Bramen bananenijs | Plantbased Tuesday

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Gezonde ijsjes eten? Yup! Deze bramen bananenijs is the real deal. Bananenijs wordt ook wel nice cream genoemd. Bevroren bananen vormen de basis en je kan ze (net zoals met normale ijs) in verschillende smaken maken. Ik had me helemaal niet voorbereid om een blog te schrijven, maar gelukkig had ik nog wat bevroren bramen en bananen in de vriezer liggen!

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Bananenijs

Bananenijs is zo makkelijk om te maken. Heb je toevallig (over)rijpe bananen? Niet weggooien! Doe ze in de vriezer, want ze komen altijd van pas! Voor bananenijs of voor een frisse smoothie bowl. Maar heb je nog geen bevroren bananen? Doe ze dan een nachtje of in totaal vier tot zes uur in de vriezer. (Eerst schil je de banaan en breek ze in stukjes voordat ze de vriezer in gaan. Een hele bevroren banaan is moeilijker te mixen).

Zoals eerder gezegd kan je verschillende smaken maken. Mijn favorieten zijn met chocolade en mango. Wat heerlijke toppings boven op en smullen maar! Wat zijn jouw favoriete ijssmaken?

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Toppings

Ik heb standaard allerlei noten, zaden en pitten in mijn keukenkastje staan die ik gebruik voor mijn smoothies, mijn eiwittenshakes of yoghurt. Veel zaden en pitten zijn superfoods en erg voedzaam. Ik vind de Omega Mix van Holland & Barret ideaal en strooide een eetlepelover het ijs. Even afmaken met wat zomerfruit zoals blauwe bessen en frambozen en KLAAR!

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Bramen bananenijs | strongbody.nl

Ingrediënten Bramen bananenijs:

 • 2 bevroren bananen
 • handjevol frambozen
 • scheutje amandelmelk

Toppings

 • blauwe bessen
 • frambozen
 • geraspte kokos
 • noten en zaden

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in een blender tot een romig geheel.
 2. Serveer in een kom.
 3. Maak af met de toppings.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze bramen bananenijs gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Zomerfruit Smoothie met chia zaad

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. klinkt super lekker en zou het wel een keer kunnen maken alleen zonder de banaan. mag geen koolhydraten en eet keto dus banaan is een no go maar denk dat dat er best uit kan blijven 😀

  1. Helaas vormen de bananen de basis. Maar misschien als de keto fase voorbij is of als je een tussenfase heb kan je dit proberen.

 2. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat het niet moeilijk is om te maken. Bij ijs denk ik meteen aan ingewikkelde ijsmachines, maar dat hoeft dus helemaa niet.

 3. Eigenlijk heel makkelijk te maken, je moet alleen wat voorwerk doen. Maar dat is ook super easy. En dan die foto’s heel knap gedaan. Ziet er heerlijk uit.

  1. Als ik overrijpe bananen over heb doe ik in de vriezer in plaats dat ik ze weggooi. Erg zonde en handig wanneer je trek hebt in een gezond ijsje!

 4. Wat een bijzonder recept, ik word er wel nieuwsgierig van. Lekker eenvoudig en relatief weinig ingrediënten ook – dat vind ik altijd prettig!

 5. Juliette! Heldin van de dag. Ik ga zo snel als ik mag bananen halen en deze in de vriezer leggen. Bananen zijn lekker en nu heb ik de mogelijkheid om te proberen, jeej