Ik ga een sap weekend doen

sap weekend

Ik ben geen specialist of ervaringsdeskundige in juicen. Ik heb ooit een sapdag gedaan en vond het wel een bijzondere ervaring. Maar nu ga ik een sapweekend doen!

Ik was enkele jaren geleden op Ibiza voor een fantastische retraite. Het was een raw vegan detox week met yoga en meditatie. Dat was ook het moment dat ik stopte met het eten van vlees want ik voelde me zo vitaal en mentaal geweldig na die week. Tijdens die retraite week deed ik mee aan een sapdag. De hele dag at ik geen vaste voeding maar dronk ik alleen sap. Het was wel wennen maar ik voelde dat het mijn lichaam goed deed. Ik beloofde mezelf om ooit een sap weekend te doen wanneer ik terug in Nederland was. Nou dat moment is nu gekomen! We zijn enkele jaren verder maar ik ben er klaar voor! Althans dat denk ik haha.
 
Een sap weekend staat al een tijdje op mijn to do list. Maar het kwam er niet van. Of ik was er nog niet aan toe. In deze Corona tijd gebeuren er vreemde dingen met je. Je keert in jezelf. Je denkt anders na over het leven. En je hebt tijd! Tijd om dingen te doen die je afgelopen maanden of jaren heb laten liggen. Want er valt niet zoveel te doen! De horecazaken zijn dicht, feestjes zijn verboden en alle evenementen zijn geannuleerd. Dus er is  tijd zat voor reflectie en bezinning.
 
Aanstaande weekend om te juicen komt mij goed uit omdat Jada (mijn middelste dochter) een weekendje weg met de auto is. “Hoe kan ik mijn weekend het beste benutten” , vroeg ik mezelf af. Onverwachts kwam dit idee naar boven. “Aha! Een sap weekend! Dat staat al een tijdje op mijn to-do list. Nu is het moment!”
 
Afvallen is niet mijn reden om een twee-dagen sapkuur te doen. Ik doe het om mijn lichaam een reset te geven. Ik geef even mijn organen een welverdiende pauze van alle troep die ik afgelopen tijd in mijn lichaam heb gestopt!  Zoals ik al eerder aangaf doet deze Corona tijd gekke dingen met je. Ik snack veel meer dan normaal. Ja ook die ongezonde tussendoortjes! En ik drink meer alcohol. Nee ik ben geen zuiplap maar een fles wijn gaat er in het weekend veel sneller doorheen dan voor de Corona tijd.  Dus dit weekend is een grote reset voor mijn lichaam en een begin om weer gezonder te eten.
 
Ik moet deze maand op mijn financiën letten en ga dus mijn eigen sappen maken. Kant en klare juices zijn natuurlijk ideaal maar kunnen best prijzig zijn. Ik leen de split splinternieuwe juicer van mijn ouders voor mijn sap weekend en ben op internet gaan zoeken naar recepten voor korte sapkuren. Er wordt gesproken over zes verschillende sappen per dag maar dat vind ik best veel werk. Tijdens mijn retraite konden we kiezen uit 4 sappen en dronken we wanneer we honger hadden. Dat beviel me eigenlijk wel dus ik ga dat proberen.  Gelukkig doe ik het niet in mijn eentje want Arnoud doet met me mee!
 
De volgende recepten ga ik maken. Dit is per persoon per dag:
 
Groene sap
1 handvol boerenkool
1 handvol spinazie
1 gepelde kiwi
2 Granny Smith appels
1 banaan (samen pureren in de blender)
 
Ananas Appel Komkommer sap
½ ananas (geschild)
2 rode appels
½ komkommer
 
Wortel Appel Bieten sap
1 rode biet (geschild)
1 wortel (geschild)
2 rode appels
 
Selderij Citroensap
5 stengels bleekselderij
1 komkommer
1 citroen
stukje gember
handjevol peterselie
 
Ik drink er trouwens onbeperkt water en groene thee bij. Je kan je wel voorstellen dat dit een chill weekend wordt: Netflix, rust, meditatie en misschien zelfs een beetje Pilates. Er komt nog een vervolg blog hierover.
 
Ik ben in ieder geval benieuwd! Wens me veel succes!
 
Liefs,
 
 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *