Wist je dat paprika oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt? Het is rond 1500 door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Heel gek maar de naam paprika is afkomstig uit het Hongaars terwijl het relatief pas laat in Hongarije werd ingevoerd. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.
Heb je weleens geprobeerd om de pitjes van de paprika te gebruiken om het weer te laten hergroeien? Ik heb een paar weken geleden geprobeerd om te kijken of ik een begin kon maken met de zaadjes. Die heb ik eerst gedroogd en daarna in aarde (ik heb speciale zaad -en stek aarde gebruikt) geplant. Nu komen er heel langzaam wortels en blaadjes uit. Ik ben benieuwd of het me lukt een paprika plant te laten groeien! Ik heb geen groene vingers maar dit is een goed begin!
Dat ziet er lekker uit! Vooral leuk om eens te proberen in een pan in plaats van de oven. Leuk dat je de weetjes over paprika bij het recept deelt, was allemaal nieuw voor mij.
Ik eet hier wel eens een niet vegetarische versie van met rijst en gehakt, erg lekker. In Nice at ik het voor het eerst en daar doen ze het met allerlei verschillende groenten dus paprika maar ook tomaten en courgette o.a Allemaal lekker 🙂
Ik vind de paprika heerlink, maar na hetl eten blijft de smaak opkomen
ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit niet snel zou maken, ik vind warme paprika echt niet lekker helaas
Wat een originele twist op de gevulde paprika uit de oven! Dit lijkt me heel lekker en ga ik zeker eens proberen.
Dit gerecht wordt hier aan tafel niet geaccepteerd. Even wachten tot ze iets groter/ ouder zijn
Zo dat ziet er lekker uit. Je hebt hele aantrekkelijke foto’s gemaakt en het kan niet anders dat het ook echt zo lekker smaakt als dat het er uit ziet.
Leuke feitjes over de paprika ook! Ik ben benieuwd hoe dit dan in Amerika heette vroeger.