Vegan blauwe bessen muffin | Plantbased Tuesday

Vegan blauwe bessen muffin

Ik had een gasoven waarin mijn ovengerechten makkelijk verbrandde. Maar sinds ik een ‘normale’ heteluchtoven hebt kan ik eindelijk weer lekkere bakgerechten maken. Deze vegan blauwe bessen muffin was één van mijn eerste baksels in de nieuwe oven!

Vegan blauwe bessen muffin

Vegan blauwe bessen muffin

Van een muffin word ik altijd blij. Erin happen doe ik niet. Ik breek er stukjes van af en neem mijn tijd om ervan te genieten. Kopje thee erbij en mijn ochtend kan niet meer stuk. Ik heb trouwens afgelopen week geprobeerd suikervrij te eten maar ik kan het gewoon niet. Een stuk vlees kan ik makkelijk laten staan, maar suiker zit over al in en ik ben gek op zoet. Ik heb maar geaccepteerd dat ik daar geen discipline voor heb! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij gezond en vrij weinig bewerkte voedingsmiddelen eet. Dus zo’n ramp is het niet!
 
Vegan blauwe bessen muffin
Ingrediënten Vegan blauwe bessen muffin:
 
 • 280 gr patentbloem
 • 2 zakjes bakpoeder van 5 gr
 • ¼ tl zeezout
 • 100 gr suiker
 • 50 gr bruine suiker
 • 200 ml ongezoete amandelmelk
 • 50 ml olijfolie
 • 1 tl vanille extract
 • 100 gr verse of bevroren blauwe bessen
 • Muffin vormpjes
Bereiding:
 
 1. Mix de ‘natte’ ingrediënten in een kom – amandelmelk, olie, vanille extract en suiker.
 2. Mix de ‘droge’ ingrediënten in een grote kom – meel, bakpoeder en zout.
 3. Doe de natte ingrediënten in de droge ingrediënten en meng samen met een garde of mixer.
 4. Voeg de blauwe bessen eraan toe maar bewaar ⅓ deel. Vouw de blauwe bessen in het beslag.
 5. Spuit iedere muffin vorm met olijfolie om plakken tegen te gaan. Vul de vormpjes tot bijna aan de rand met het beslag. Je kan er bijvoorbeeld een ijsschep voor gebruiken. Strooi wat suiker er boven op en de resterende bessen.
 6. Bak bruin in 25-30 minuten.
Enjoy!
 

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

 • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
 1. Ontbijt
 2. Lunch
 3. Hoofdgerecht
 4. Snack
 • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
 • Kort en bondige uitleg van de recepten
Vegan blauwe bessen muffin
Vegan blauwe bessen muffin
Vegan blauwe bessen muffin
Vegan blauwe bessen muffin

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Heb je deze Vegan Blauwe Bessen Muffin gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze overnight oats met frambozen en blauwe bessen

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat een goed idee, ik ga ze een smaken, ik heb altijd blauwe bessen in de vriezer liggen ( voor in de griekse yoghurt ‘s morgens). Ze zien er heerlijk uit en ik eet minder suiker, maar af en toe vind ik het ook lekker hoor.

 2. Dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Bedankt voor het recept, ik wil ze ook wel een keer gaan maken.

 3. Oeh!! Die zien er heerlijk uit. Ik ben morgen vrij, misschien ga ik ze wel maken!

 4. Das inderdaad een pluspunt van een elektrische oven dat je steeds de juiste temperatuur hebt 🙂

 5. Wat een heerlijk recept! Super leuk om op zaterdag of zondag met de kids te maken.