Plantbased Tuesday: Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten

Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten

Het is herfst en I need solid food! Deze havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten is erg voedzaam en verzadigt in de ochtend mijn drang naar een warm ontbijt. Dit gerecht past echt in het weekend: lekker op een chill tempo maak je het klaar om later met volle teugen van de zoete appel en pecan noten te genieten.

Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten

Herfst

Moet je ook erg schakelen wanneer we overgaan naar de herfst? Ik verhuisde bijna 40 jaar geleden vanuit warm Suriname naar ijskoud Nederland op vijf december. Dat waren toentertijd nog echte winters! Op één of ander manier kan mijn lichaam na al die tijd maar niet wennen aan de kou. Dat ik er mee weet om te gaan is een ander verhaal! Trui. Laagjes. Nog een trui. Laagjes. Sjaal. Handschoenen. Laagjes.

Mijn lichaam protesteert twee weken lang om dan uiteindelijk de seizoenswisseling te accepteren. Mijn eet behoefte verandert ook met het seizoen mee. Mijn lichaam hunkert naar goedgevulde gerechten met voedzame ingrediënten. Vettig eten zoals oliebollen worden niet overgeslagen en ik verander in de herfst en winter in een nog grotere vreetzak! November en december zijn dan ook de maanden waarin ik aardig wat aankom. Dus be prepared! In mijn Pilates video’s zal je het verschil waarschijnlijk wel zien!

Gekarameliseerde fruit

Zoals je op de foto’s zie zijn de appels en de pecan noten heerlijk gekarameliseerd. Probeer het ook eens met een banaan, perzik of ander soorten fruit. Dat maakt een bordje pap toch wat spannender!

Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten

Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten
Havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten

Ingrediënten havermout pap met gekarameliseerde appel en pecan noten:

Havermout pap:

 • 250 ml water/plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
 • 30 gr havermout
 • ½ tl kaneelpoeder
 • snufje nootmuskaat

Gekarameliseerde appels en pecannoten:

 • ½ el kokosolie
 • 1 appel (geschild en gesneden in kleine blokjes)
 • 2 el bruine suiker
 • 2 el pecannoten (in grove stukjes gesneden)

Bereiding:

 1. Kook water of plantaardige melk in pannetje.
 2. Voeg de havermout eraan toe en laat zacht koken. Blijf af en toe roeren.
 3. In de tussentijd dat de havermout aan het koken is, warm je de kokosolie in een koekenpan op.
 4. Voeg dan de appel en de bruine suiker eraan toe.
 5. Als de suiker gekarameliseerd is doe dan de pecan noten erbij.
 6. Meng goed samen.
 7. Doe de pap in een kom en maak af met de appel en pecannoten mix.

Enjoy!

Probeer ook: Overnight oats met frambozen en blauwe bessen

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Oeh dit recept klinkt goed! Ik eet havermout vaak heel saai met wat melk een een beetje kaneel, maar dit moet ik eens proberen!

 2. Wat leuk om te lezen dat jouw eetbehoefte ook per seizoen wisselt. Ik zei dat laatst tegen iemand en die gaf aan dat hij dat nog nooit eerder van iemand had gehoord

 3. Ik ben echt dol op alles waar havermout in zit. Zeker nu de dagen weer wat korter worden en de ochtenden en avonden kouder zijn maak ik graag warme havermout met fruit. Zooo lekker!

 4. Klinkt als een heerlijk recept! Ik ben gek op havermout en ontbijt daar ook vrijwel dagelijks mee. Ga dit recept zeker eens uitproberen met de extra noten erbij.

 5. Haha mijn lichaam wil ook maar niet wennen aan de kou en ik ben hier ook al erg lang (1981) . Ik houd niet zo van havermout though. Of nou, weet je wat het is, ik ben bevooroordeeld naar havermout toe haha ik vind het er gewoon vies uitzien.