Aubergine
De aubergine is een eenjarige plant en komt van oorsprong uit Myanmar . In de middeleeuwen werd het door de Arabieren in het Spaanse Andalusië geïntroduceerd. Vanuit Spanje veroverde de aubergine vanaf de vijftiende eeuw Europa terwijl het in China en India al duizenden jaren bekend is. In de Verenigde Staten wordt het ook wel eggplant genoemd omdat het oorspronkelijk van toepassing op de witte variëteiten was. In Nederland en België hebben de aubergines meestal een glanzende donkerpaarse schil (de kleur aubergine is ernaar vernoemd) en bijna wit vruchtvlees. Je kan de aubergine op verschillende manieren klaarmaken. Zoals deze teriyake aubergine en paprika gerecht bijvoorbeeld.
Dit gerecht kan je ook eten met rijst maar voor deze keer heb ik het gecombineerd met couscous. Wat een makkelijk product om mee te werken he? Heet water erbij en klaar is kees!
ik wil dit wel een keer proberen!! heb het redelijk vaak voorbij zien komen dus moet het gewoon een keer maken maar dan zonder de couscous
Lijkt me wel lekker, maar voor mij dan wel met wat vlees erbij of misschien moet ik er een vegetarische vleesvervanger bij proberen 🙂
Dit lijkt me heerlijk. Zo erg als ik aubergine haatte als kind, zo heerlijk vind ik het nu!
Het water loopt me in de mond, wat ziet dat er lekker uit. Ik zou willen dat ik het kon bestellen!
Oeh, aubergine met couscous is lekker, of ik het met tomatensaus ook lekker vind is een tweede. Ik wil het best eens proberen
ik eet eigenlijk nooit aubergine. Moet ik eens proberen! Couscous is in ieder geval lekker 🙂
Dit lijkt me heerlijk om van die verse turkse puntjes in te dippen
Ik lust dus geen naubergine en in alle recepten met aubergine, vervang ik dat doorgaans met courgette,. Mousakke van courgette is heel lekker, maar met aubergine lust ik het echt niet. Ik vermoed dat dit ook zoiets zal zijn, want verder lijkt het me overheerlijk. 😉