Deze olievrije pittige en zoete geroosterde cashewnoten is een van mijn favoriete snack tijdens het werken achter mijn laptop. Ik ben namelijk een enorm snacker als ik achter mijn bureau zit! Ik moet altijd iets zoets, zuurs of zouts te eten. Deze geroosterde cashewnoten zijn zout, zoet en pittig! Wat wil ik nog meer?!
Als je van geroosterde cashewnoten houdt, waarom zou je ze dan zelf niet maken? Je weet immers precies wat erin zit en hoeft niet bang te zijn voor de troep die ze normaal in bewerkte voedsel gooien.
Er zijn verschillende manieren om cashew noten te roosteren zoals in een pan maar de oven heeft mijn voorkeur. Het is gemakkelijk, snel gemaakt en je hebt niet eens olie nodig.
Voor dit plantaardig recept heb ik maple syrup gebruikt. Er wordt vaak honing gebruikt maar dan is het natuurlijk niet meer plantaardig. Om de geroosterde cashewnoten een pittige smaak te geven heb ik ze gemengd met chilipoeder en een beetje chili vlokken. Ik hou nu eenmaal van pittig eten! De chili vlokken zijn uiteraard optioneel.
De geraffineerde suiker is vervangen door kokosbloesemsuiker. Suiker blijft natuurlijk suiker maar kokosbloesemsuiker bevat bijvoorbeeld meer magnesium en kalium dan gewone suiker. Dat is toch wat gezonder!
Trouwens deze suiker en zeezout mix wordt pas na het roosteren gemengd met de cashewnoten. Dus wil je geen suiker en zeezout? Dan zijn de geroosterde cashewnoten met een mix van maple syrup en chili ook heerlijk! Ze zijn maximaal een week in een luchtdicht potje te bewaren.
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
Liefs,
Favorite Twee jaar geleden op Ibiza tijdens een bijzondere retraite at ik zelfgemaakte vegan Snickers voor het eerst. Damn dat was zoooo lekker! Ik was…
FavoriteIk wilde al zo lang naar Rome met mijn dochters. Tijdens een cruiseship vakantie ongeveer tien jaar geleden was ik er eerder geweest. Vanuit Civitavecchia…
Favorite Ben jij een gezelligheidsmens? Ikke wel! Ik hou van feestjes en mensen. En oh niet te vergeten…van lekker eten! Ik organiseer zelf graag (eet)feestjes,…
FavoriteDeze komende zondag is het Moederdag! Niet alleen een dag waarop je mama in het zonnetje zet, maar ook om aandacht te besteden aan een…
FavoriteIk ben gek op Surinaamse groenten. Ik ben er natuurlijk mee opgegroeid en één van mijn favoriete is sopropo. Ook wel bitter meloen genoemd. Het…
Responses