Waarom Pilates belangrijk is als onderdeel van je selfcare

Waarom Pilates belangrijk is als onderdeel van je selfcare

In de hectiek van het moderne leven is het soms een uitdaging om voldoende tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Je werk, je sociaal leven, je familie en je eigen lichaam onttrekken tegelijkertijd veel energie.

Het concept van selfcare heeft de afgelopen jaren steeds meer erkenning gekregen als een essentieel onderdeel van het streven naar een gezond en gebalanceerd leven.

In deze blog duiken we dieper in waarom Pilates een cruciale rol zou moeten spelen in jouw selfcare-routine.

Wat is selfcare?

Selfcare gaat verder dan alleen het nemen van een warm bad of het lezen van een goed boek. Het is een holistisch begrip dat verwijst naar het bewust nemen van tijd voor jezelf om je fysieke, mentale, emotionele en zelfs spirituele welzijn te ondersteunen.

Lees hier de blog: 6 Redenen waarom Pilates goed is voor je mentale gezondheid

Het draait om het cultiveren van gewoonten en activiteiten die je helpen ontspannen te leven in plaats van simpelweg overleven.

Vier redenen waarom selfcare essentieel voor je is

  1. Stressvermindering: Selfcare is een krachtig tegengif voor stress. Het helpt je om te gaan met de dagelijkse drukte door bewust tijd vrij te maken voor ontspanning en herstel. Pilates, met zijn focus op gecontroleerde bewegingen en ademhaling, is een ideale manier om stress te verminderen.

2. Emotionele balans: Door regelmatig selfcare-activiteiten te omarmen, bevorder je een gezonde emotionele balans. Pilates biedt niet alleen fysieke voordelen maar ook een kans om je geest te kalmeren en emotionele veerkracht op te bouwen.

3. Fysieke gezondheid: Selfcare is in wezen zorgen voor je lichaam. Pilates, met zijn nadruk op core strength, flexibiliteit en balans, draagt bij aan een sterker en gezonder lichaam. Het bevordert ook een positief lichaamsbeeld en helpt bij het voorkomen van lichamelijke klachten.

4. Verbeterde zelfwaardering: Het beoefenen van selfcare is een daad van zelfliefde. Het helpt je om jezelf te waarderen en prioriteit te geven aan je eigen welzijn. Pilates, als een vorm van beweging die zorg en aandacht voor je lichaam vereist, kan deze positieve zelfwaardering versterken.

Consistent bewegen

Een van de meest effectieve manieren om selfcare te integreren is door regelmatige beweging, en Pilates staat hierbij centraal. Consistente beoefening van Pilates brengt niet alleen fysieke veranderingen teweeg, maar het heeft ook een diepgaand effect op je algehele welzijn.

  1. Lichaamsbewustzijn: Pilates versterkt jouw lichaamsbewustzijn. Het leert je om verbinding te maken met je lichaam, om te luisteren naar de signalen die het geeft, en om te begrijpen hoe het beweegt.
  2. Flexibiliteit en kracht: Door regelmatig Pilates te beoefenen, verbeter je niet alleen je fysieke kracht maar ook je flexibiliteit. Dit draagt bij aan een een vrij lichaam en helpt bij het voorkomen van blessures.
  3. Focus en concentratie: Pilates vereist concentratie en bewuste inspanning. Door je te richten op de uitvoering van elke beweging, verbeter je je focus en vergroot je je vermogen om met aandacht te leven.
  4. Stressverlichting: Pilates fungeert als een vorm van mindful bewegen. Door je te concentreren op de houding, ademhaling en vloeiende bewegingen, verminder je stress en bevorder je ontspanning.

Nieuwsgierigheid is een krachtige tool bij het ouder worden

Naarmate we ouder worden, kan nieuwsgierigheid een van de krachtigste tools zijn om het ouder worden te omarmen. Pilates, met zijn variatie aan oefeningen en benaderingen, biedt voortdurend nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om te verkennen wat ons lichaam kan doen, ongeacht de levensfase.

Het omarmen van nieuwsgierigheid maakt het mogelijk om te groeien, te leren en jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen. Pilates biedt een avontuurlijke reis in het verkennen van de mogelijkheden van je lichaam, zelfs als de jaren voorbijgaan.

Pilates als dagelijkse routine met het online platform Team Strongbody

Een van de meest opwindende ontwikkelingen in de wereld van Pilates is de toegankelijkheid ervan via online platforms. Of je nu een druk schema hebt of de voorkeur geeft aan het comfort van je eigen huis, online Pilates lessen maken het mogelijk om deze fijne oefeningen in je dagelijkse routine op te nemen.

De drempel om Pilates te beoefenen wordt verlaagd, en je kunt de voordelen ervan ervaren, ongeacht je locatie. Het is een flexibele en handige manier om Pilates tot een dagelijkse gewoonte te maken, waardoor je de positieve effecten op je fysieke en mentale welzijn kunt maximaliseren.

Op mijn YouTube kanaal vind je heerlijke online workouts en met het online platform Team Strongbody heb je toegang tot meer dan 240 Pilates Workouts en heb je 24/7 toegang tot het platform.

Pilates is een fundamenteel onderdeel van je selfcare

In een wereld vol verplichtingen en deadlines is het van vitaal belang om tijd te reserveren voor selfcare. Pilates, met zijn bewezen voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid, biedt een uitstekend middel om dit te bereiken.

Door Pilates op te nemen in je selfcare-routine, investeer je niet alleen in je huidige welzijn maar leg je ook de basis voor een gezonde en actieve toekomst. Laat nieuwsgierigheid je gids zijn bij het ouder worden, en omarm de veranderingen die Pilates in je leven kan brengen.

Volgende week komen wij met een waanzinnige Black Friday Deal voor Team Strongbody.  Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *