Mango smoothie bowl | Plantbased Tuesday

mango smoothie bowl

Ik kwam op het idee om deze mango smoothie bowl te maken omdat ik een hele doos mango’s voor €1,50 op de kop had getikt toen ik gisteren naar de markt ging. Ik vind de Rotterdamse markt fantastisch! De markt is voor mij een soort supermarkt waar ik voor een prikkie veel groente en fruit kan halen. Voor een plantaardige eter zoals ik is dat een must aangezien groenten een hoofdrol spelen in mijn keuken!

Zoals je misschien weet, ben ik gek op smoothie bowls zoals deze blauwe besssen smoothie bowl die ik eerder heb gemaakt. De mango is een heerlijk  zomerfruit en past perfect bij dit warme weer. Het is lekker fris, heeft een tropisch tintje en je wordt vrolijk van het kleurtje!

mango smoothie bowl

De mango smoothie bowl is zo gemaakt en naast de toppings heb je maar 3 ingrediënten nodig:

 • Kokos of amandelmelk
 • Hele bevroren banaan (in stukjes bevroren)
 • Halve verse mango

Simpeler kan het niet! Zorg er wel voor dat je niet direct teveel melk erin doe, anders kan het te vloeibaar worden en heb je eerder een smoothie dan een smoothie bowl! Je kan altijd tijdens het blenden bepalen of je wat extra melk nodig hebt of niet.

mango smoothie bowl

Deze keer heb ik voor toppings gekozen die erg voedzaam zijn. De granaatappel is een super fruit, want het is één van de allergezondste vruchten die er zijn. Het versterkt ons immuunsysteem door vooral het hoge antioxidanten-gehalte (wel drie keer meer dan in andere producten als: rode wijn, druivensap en groene thee). Het helpt vroegtijdige veroudering te voorkomen en helpt bij de bestrijding van ziektes als: diabetes, hart en vaatziektes, kanker en Alzheimer.
Ook heb ik de Holland & Barrett Omega Mix over de mango smoothie bowl gestrooid. Het is een combinatie van vijf voedzame zaden: pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, blond lijnzaad en sesamzaad. Deze mix is ook heerlijk om te combineren met een bakje yoghurt of kwark.

Dus het wordt lekker genieten van deze heerlijke zomerse en voedzame mango smoothie bowl!

mango smoothie bowl

Benodigheden:

Smoothie:

 • Amandel of kokosmelk
 • 1 bevroren banaan
 • 1/2 verse mango

Toppings:

 • 1 el granaatappel
 • 1 el geraspte kokos
 • 1 el Omega mix (Holland & Barret)

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten voor de smoothie in de blender en mix het samen.
 2. Maak de smoothie bowl af met granaatappel, geraspte kokos en Omega mix.

Enjoy!

Eet jij weleens granaatappels?

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *