Vegan bananenbrood | Plantbased Tuesday

Vegan bananenbrood
Dit vegan bananenbrood is heerlijk! Het is niet al te droog en erg smaakvol. Er zitten geen eieren of boter in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de volgende dag zelfs nog lekkerder vind. Maar dan moet je jezelf wel tegenhouden om niet alles in één keer opeten!
Vegan bananenbrood

Rijpe bananen niet weggooien

Voor dit vegan bananenbrood is het belangrijk dat je goede rijpe bananen gebruikt. Ik had nog twee bananen over die zo donkerbruin waren dat ze eigenlijk weggegooid konden worden maar dan juist zijn ze er heel geschikt voor!
 
Ik verspil liever geen voedsel en probeer er toch een heerlijk gerecht van te maken zoals deze bananen pannenkoeken. Als je geen tijd hebt om ze meteen te gebruiken dan kan je ze in de vriezer gooien. Maar vergeet niet eerst de schil eraf te halen! Met bevroren banaan kan je heerlijke bananenijs maken.
 
Vegan bananenbrood

Walnoten zijn gezond

Je kan natuurlijk het vegan bananenbrood maken zonder noten maar ik hou wel van een beetje bite. Walnoten passen perfect bij een bananenbrood. Walnoten zijn ook nog erg gezond. Het bevat ijzer, vitamine E en vitamine B1.
 
Het bevat ook een relatief hoge hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA). ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur en is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken. Je krijgt dit via de voeding naar binnen. Omega 3-vetzuren beschermen jou tegen hart- en vaatziekten.
 
Maar heb je liever een andere bite? Dan zijn chocolade stukjes of pecan noten heerlijke opties. Wil je het echt afmaken? Dan kan je nadat het beslag in de bakblik is geschonken sesam zaadjes of zonnebloempitten erover heen strooien.
 
Vegan bananenbrood

Geen mixer nodig

Je hebt geen mixer nodig bij dit recept. Met een lepel en vork kom je al ver! Maar zorg je dat je het beslag niet teveel mixed. Je wilt de ingrediënten alleen samen roeren totdat de bloem is opgenomen.
 
Makkelijker bestaat bijna niet!
Vegan bananenbrood
Vegan bananenbrood
Vegan bananenbrood
Vegan bananenbrood
Vegan bananenbrood
Benodigdheden Vegan Bananenbrood:
 
Cakevorm
Bakpapier
 
Droge ingredienten:
  • 180 gr bloem (ik heb volkoren bloem gebruikt maar je kan ook spelt of gewone bloem gebruiken)
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ el zout
  • 1 tl kaneel
 
Natte ingredienten:
  • 1 el appelmoes
  • 50 ml plantaardige melk (Ik heb amandelmelk gebruikt)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml olie (Ik heb koolzaadolie gebruikt, maar zonnebloemolie kan ook)
Overig:
  • 2-3 overrijpe bananen
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (gewone suiker kan ook)
  • 50 gr walnoten (in grove stukken gesneden)
  • Laat afkoelen voor het snijden.
Bereiding:
 
Verwarm de oven op 180 graden voor en vet de bakblik in of gebruik bakpapier.
 
  1. Doe alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel) in een grote kom en roer ze door elkaar.
  2. Prak de bananen met de (kokosbloesem)suiker samen.
  3. Voeg de natte ingrediënten (appelmoes, plantaardige melk, olie, vanille extract) eraan toe en meng het goed samen.
  4. Schenk de natte ingrediënten mix in de kom met droge ingrediënten en roer samen totdat de meel goed is vermengd.
  5. Voeg de walnoten eraan toe en meng goed samen.
  6. Schenk de mix in de cakevorm en bak voor 40-45 min.
  7. Check met een sate stokje of een tandenstoker of het brood van binnen droog is.
plantaardige recepten voor beginners
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​​​​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je het vegan bananenbrood gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze banaan pindakaas havermout repen.

Liefs,

Related Articles

Responses

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Oh ik krijg er gelijk trek in. Ben echt dol op vegan en suikervrij bananenbrood. Kan niet wachten tot de verbouwing voorbij is en ik dit in mijn nieuwe keuken weer kan gaan maken ♥️

  2. Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik ben tegenwoordig veel broden in de slowcooker aan het bakken. Maar deze ziet er wel heel lekker uit, wellicht ruil ik de slowcooker voor een keer in voor de oven 😉

  3. bananen brood is zo lekker! heb al verschillende recepten gemaakt, ben alleen nog niet HET recept tegengekomen 🙂

    1. Dit recept moet je zeker proberen! Het is niet zo droog als veel andere bananenbrood recepten. En eigenlijk is het na 1-2 dagen nog lekkerder!