Geroosterde aardappelen met bonen | Plantbased Tuesday

Geroosterde aardappelen met bonen | strongbody.nl

Aardappelen kan je op zoveel manieren bereiden. Ik vind zelf aardappelen uit de oven heel erg lekker. Deze keer sneed ik de aardappelen redelijk klein om ze te combineren met de bonen.

Geroosterde aardappelen met bonen | strongbody.nl

Geroosterde aardappelen

Ik hou van makkelijke gerechten. Zeker wanneer ik het druk heb. Dus dit geroosterde aardappelen met bonen gerecht is perfect op een doordeweekse dag waar ik veel minder tijd heb om te koken. Mocht je de aardappelen niet zelf willen schillen en snijden, dan kan je natuurlijk voorgesneden aardappelblokjes kopen.
Ik doe het zelf graag omdat ik meteen een heleboel maak. Altijd handig voor de kinderen om als snack te eten (het zijn net oven frietjes) of in een ander gerecht te gebruiken. Maar misschien ben ik gewoon een vreetzak.

Gedroogde bonen

Geroosterde aardappelen met bonen |strongbody.nlWat ik altijd in huis heb zijn gedroogde bonen of kikkererwten. Gedurende de nacht week ik ze in water en kook ze de volgende dag zacht. Het is erg goedkoop en zo heb je altijd makkelijke ingrediënten in huis. Je hebt ze in allerlei soorten. Gedroogde bonen zijn, mits luchtdicht bewaard, een jaar houdbaar. Gebruik je ze weleens?

Mexicaanse kruidenmix

Ik ben gek op Mexicaans eten en heb voor dit geroosterde aardappelen met bonen gerecht een Texmex kruidenmixje gemaakt. Je kan natuurlijk de kruiden van te voren met elkaar mengen voordat je ze toevoegt tijdens het koken. Ik heb zelf de kruiden los in de pan gegooid. Let wel de chilipoeder! Ik hou zelf van pittig eten en vind een 1/2 tl chilipoeder perfect. Maar misschien vind je dat te pittig!

Geroosterde aardappelen met bonen | strongbody.nl

Geroosterde aardappelen met bonen | strongbody.nl

Geroosterde aardappelen met bonen | strongbody.nl

Ingrediënten Geroosterde aardappelen met bonen:

 • 2 middelgrote aardappels (in kleine stukjes gesneden)
 • 1 blik zwarte bonen (gezeefd en gewassen)
 • 1 blik pinto bonen (kidneybonen is een andere optie)
 • 2 el olijfolie
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 knoflook (in kleine stukjes gesneden)
 • 2 puntpaprika (gesneden)
 • ½ tl knoflookpoeder
 • ½ tl uienpoeder
 • ½ tl zeezout
 • 1 tl komijnpoeder
 • ½ chilipoeder ( mag ook minder. Hoe pittig je het wilt maken)
 • 1 el paprikapoeder
 • verse koriander
 • verse limoensap

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe de aardappelstukjes op met bakpapier bedekte bakplaat. Doe in de oven voor 20-30 minuten.
 3. Draai de aardappelen tussentijds om zodat ze aan alle kanten bruin worden.
 4. Laat afkoelen en zet apart.
 5. Warm de olijfolie in een wok of pan op en bak de ui lichtbruin.
 6. Voeg de knoflook er aan toe en bak mee.
 7. Doe de stukjes puntpaprika er in en roer samen voor 2 minuten.
 8. Voeg de bonen er aan toe en strooi alle kruiden erin. Roer samen.
 9. Doe de geroosterde aardappelen erbij en mix alles samen.
 10. Schenk ¼ mok water toe en roer alles goed samen. Als het toch nog te droog is dan voeg je meer water er aan toe.
 11. Doe de koriander erbij om het gerecht af te maken. Roer alles weer goed samen.
 12. Schep op een bord en strooi verse koriander boven op en maak af met een beetje verse limoensap.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze Geroosterde aardappelen met bonen gemaakt?

Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Zoete aardappel frietjes

Liefs,

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Oeh, dit ziet er erg lekker uit! Dit recept wil ik wel een keer proberen na te maken.

 2. Het ziet er erg lekker uit, maar ik ben totaal niet van de bonen. Toe ik het las kreeg ik al rillingen zo vies vind ik ze haha.

 3. Ziet er goed uit. ik eet graag bonen, heerlijk vind ik dit. Het gerecht ziet er ook mooi uit end at doet het ook altijd goed hier in huis.

 4. Heel lekker en ook nog eens gezond! Daar let ik dan weer op bij recepten. leuk om te lezen en doe er zeker inspiratie mee op!