Mijn eerste foodblog sinds april staat online! Het stond allemaal even stil omdat ik besmet was met het C virus en ik moest daarvan herstellen. Ik moet er weer even inkomen hoor vandaar dit simpel gerecht: rijstnoedels met sperziebonen en paprika.
Not in the mood
Nadat ik weer hersteld was van het C virus kostte het me moeite om weer op gang te komen met bloggen. Ik was niet echt in the mood. Lichamelijk herstelde ik redelijk snel maar ik moest mentaal en emotioneel ook wennen aan deze bizarre situatie. Het lijkt wel alsof we in een hele slechte B-film zitten. Ervaar je dat ook zo?
Maar het werd ook weer tijd om in actie te komen en gelukkig heb ik de flow weer te pakken!
Zoals je op de foto’s ziet strooi ik geroosterde pinda’s over de rijstnoedels met sperziebonen en paprika. I love pinda’s! In dit plantaardig recept worden de noedels gemengd met een mix van hoisin saus en pindakaas. Mijn liefde voor pinda komt waarschijnlijk door mijn Javaanse roots!
Rijstnoedels met sperziebonen en paprika
Ingrediënten:
200 gram rijstnoedels (gekookt volgens instructies)
150 gr sperziebonen (knip de uiteinden af)
1 paprika (in reepjes gesneden)
2 wortels (a la julienne gesneden)
1 verse chili peper (in plakjes gesneden)
2 el olijfolie
2 el pindakaas
3 el hoisin saus
2 el soya saus
(gestampte) geroosterde pinda’s
verse koriander (fijn gesneden)
Bereiding:
Kook de rijstnoedels volgens de instructies.
Breng in een pannetje water aan de kook met zout voor de sperziebonen. Kook de bonen in 6-8 minuten gaar en spoel af met stromend koud water.
Meng de hoisin saus, soya saus, pindakaas en water goed samen tot een egale saus. Zet apart.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de knoflook en chili peper lichtbruin voor een 1 minuut.
Voeg de sperziebonen, paprika en wortelen toe. Roer samen voor 2-3 minuten.
Voeg de noedels en de hoisin mix toe aan de groente.
Roer samen voor 2-3 minuten.
Haal van het vuur af en voeg de stukjes geroosterde pinda en verse koriander er aan toe.
It’s ready to be served!
Eet smakelijk!
GRATIS e-book
18 Plantaardige Recepten voor Beginners
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
il je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram
Heb je geroosterde aubergine met tomaten en quinoa gemaakt? Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Met aubergine kan je alle kanten op: grillen, bakken, stomen of roosteren. In dit geroosterde aubergine met tomaten en quinoa recept heb ik twee manieren…
Responses