Gevulde rode paprika met quinoa
Heb je ook altijd paprika in je koelkast? Je kan er zoveel mee doen! Je kan er soep van maken, rauw eten, in de oven doen of net zoals ik er een gevulde rode paprika met quinoa van maken.
Waar komt de paprika vandaan?
Voordat je de paprika vult met het mengsel snij je van boven een vierkant uit en gebruik je de steel als een dekseltje. Maar ook snij je een klein vierkantje op de boot uit zodat de stoom op deze manier de quinoa kan garen.
Kruimelgehakt
Toen ik nog vlees at, kookte ik dit gerecht met gehakt. Om het plantaardig te maken heb ik in dit recept kruimelgehakt van het merk Vivera gebruikt. Het is een ontzettend gemakkelijk product om mee te koken. Ik heb ook vleeseters thuis en aangezien ik niet altijd zin heb om twee verschillende maaltijden te koken gebruik ik graag kruimelgehakt door bijvoorbeeld de pasta of lasagna saus. Ze merken het verschil toch niet!
- 4-5 rode paprika’s
- 1 pak kruimelgehakt (Ik heb Vivera gebruikt)
- 250 gr ongekookte quinoa
- 1 (grote) ui (gesnipperd)
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 tl gesneden verse peterselie
- 1 tl gesneden verse munt
- 1 tl gesneden basilicum
- 2 el tomatenpuree
- 3 el ketjap
- chili vlokken
- Zout en peper
- 3 el Olijfolie
- 400 ml water (kan variëren afhankelijk van de pan)
- 2 el tomatenpuree
- Snij de paprika’s van boven open, zodat het als een deksel weer terug kan worden geplaatst.
- Snij een opening in de vorm van een vierkantje op de bodem van de paprika.
- Maak de paprika van binnen schoon. Pitten en aanhechting wegsnijden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de ingrediënten voor de vocht) met het gehakt samen.
- Breng het goed op smaak met zout, paper en een snufje chili vlokken.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
- Maak in een apart kommetje: een mixje met 3 el olijfolie, 2 el tomatenpuree en 400 ml water, zout en peper. Goed door elkaar roeren. Hoeveelheid water is verschillend, het hangt ervan af hoe breed de pan is. Belangrijk is dat de paprika’s ongeveer 3 cm in dit mengsel wordt gekookt. Gooi dit in de pan en doet het vuur aan.
- Plaats de paprika’s in de pan. Als er niet genoeg water is, gooi dat er gerust bij.
- Deksel op de pan en dan de gevulde paprika’s op zacht vuur laten koken.
- Dit kan tussen de 35-50 minuten duren. Schep een paar keer met een lepel het sausje over de paprika’s, zodat het ook van bovenaf wordt gekookt en vochtig gemaakt.
- Dit gerecht is klaar wanneer de quinoa zacht is.
- Let op het sausje op de bodem. Gooi er elke keer beetje water is of maak apart extra saus met olie, water en tomatenpuree om de paprika’s goed vochtig te houden.
- Om het helemaal af te maken kan je dit gerecht combineren met een eenvoudige salade.
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
- 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
- Ontbijt
- Lunch
- Hoofdgerecht
- Snack
- Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
- Kort en bondige uitleg van de recepten.
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram
Heb je de gevulde rode paprika met quinoa gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze geroosterde aubergine met tomaten en quinoa
Liefs,
More from my site
- Quinoa courgette salade
- Vegan geroosterde aubergine met tomaten en quinoa | Plantbased Tuesday
- Scrambled tofu | Plantbased Tuesday
- Zelfgemaakte pittige en zoete geroosterde cashewnoten (olievrij) | Plantbased Tuesday
- Aubergine in tomatensaus met couscous | Plantbased Tuesday
- Zoete aardappel pizza | Plantbased Tuesday
Dat ziet er lekker uit! Vooral leuk om eens te proberen in een pan in plaats van de oven. Leuk dat je de weetjes over paprika bij het recept deelt, was allemaal nieuw voor mij.
Ik eet hier wel eens een niet vegetarische versie van met rijst en gehakt, erg lekker. In Nice at ik het voor het eerst en daar doen ze het met allerlei verschillende groenten dus paprika maar ook tomaten en courgette o.a Allemaal lekker 🙂
Ik vind de paprika heerlink, maar na hetl eten blijft de smaak opkomen
ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit niet snel zou maken, ik vind warme paprika echt niet lekker helaas
Wat een originele twist op de gevulde paprika uit de oven! Dit lijkt me heel lekker en ga ik zeker eens proberen.
Dit gerecht wordt hier aan tafel niet geaccepteerd. Even wachten tot ze iets groter/ ouder zijn
Zo dat ziet er lekker uit. Je hebt hele aantrekkelijke foto’s gemaakt en het kan niet anders dat het ook echt zo lekker smaakt als dat het er uit ziet.
Leuke feitjes over de paprika ook! Ik ben benieuwd hoe dit dan in Amerika heette vroeger.