Kikkererwten soep
5
jan

Kikkererwten soep

De winter is tot nu toe redelijk zacht geweest maar het begint nu echt koud te worden. In de avond nadert de temperatuur het vriespunt. Brrrr. Je kan beter thuisblijven op de bank en jezelf warm houden met deze heerlijke kikkererwten soep.
Kikkererwten soep
Het is erg makkelijk om te maken en je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Er wordt voor deze voedzame kikkererwten soep zelfs bevroren doperwten gebruikt! Dan heeft bijna iedereen wel in huis.
Deze eiwitrijke soep is niet alleen smaakvol door de tomaten en kikkererwten maar dit is er eentje die goed vult. De kans dat je na dertig minuten zegt: “Ik heb weer honger” is klein!
Ik kan me niet voorstellen dat er wat overblijft…zo lekker is het…maar als dat zo blijkt te zijn dan kan je het ook invriezen. Soepen zoals deze kerrie aardappel prei soep
zijn de perfecte lunches in de winter.
 
Een portie kikkererwten soep in de vriezer bewaren is tijdens deze periode van thuiswerken erg handig. Je hoeft het alleen tijdens je lunch break op te warmen en je hebt weer energie voor de rest van de dag!
Kikkererwten soep
Kikkererwten soep
Kikkererwten soep
Kikkererwten soep
Ingrediënten Kikkererwten soep
 
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1 wortel (geschild en in dunne schijven gesneden)
  • 2 selderij stengels (in dunne plakjes gesneden)
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 600 ml groente bouillon
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blik kikkererwten (gewassen en gezeefd)
  • 100 gr (bevroren) doperwten
  • ½ citroen (sap en schil geraspt)
  • verse peterselie (gesneden)
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
 
  1. Verwarm de olie en fruit de ui tot lichtbruin. Voeg dan de knoflook eraan toe en bak samen.
  2. Doe de stukjes wortel en bleekselderij in de pan en bak samen voor ongeveer 7 min.
  3. Strooi de komijn en kaneel poeder en roer samen voor 1 min.
  4. Gooi de groente bouillon, blik tomaten en kikkererwten erbij.
  5. Kook samen op laag vuur voor ongeveer 10 min.
  6. Voeg de doperwten toe en kook voor 2 min samen.
  7. Breng op smaak met zout en peper en voeg een theelepel citroensap en klein beetje citroenrasp toe.
  8. Strooi gesneden verse peterselie er boven om het af te maken.

Enjoy!

plantaardige recepten voor beginners
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​​​​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je de kikkererwten soep gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze warme witlof salade met kikkererwten.

Liefs,

Leave a Reply