Vegan Korma met Naanbrood | Plantbased Tuesday

Vegan Korma met Naanbrood | strongbody.nl

Als Javaanse Surinamer kende ik eigenlijk weinig gerechten van de Indiaanse keuken. Ik was bekend met het Hindoestaanse broodje kip kerrie en roti. Maar mijn verhuizing naar Engeland veranderde dat compleet! In Engeland vind je op elke hoek wel een Indian Restaurant en “Let’s have a curry” is de Engelse versie van “We gaan naar de Chinees”. Deze vegan korma met naanbrood doet me denken aan mijn tijd in Engeland.

Vegan Korma met naanbrood | strongbody.nl

Indian Food

Ik leerde daar verschillende Indiaanse gerechten kennen en had een favoriete restaurant in Ipswich genaamd Jaipur. We waren daar kind aan huis! Er was veel keuze in gerechten maar ook in gradaties van pittigheid. Ik ben gek op pittig eten maar dat wilde ik mijn meiden toentertijd niet aan doen. Korma was daarom een perfect mild gerecht. They loved it!  Wel heerlijk gekruid maar niet pittig.

Ik weet het….Korma uit een potje is heel makkelijk. Maar niet zo lekker als zelfgemaakte! Because nothing can’t beat a homemade korma! Omdat ik geen vlees meer eet heb ik deze vegan korma met naanbrood voor Plantbased Tuesday gemaakt.

Verse naanbrood

Ik kocht altijd die voorverpakte naanbrood. Lekker makkelijk. Maar toch… het is echt het proberen waard om ze zelf te maken. Zodra je deze verse naanbrood proeft, wil je nooit meer die vieze voorverpakte. Ugh! Je hebt wel wat geduld nodig omdat het deeg moet rijzen. Maar je houdt er aardig wat porties van over die je de volgende dag ook kan eten of invriezen voor je volgende gerecht zoals deze Kokos Linzensoep. Yummy!

Vegan Korma met naanbrood | strongbody.nlVegan Korma met naanbrood | strongbody.nl

Vegan Korma met naanbrood | strongbody.nl

Ingredienten vegan korma met naanbrood:

Naanbrood:

 • 500 gr bloem
 • 200 ml warm water
 • 1 pakje gist
 • 2 el suiker
 • 100 gr plantaardige yoghurt
 • 3 el olijfolie
 • 1 tl zeezout of Himalaya zout
 • 2 tl knoflookpoeder
 • verse koriander (fijn gesneden)

Vegan korma:

 • heet water of olijfolie (om de ui te fruiten)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
 • 1 verse chili (dunne schijven)
 • 3 teentje knoflook (geperst)
 • 2 medium aardappelen (in stukjes gesneden)
 • 1 courgette (in schijven gesneden)
 • 2 el kerriepoeder
 • ¼ tl zeezout
 • 1 el masala
 • ½ tl kurkuma
 • 1 tl cayennepeper
 • 2 el tomatenpuree
 • 400 ml kokosmelk (1 blik)
 • 60 ml water of groente bouillon
 • verse koriander

Bereiding Naanbrood:

 1. Pak een grote kom en doe warm water, suiker en gist erin. Roer samen en zet apart voor 5-10 minuten tot gist is opgelost en er belletjes ontstaan.
 2. Roer yoghurt, olie, zout, knoflookpoeder en koriander door de gistmengsel.
 3. Mix ⅔ deel van de bloem erin en roer goed samen. De ⅓ deel bewaar je voor later.
 4. Kneed het deeg samen. Het blijft nog een beetje plakkerig.  Vorm tot een bal.
 5. Borstel de kom en deeg met olie en doe de deegbal in de kom.
 6. Bedek met een handdoek en laat rijzen tot 2x zijn formaat. Dat kan 45-60 minuten duren.
 7. Leg het deeg op een plaat met gedeelte van de resterende bloem en verdeel de bal in 8 stukjes.
 8. Rol de deegstukjes met de deegroller plat.
 9. Doe een zware pan (ik heb een gietijzeren gebruikt) op het vuur zonder olie en bak aan 1 kant het naanbrood. Je ziet er bubbels uit komen.
 10. Draai het om en laat beide kanten bruin worden.

Bereiding Vegan Korma:

 1. Bak de ui lichtbruin in heet water of olijfolie. Omdat ik tegenwoordig met minder olie kook, fruit ik de ui in heet water.
 2. Voeg de gember, knoflook, zout en chili er aan toe en bak samen. Als je heet water gebruikt, hou het in de gaten dat het niet aanbrandt in de pan. Blijf beetje bij beetje water gooien.
 3. Doe de kerriepoeder, masala, kurkuma, cayennepeper en zout in en roer samen voor 1 min.
 4. Roer de tomatenpuree in en kook samen voor 1 min.
 5. Voeg de aardappelen en courgette toe. Roer samen en gooi eventueel wat water bij om het vochtig te houden.
 6. Schenk de kokosmelk en water of groentebouillon in. Roer weer samen. Doe de deksel op de pan en zet op laag vuur.
 7. Kook samen tot de aardappel zacht is (ongeveer 30 minuten).
 8. Serveer met zelfgemaakte naanbrood of rijst.
 9. Maak af met gesneden verse koriander.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze vegan korma met naanbrood gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Probeer dan deze Bloemkool kurkuma soep

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dat snap ik wel hoor Nicole! Je kan ook alleen de korma zonder het brood maken. Of juist alleen naanbrood. Samen zijn ze natuurlijk het lekkerst maar je moet inderdaad je tijd wel even nemen.

 1. Wat onwijs tof dat je een vegan gerecht deelt! Ik ben dol op buitenlandse keuken en dit gerecht lijkt mij ook echt heel erg lekker ♥️

 2. Het ziet er heerlijk uit. Ik stap ook steeds meer af van voorverpakte producten naar vers en zelf gemaakt. Dit lijkt me ook het proberen waard.

 3. Ziet er erg lekker uit! Ik ben alleen niet zo’n keukenprinses en als ik dan de lijst met ingrediënten zie, krijg ik het al helemaal warm 😉 Mijn man is wel van het koken, misschien dat die het een keertje klaar wil maken.