stretch pauze challenge
12
nov

Thuiswerkers opgelet! Voorkom klachten met deze Stretch Pauze Challenge

De wereld staat momenteel op zijn kop vanwege de Corona crisis. Je kan het woord waarschijnlijk bijna niet meer horen maar het heeft enorm veel impact op ons leven. In mei raakte ik zelf besmet met het virus en in deze blog vertel ik hoe ik het met innerlijke rust heb kunnen overwinnen.

Ondertussen zitten we ook in een gedeeltelijke tweede lockdown waarin de meeste mensen worden gestimuleerd vanuit huis te werken. Een voordeel is dat het op de weg stukken rustiger is! Een groot nadeel is dat het thuiswerken ook negatieve gevolgen begint te krijgen op onze gezondheid. Werknemers zijn continue ‘aan’ omdat ze het moeilijk vinden om hun grenzen te bewaken en er zijn geen collega’s om ze heen om even ontspannen mee te kletsen. Vaak hebben ze geen goed ingerichte werkplek en zitten ze bijvoorbeeld aan hun keukentafel. Ze bewegen daarnaast ook minder en zitten veel langer in dezelfde houding. Het blijkt namelijk dat thuiswerkers uiteindelijk zelfs meer uren werken. Dat vraagt veel van hun lijf.
 
Thuiswerken met een niet overdachte opstelling veroorzaakt voornamelijk arm-, nek- en schouderklachten. Het is daarom extra belangrijk om je lichaam goed op te rekken. Doe jij bijvoorbeeld tijdens het werken of tijdens je pauze rekoefeningen? Neem je sowieso voldoende pauzes? Of ga je bijvoorbeeld  naar buiten om een wandeling te maken? Het lijken misschien activiteiten waarvan je denkt dat je er geen tijd voor vrij wilt of moet maken maar op lange termijn kan het juist chronische pijn gaan veroorzaken. En dat willen we liever vermijden!
 
Om je te helpen heb ik een bijzondere Challenge bedacht. Het heet de Stretch Pauze Challenge. Van maandag 16 tot vrijdag 20 november geef ik iedere dag een LIVE les van vijftien minuten op Facebook en YouTube. Meld je aan als lid van de Strongbody Groep of wordt abonnee van mijn YouTube kanaal om mee te doen. Zodra ik LIVE ga krijg jij een melding.
 
Zie ik je online? Ik heb er zin in! 💪🏼

Kan je er niet bij zijn maar wil je wel graag rekoefeningen doen voor de nek en schouders? Doe dan mee met deze Pilates video!

Liefs,

8 Responses

 1. Jouvence

  Het is inderdaad belangrijk om met enige regelmaat te bewegen, zeker als je veel achter je bureau zit. Moet eerlijk bekennen dat ik het nog wel eens vergeet.

 2. Wat een leuke challenge heb je er van gemaakt.
  Het is inderdaad erg verleidelijk om te lang door te gaan en ook geen pauzes in te lassen.
  Terwijl je dit op kantoor een stuk minder hebt. Bewust je rustmomenten pakken en wat rekken en trekken is daarom erg goed.

 3. Mieke | Miek's Mind

  Ik ben een beetje confused, boven staat 15 min en ondein je plaatje 22. Of is dat weer een andere oefening? Maar is zeker belangrijk vooral als je continue achter de computer zit

  1. De Challenge duurt 15 min per dag en dat plaatje is een video van 21 minuten die je kan doen wanneer je geen tijd heb om mee te doen met de Challenge. Maar ik snap dat het een beetje verwarrend kan zijn!

Leave a Reply