Gele courgette soep

StrongbodyNL, Food, Juliette AmadsoedjoekIk ben nog niet klaar met de gele courgettes! Ik heb nog een paar in de aanbieding en eigenlijk gaat een soepje er altijd in! Gepureerde soep is één van mijn favoriete ‘snacks‘. Snack, omdat je er net een holle kies mee kan vullen. Je zou het misschien niet denken, maar I’m a big eater! En alleen een soepje verzadigt dit goodfood loving girl niet.

Ik had deze soep nog niet eerder gekookt, dus ik was wel erg benieuwd hoe dit zou smaken. Mijn drie meiden had ik al nieuwsgierig gemaakt door mijn enthousiasme over de felle en vrolijke kleur!  Want alleen al de aanblik van deze soep, maakt mij happy!

Het resultaat is mij zeker niet tegengevallen! Deze soep komt nog vaak terug in huize Amad. 🙂

StrongbodyNL, food, Juliette Amadsoedjoek

Benodigheden (circa 4 porties)

750gr gele courgettes (ongeveer 3 stuks)
1 halve gesneden ui
1 geperste knoflook
2 laurierblaadjes
0,5 eetlepel verse tijm blaadjes
1,2 liter warme bouillon
olijfolie
zout & peper

Bereiding

1. Snijd de gele courgettes in schijfjes.
2. Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui lichtjes bruin. Voeg de knoflook en laurier toe.
3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Gooi de courgette erbij en roer samen met de ui, knoflook en laurier mengsel. Even een half minuutje omscheppen en giet dan de bouillon er bij.
5. Eerst tot kook brengen, voordat je het vuur lager zet. Ongeveer 25 minuten door laten pruttelen, totdat de courgette zacht is.
6. Verwijder de laurierblaadjes.
7. Pureer dan met een staafmixer of blender.
8. Een theelepeltje creme fraiche om het af te maken
9. Eventueel wat chili op de soep strooien voor een pittige bite!

Eet smakelijk sunshines!

Liefs,

 

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Laat gerust je comment achter aangezien ik je oprechte feedback enorm waardeer. Jouw ideeën en suggesties kunnen voor mij en de lezers van deze blog heel leerzaam zijn. Alvast bedankt!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *