Wortel Gember Kokossoep

strongbodynl, food

Ik ben een echte soep lover! Vanuit huis heb ik de liefde voor soep meegekregen van mijn Javaanse mama. Mijn broer, zussen en ik werden vaak verwend met volle Surinaamse soepen zoals okersoep, rundvleessoep, gele erwtensoep en natuurlijk haar befaamde saoto soep. Naarmate ik ouder werd en in aanraking kwam met verschillende eetculturen, leerde ik ook crème soepen zoals deze wortel gember kokossoep kennen.

strongbodynl, julietteamad

Een soep is voor ons een maaltijd en niet een tussendoortje zoals de Nederlanders dat kennen. Wij houden van goed gevulde maaltijd soepen waar van alles in wordt gegooid om onze stevige trek te verzadigen. Die volle buik is een MUST in de Surinaamse cultuur!

Dat neemt niet weg dat ik een goede crème soep echt kan waarderen. Zoals deze veganistische wortel gember kokossoep. Hij is romig, smaakvol en glutenvrij terwijl de gember en limoensap voor een scherpe kick zorgen. Kortom een perfecte comfort januari soepje!

Makkelijker dan dit gerecht kan je niet hebben. Slechts 15 minuten voorbereiding heb je nodig. Als eenmaal alle ingrediënten in de pan zijn, hoef je alleen maar te wachten tot de wortels zacht zijn gekookt. Nog even pureren en voila; Bob’s your uncle!

Deze keer heb ik de soep gegarneerd met verse krulpeterselie en kruidencroutons, maar koriander en een lepeltje plantaardige of kokos yoghurt is een andere verrukkelijke optie. Serveer het tijdens een lichte lunch met een salade of als een voorgerecht bij een diner.

strongbodynl

Benodigdheden (voor 3-4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 500 gram geschilde en gesneden wortelen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 knoflook teentjes (geperst)
  • 2 cm gember (geraspt)
  • 1/2 limoen sap
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 liter groente bouillon
  • zout en peper
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding

1. Warm de olijfolie in een pan op.
2. Bak de uien tot lichtbruin.
3. Voeg knoflook, gember, kurkuma, zout en peper toe en kook samen voor 2 min.
4. Voeg wortelen toe en kook 2 min samen.
5. Voeg bouillon, limoensap en kokosmelk toe.
6. Kook 20-25 min op laag vuur of zodra de wortelen zacht zijn.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt als je het maakt. Laat me weten hoe het is gegaan door een comment achter te laten. Maak een foto en deel het op de Facebook pagina of tag Strongbody_nl op Instagram. Ik ben benieuwd!
Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *