It’s now or never. Waarom mijn echte Me-time op mijn 50e begint.

50 jaar

Vijftig jaar...Ik voel me nog zo jong en fit. Ze zeggen toch ook: "Age is just a number." En zo voelt het voor mij ook. Ik heb geen kwaaltjes, ziekte of pijntjes in mijn lijf. En ik heb (nog) geen last van de menopauze.

Maar ik besef mij wel één ding: Ik ben nu een halve eeuw oud. Damn! Een halve eeuw! Dan klinkt het wel erg oud.
 
Een halve eeuw rondlopen op deze aardkloot is toch wel een tijd hoor. De jaren tachtig waren bijvoorbeeld geweldige jaren om tiener te zijn. In de jaren negentig was er veel vrijheid om je als volwassene te ontplooien.
 
Afgelopen vijftig jaar heb ik ook de wereld zien veranderen:
 
 • De opkomst van de computer heeft ons leven compleet getransformeerd.
 • De wereld is dankzij de globalisering kleiner geworden.
 • Onze communicatie is volledig gewijzigd. Draaischijf telefoons bestaan niet meer. We hebben nu allemaal een kleine computer in onze broekzak.
 • Onze manier van werken is voor een grote deel verschoven van fysieke arbeid naar mentale arbeid. Veel opleidingen trainen tegenwoordig eerder onze hersenen dan ons fysieke lichaam.
Dit is sowieso een interessante tijd om in te leven omdat dingen in rap tempo veranderen. 

Bijzonder getal

Vijftig jaar vind ik een bijzonder getal om te vieren. Het voelt toch anders aan dan toen ik veertig werd.  Uiteraard ben ik dankbaar dat ik dit mag bereiken. Ik heb mijn kinderen volwassen zien worden en ik geniet van mijn ouders die beiden nog in leven zijn.
 
Maar er is ook het besef dat je minder jaren hebt dan wanneer je dertig of veertig bent. Het getal zeventig is ineens veel dichterbij dan op je dertigste. En dat besef doet wat met je. Door een interview van Ed Mylett met Jesse Itzler ( twee succesvolle Amerikaanse zakenmannen) realiseerde ik dat.
Ik ben voor de lol gaan rekenen hoeveel weken ik nog tot aan mijn 65e verjaardag heb. Wist je dat er dan nog maar 780 weken zijn? Dat is wel even schrikken…
 
Na het horen van dat interview beloofde ik mijzelf om iedere week beter te zijn dan de vorige.  Sindsdien heb ik elke week een thema waar ik aan werk. En dan kom je er achter dat er nog zoveel te werken valt aan je onderbewustzijn. Dat vage onderbewustzijn gevuld met angsten en trauma’s die er voor zorgen dat jij je dromen niet na durft te streven.
 
Het is now or never.…nu is de tijd om er mee aan de slag te gaan!
Be better

Verschillende levensfasen

Het leven bestaat uit verschillende fasen en in elke fase focus je op bepaalde dingen.
 
In mijn eerste fase (20-40 jaar) was mijn leven gefocust op de carrière van mijn ex man die profvoetballer was. Ik was bereid om mijn eigen ambities opzij te zetten om hem te ondersteunen.
 
In mijn volgende fase (40-50 jaar) stond alles in het teken van mijn drie mooie dochters Yasmin, Jada en Kaylee. Op mijn negenendertigste ging ik scheiden en werd ik een alleenstaande moeder. Alles wat ik deed stond in het teken van mijn tienerdochters die ik zo goed mogelijk probeerde te begeleiden in hun reis naar volwassenheid. Ik moest alle zeilen bijzetten want het opvoeden van tieners is één van de meest intense periodes die een ouder kan ervaren. Mijn dochters hebben zich inmiddels ontwikkeld tot verstandige, wijze en bewuste vrouwen die dichtbij zichzelf kunnen blijven. De tijd van opvoeden is voorbij. Ook zit ik al zes jaar in een gelukkige relatie, heb ik hele fijne mensen om me heen en doe precies het werk wat ik graag doe.
 
