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Oh dat ziet er uit voor een zalige zomerse dag met warme temperaturen.
  Dit soort ijsjes doen mij ook aan vroeger denken. Mijn moeder maakte nl vroeger altijd yoghurt ijsjes in dit soort vormpjes.
  Leuk detail en een verrassing voor je smaakpapillen, de cocos mix er tussendoor.

 2. ik mag het zelf niet maar heb ze wel eens voor onze meiden gemaakt en die vinden ze heerlijk en zo doe ik het ook met ander fruit

 3. ik ben niet zo n fan van mango maar ze zien er verder heerlijk uit

 4. Ik maak ook altijd zelf ijsjes van vers fruit. Eten de kids als toetje. Ga dit ook eens doen, kost iets meer tijd maar wel superleuk!