6 Redenen waarom Pilates ook goed is voor je mentale gezondheid

6 Redenen waarom Pilates ook goed is voor je mentale gezondheid

Wist je dat Pilates ook goed is voor je mentale gezondheid? Ik heb het zelf ondervonden omdat ik met Pilates heb geleerd om mijn lichaam en ademhaling te beheersen. In tijden van stress wist ik rustig te blijven, kon ik door de beheersing van mijn eigen lijf mijn hartslag omlaag krijgen wanneer het skyhigh ging door stress, leerde ik goed en bewust te ademen en kon ik in het moment zijn waardoor ik de buitenwereld kon vergeten.

Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die gericht is op het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit maar het is meer dan dat. Hier zijn zes redenen waarom Pilates ook goed is voor je mentale gezondheid:

1. Het vermindert stress

Ten eerste kan Pilates helpen om stress te verminderen. Tijdens Pilates-oefeningen wordt er veel aandacht besteed aan de ademhaling en het bewustzijn van het lichaam. Dit kan helpen om de geest te kalmeren en stress te verminderen.

2. Het vermindert angstgevoelens

Daarnaast kan Pilates ook helpen om angstgevoelens te verminderen. Door regelmatig Pilates te beoefenen, kun je meer vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en geest. Dit kan helpen om de angstgevoelens te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

3. Het bevordert de slaapkwaliteit

slaap

Bovendien kan Pilates ook helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals Pilates, kan helpen om de slaapcyclus te reguleren en de diepe slaap te bevorderen. Dit kan helpen om een betere nachtrust te krijgen en de mentale gezondheid te verbeteren.

4. Verbetert de stemming:

Pilates kan je humeur verbeteren door de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als “feel-good” hormonen, te stimuleren. Dit kan bijdragen aan een positiever gevoel en meer energie.

5. Verbetert de concentratie

Pilates vereist een hoge mate van concentratie en focus, wat kan helpen om je geest scherp en alert te houden. Het stimuleert jou om te focussen op het hier en nu en op de bewegingen van je lichaam.

6.Verbetert het zelfvertrouwen

Door Pilates regelmatig te beoefenen en jezelf uit te dagen om nieuwe oefeningen en poses te leren, kan het je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde vergroten.

Pilates kan je dus helpen om zowel je fysieke als mentale gezondheid te verbeteren. Door regelmatig te oefenen, kun je stress verminderen, je stemming verbeteren, angstgevoelens verminderen en je concentratie en slaap verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar een Pilates les en ervaar zelf de voordelen voor je mentale gezondheid.

Woon je in de buurt van Zevenhuizen, Nesselande Rotterdam of Nieuwerkerk aan den IJssel?

Klik hier voor meer informatie over mijn offline groepslessen.

Kan je alleen online meedoen met mijn lessen neem dan een kijkje op mijn online platform Team Strongbody 

Of doe mee met korte Pilates video’s via mijn YouTube kanaal. 

Liefs,

Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *