Dit vegan bananenbrood is heerlijk! Het is niet al te droog en erg smaakvol. Er zitten geen eieren of boter in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de volgende dag zelfs nog lekkerder vind. Maar dan moet je jezelf wel tegenhouden om niet alles in één keer opeten!
Rijpe bananen niet weggooien
Voor dit vegan bananenbrood is het belangrijk dat je goede rijpe bananen gebruikt. Ik had nog twee bananen over die zo donkerbruin waren dat ze eigenlijk weggegooid konden worden maar dan juist zijn ze er heel geschikt voor!
Ik verspil liever geen voedsel en probeer er toch een heerlijk gerecht van te maken zoals deze bananen pannenkoeken. Als je geen tijd hebt om ze meteen te gebruiken dan kan je ze in de vriezer gooien. Maar vergeet niet eerst de schil eraf te halen! Met bevroren banaan kan je heerlijke bananenijs maken.
Walnoten zijn gezond
Je kan natuurlijk het vegan bananenbrood maken zonder noten maar ik hou wel van een beetje bite. Walnoten passen perfect bij een bananenbrood. Walnoten zijn ook nog erg gezond. Het bevat ijzer, vitamine E en vitamine B1.
Het bevat ook een relatief hoge hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA). ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur en is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken. Je krijgt dit via de voeding naar binnen. Omega 3-vetzuren beschermen jou tegen hart- en vaatziekten.
Maar heb je liever een andere bite? Dan zijn chocolade stukjes of pecan noten heerlijke opties. Wil je het echt afmaken? Dan kan je nadat het beslag in de bakblik is geschonken sesam zaadjes of zonnebloempitten erover heen strooien.
Geen mixer nodig
Je hebt geen mixer nodig bij dit recept. Met een lepel en vork kom je al ver! Maar zorg je dat je het beslag niet teveel mixed. Je wilt de ingrediënten alleen samen roeren totdat de bloem is opgenomen.
Makkelijker bestaat bijna niet!
Benodigdheden Vegan Bananenbrood:
Cakevorm
Bakpapier
Droge ingredienten:
180 gr bloem (ik heb volkoren bloem gebruikt maar je kan ook spelt of gewone bloem gebruiken)
1 el bakpoeder
½ tl baking soda
½ el zout
1 tl kaneel
Natte ingredienten:
1 el appelmoes
50 ml plantaardige melk (Ik heb amandelmelk gebruikt)
1 tl vanille extract
100 ml olie (Ik heb koolzaadolie gebruikt, maar zonnebloemolie kan ook)
Overig:
2-3 overrijpe bananen
50 gr kokosbloesemsuiker (gewone suiker kan ook)
50 gr walnoten (in grove stukken gesneden)
Laat afkoelen voor het snijden.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden voor en vet de bakblik in of gebruik bakpapier.
Doe alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel) in een grote kom en roer ze door elkaar.
Prak de bananen met de (kokosbloesem)suiker samen.
Voeg de natte ingrediënten (appelmoes, plantaardige melk, olie, vanille extract) eraan toe en meng het goed samen.
Schenk de natte ingrediënten mix in de kom met droge ingrediënten en roer samen totdat de meel goed is vermengd.
Voeg de walnoten eraan toe en meng goed samen.
Schenk de mix in de cakevorm en bak voor 40-45 min.
Check met een sate stokje of een tandenstoker of het brood van binnen droog is.
GRATIS e-book
18 Plantaardige Recepten voor Beginners
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
Favorite Javaanse nasi met tahoe saté en pindasaus….een typisch gerecht afkomstig van mijn roots. Ok normaal eet je nasi met kip maar aangezien ik geen…
FavoriteIk wilde al zo lang naar Rome met mijn dochters. Tijdens een cruiseship vakantie ongeveer tien jaar geleden was ik er eerder geweest. Vanuit Civitavecchia…
Favorite Gezonde ijsjes eten? Yup! Deze bramen bananenijs is the real deal. Bananenijs wordt ook wel nice cream genoemd. Bevroren bananen vormen de basis en…
FavoriteMijn meiden en ik hebben allemaal een druk leven en al willen we vaker met elkaar ontbijten, in de realiteit gebeurt het zelden. Het Paasontbijt…
Oh ik krijg er gelijk trek in. Ben echt dol op vegan en suikervrij bananenbrood. Kan niet wachten tot de verbouwing voorbij is en ik dit in mijn nieuwe keuken weer kan gaan maken ♥️
Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik ben tegenwoordig veel broden in de slowcooker aan het bakken. Maar deze ziet er wel heel lekker uit, wellicht ruil ik de slowcooker voor een keer in voor de oven 😉
Het ziet er heerlijk uit. Toch ook eens zelf maken
Klinkt als een heerlijk recept en het ziet er ook lekker uit! Thanks voor de tip ik bewaar hem!
Oh ik krijg er gelijk trek in. Ben echt dol op vegan en suikervrij bananenbrood. Kan niet wachten tot de verbouwing voorbij is en ik dit in mijn nieuwe keuken weer kan gaan maken ♥️
Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik ben tegenwoordig veel broden in de slowcooker aan het bakken. Maar deze ziet er wel heel lekker uit, wellicht ruil ik de slowcooker voor een keer in voor de oven 😉
oh wauw, wat klinkt dit lekker zeg! ik ga deze onthouden
bananen brood is zo lekker! heb al verschillende recepten gemaakt, ben alleen nog niet HET recept tegengekomen 🙂
Dit recept moet je zeker proberen! Het is niet zo droog als veel andere bananenbrood recepten. En eigenlijk is het na 1-2 dagen nog lekkerder!