Gezonde snack: geroosterde kikkererwten in de airfryer

Airfryer geroosterde kikkererwten
Geroosterde kikkererwten zijn zo makkelijk om te maken in een airfryer. Het scheelt in tijd wanneer je het op deze manier roostert in plaats van de oven. En deze snack is ook nog super gezond!
Airfryer geroosterde kikkererwten

De Airfryer is mijn nieuwe vriend

Ik heb sinds kort een airfryer en I love it! Wat een fijne apparaat is het. Mijn dochter Kaylee at naar mijn mening teveel frituur producten en dus besloot ik een airfryer te kopen. Voor haar. Maar tot mijn grote verbazing merkte ik hoe fijn het was om een airfryer te gebruiken: juiste temperatuur, timer aan en TING…klaar om te eten!
 
Ik ben nog een Airfryer rookie hoor maar beetje bij beetje ben ik aan het experimenteren.  Daar zijn deze geroosterde kikkererwten een voorbeeld van. Het is zo gemaakt! Deze gezonde en heerlijke snack is in deze periode ideaal want veel mensen hebben last van extra Corona kilo’s! Nu er veel vanuit huis wordt gewerkt wordt er ook veel meer gesnaaid. En het liefst ongezonde dingen zoals chocola, koekjes en chips. Comfortfeeling food en erg yummy maar op lange termijn niet goed voor ons lichaam. Gezonde snacks zoals deze deze olievrije pittige en zoete geroosterde cashewnoten is een ideale snaaigoed. 
Airfryer geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn gezond

De kikkererwt is een peulvrucht die ontzettend veelzijdig is. Ik maak er bijvoorbeeld een kikkererwtenburger van.  Ik heb ze altijd gedroogd in huis en na een nachtje weken kan ik er de volgende dag na het gaar koken er van genieten. Maar je kan natuurlijk ook een blik kikkererwten kopen. De ene keer gewoon met een beetje extra vierge olijfolie en zout en peper en de andere keer voeg ik het toe aan een wokgerecht of rooster ik ze in de oven. Je kan er zoveel mee doen!
 
In kikkererwten zitten enorm veel goede voedingsstoffen. Niet alleen bevatten ze diverse vitaminen en mineralen maar zitten ze ook nog vol vezels en eiwitten. Daardoor heb je al snel een vol gevoel. Ideaal om zo ook op jouw lijn te letten tijdens deze periode!
Airfryer geroosterde kikkererwten
Airfryer geroosterde kikkererwten
Airfryer geroosterde kikkererwten
Ingrediënten Geroosterde kikkererwten in de airfryer:
 
 • 1 blik kikkererwten (Gezeefd en gespoeld)
 • 1 el olijfolie
 • ¼ tl zout
 • snufje zwarte peper
 • ¼ uienpoeder
 • ¼ knoflookpoeder
 • ½ tl paprikapoeder
 • (optioneel snufje chilipoeder)
 
Bereiding:
 
 1. Verwarm airfryer 5 minuten voor op 200 graden.
 2. Zorg dat de kikkererwten droog zijn en meng dat goed samen met de olie en de kruiden.
 3. Doe de kikkererwten in de airfryer.
 4. Bak ze bruin in 12-15 minuten. Schud tussentijds een paar keer de erwten.
 5. Laat afkoelen of eet ze warm op.
Heb je wat over? Bewaar ze dan in een afgesloten pot.
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​​​​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

 • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
 1. Ontbijt
 2. Lunch
 3. Hoofdgerecht
 4. Snack
 • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
 • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je de geroosterde kikkererwten gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze kikkererwten aardappelkoekjes

Liefs,

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat een lekkere tip. Wij eten regelmatig kikkererwten en dit recept is een aanrader om eens te proberen!

 2. Dit lijkt me een erg lekker tussendoortje! Zou het ook in de oven kunnen?

 3. Ik ben dol op kikkererwten. Ik heb ze altijd wel op voorraad. Gooi ze graag door salades. Ik heb geen airfryer, maar anders zou ik dit recept zeker uitproberen!

 4. Hmm..wat een handig recept! Toevallig had mijn vriend het laatst over kikkererwten. Een goed idee om een keer uit te proberen.

 5. Is het normaal dat ze “poppen” als popcorn en verkruimelen? Mijn hele airfryer zit nu vol met kikkererwten kruimels.

  1. Hoi Ellen, nou eigenlijk niet! Ik heb daar zelf nooit last van gehad. Misschien was het te heet of te lang? Het kan van het merk airfryer afhangen dat de tijd en hitte anders zijn. Ik hoop dat je airfryer nu niet al te ‘messy’ is!

 6. Ik heb net de kikkererwten uit de airfyer gemaakt, super makkelijk echter worden de nootjes niet knapperig. Waar kan dat aan liggen.?