Vegan bapao met champignons vulling

Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl

Ik heb nog nooit eerder bapoa’s gemaakt maar mijn zus Eline is daar een ster in dus ik riep haar hulp in. We hadden een afspraak gemaakt: zij was verantwoordelijk voor de broodjes en ik voor de vulling en voila! De vegan bapao met champignons vulling was het resultaat!

Vegan bapao met champignons vulling

Bapao leren maken

Ik hou van eenvoudig eten. Het moet niet te ingewikkeld zijn want anders haak ik af. En op één of ander manier viel de bapao in de categorie ‘moeilijk te maken’ maar gelukkig het viel het mee. Wat kan een mens zich vergissen!
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl

In mijn hoofd had ik het veel groter gemaakt dan het was maar het blijkt dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Mijn zus Eline zei zelfs dat zij vroeger wekelijks bapao maakte voor de kinderen als ‘tussen de middag’ snack! Oké tijd om het een keer te proberen…met Eline’s hulp!

Vegan vulling

De meeste bapao’s bevatten vlees maar ik heb deze bapao’s gevuld met champignons gekookt in hoisin saus aangezien we beiden geen vlees eten.  Door de hoisin saus hou je de typische Chinese smaak en heb je daardoor niet het gevoel dat het anders smaakt dan een bapao gevuld met vlees.
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl
Eline liet me ook zien hoe je de vulling in de bapao krijgt: Je maakt eerst een kuiltje met je duim en schep een eetlepel vulling in de kuil. Vervolgens vouw je het deeg over de vulling en knijp het dicht. Met dit recept maak je twintig stuks. Wat je overhoudt kan je in de vriezer bewaren. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat deze vegan bapao’s met champignons vulling niet in één keer opgaat! Ze zijn gewoon te lekker….
 
Laat je me weten hoe het jou is vergaan?
plantaardige recepten voor beginners
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl
Vegan bapao met champignons vulling | strongbody.nl

Benodigdheden Vegan bapao met champignons vulling:

Broodjes (20 stuks):
 
  • Stoommandje
  • 500 gr patentbloem
  • 350 ml lauwwarm water
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tl suiker
 
Vulling:
 
  • 2 el sesamolie
  • handjevol fijngesneden bieslook
  • 5 grote kastanje champignons (in hele kleine stukjes gesneden of in hakmolen gesneden)
  • ½ ui (gesnipperd)
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1 el maple syrup
  • 1 el rijstazijn
  • 5 tl five spice mix
  • 1 el hoisin saus

Bereiding:

Broodjes:
  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed samen tot een soepel deeg. (Ik heb zelf alle ingrediënten in een keukenmixer met deeghaken gekneed.)
  2. Kneed tot een bal samen en dek het af met een theedoek.
  3. Laat ongeveer 10-15 minuten rijzen.
 
Vulling:
  1. Meng de bieslook en sesamolie samen in een kom.
  2. Meng in een andere kom de knoflook, maple syrup, rijstazijn, five spice mix en hoisin saus samen en zet apart.
  3. Bak de ui lichtbruin in 1 el olijfolie.
  4. Bak de champignons mee totdat het zachtjes.
  5. Schenk de azijn en maple syrup mix in en roer samen. Kook 2 minuten samen.
  6. Voeg de bieslook en sesamolie toe en kook weer 2 minuten samen.
  7. Laat daarna de vulling afkoelen.
  8. Wanneer de vulling is afgekoeld doe je water in een pan en doe het stoommandje erop. Laat het water koken.
  9. In de tussentijd verdeel je het deeg in balletjes (net zo groot als een pingpong bal).
  10. Maak een kuiltje met je duim in het deegballetje en doe de vulling (1 eetlepel) erin.
  11. Vouw het deeg om de vulling en knijp het goed dicht.
  12. Bekleed de stoommand met bakpapier en doe het vuur laag.
  13. Leg de balletjes op het bakpapier en stoom het tussen 17-20 minuten klaar.
Serveer met zoete chili saus. 
 
Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je de vegan bapao met champignons vulling gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Aziatische linzen sla wraps.

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mmm dit ziet er heerlijk uit en je hebt er ook prachtige foto’s van gemaakt. Dit wil ik wel eens proberen te maken.

  2. wat een lekker idee. mijn vriend vindt dit wel leuk om een keer te maken

  3. oh wat lekker!!! ik ben geen vega eter maar dit klinkt gewoon heel lekker 😀 en ik ga het zeker een keer maken!!

  4. Ik probeer regelmatig vega te zijn,dys deze moet ik echt een x proberr

  5. Als indo moet ik dit recept natuurlijk gaan proberen. Het ziet er zo waanzinnig lekker uit!

  6. Lijkt me erg leuk om een keer zelf te maken. Al zou ik er zelf wel vlees in doen denk ik hihi.