Tijd voor mijn volgende fase. En in deze fase staat mijn maatschappelijke ontwikkeling in de spotlight. Ik heb tot nu toe niet kunnen bouwen aan een carrière terwijl ik daar altijd over droomde.
 
De meeste mensen werken eerst aan hun carrière, dan komen de kinderen en vaak is daarna pas tijd voor spirituele en emotionele ontwikkeling. Mijn levenspad heeft voor een andere volgorde gezorgd.
 
Er is nu tijd en energie om aan mijn eigen carrière te beginnen. Je bent tenslotte nooit te oud om je daarin te ontplooien.
 
Het begin staat er.

Start van mijn nieuwe fase

Met de lancering van het membership platform Team Strongbody is de eerste stap naar mijn grote droom gezet. Een bedrijf dat zich bezighoudt met de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid van vrouwen. Ik heb mij de afgelopen 25 jaar veel beziggehouden met mijn eigen ontwikkeling en dat wil ik graag delen met de rest van de wereld. Ik geloof dat je op een mooie, ongeforceerde manier ouder kan worden zonder dat je lichaam jou teveel tegen werkt. Ik ben daar het bewijs van.
En ja..het is eng. Eng om als ondernemer aan de slag te gaan. Maar ik kijk uit naar het opdoen van nieuwe vaardigheden. En ik ben nieuwsgierig naar de nieuwe avonturen op mijn ondernemerspad.
 
Ik zal op mijn bek gaan. Ik zal fouten maken. Maar ik zal mijn doelen bereiken en mijn dromen laten uitkomen. Zoals ik het al eerder zei: It’s now or never.
 
Voordat je het weet zijn die 780 weken voorbij.
 

Let’s do this!

PS. Ter ere van mijn vijftigste verjaardag geef ik 50 euro korting op het jaarabonnement. Dan is jouw investering slechts €106 in plaats van €156.
Gebruik couponcode: verjaardag50.
 
Deze korting is eenmalig 
en maar 24 uur geldig.
 

“Epic things start with small humble steps. Pay respect to your beginnings. And if you’re just starting out, know that it’s OK to be sucky. To be small. To be messy and chaotic. Just make sure to never ever stop dreaming.” – Vishen Lakhiani

Liefs.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hey Juliette,

  Alvast een hele fijne verjaardag gewenst van ons beiden.

  Je strongbody platform werkt inderdaad volledig zoals je beschrijft, toch voor ons: mentaal, fysiek,en emotioneel. Maar niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen hoor! Wij, allebei, zijn net uit onze moeilijke periode gesparteld, met nieuw werk en een nieuwe frissere, positievere kijk op het leven. Strongbody heeft ons hier echt mee geholpen, fysiek en mentaal met al de positiviteit die je uitstraalt.
  Ook voor ons is de ontwikkeling van onze zoon en dochter, net zoals jouw dochters voor jouw, onze grootste droom die uitgekomen is en onze fijne relatie ons fundament.

  Op 1 puntje ben ik het niet met je eens, je hebt niet “maar” 780 weken meer tot je 65 maar nog een zee van “780 weken” tijd om je mooie dromen waar te maken.

  Onze steun en enorme dankbaarheid heb je alvast. Doe zo voort en vergeet ook vooral niet te genieten van je pracht-dochters en je fijne relatie, het mooiste dat een mens zich kan wensen.

  Gelukkige verjaardag!!️

  Marianne en Stefan

 2. Dag Juliette,
  Van harte proficiat gewenst.!
  Je straalt inderdaad nog maar 50 lentes uit.!

  Verder zou ik graag ingaan op je aanbod om mijn maandabonnement om te zetten naar een jaarabonnement.
  Bedankt voor uw verjaardagscadeau.!

  Ik ben keramist en wil je graag iets terugschenken voor je verjaardag.
  Naar welk adres kan ik je theekopje opsturen.?

  Beste groeten,
  Linda De Nil
  http://www.blauzuur.be