Wat is Pilates?

StrongbodyNL, pilates, Juliette Amadsoedjoek

Vaak kom ik Facebook vrienden in real life tegen, die een vaag idee hebben wat ik eigenlijk aan het doen ben. “Je doet toch iets met yoga of iets wat erop lijkt?”, is een veelgestelde vraag. En ja…ik weet dat de bewegingen veel op elkaar lijken, toch zijn de invalshoeken anders. Yoga en Pilates zijn zusjes van elkaar en een perfecte combinatie voor een sterk en flexibel lichaam. Toch is het wel handig om in het kort uit te leggen dat ik eigenlijk een Pilates trainer ben.

Alhoewel de meesten wel vaag weten wat het is, weten ook heel veel niet wat de Pilates methode inhoudt.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika en Engeland valt Pilates in Nederland op één of ander manier in de categorie Groepslessen zoals Zumba, Bodyshape, etc, terwijl het zo veel meer is dan dat!

Pilates is in Amerika en Engeland een gerenommeerde bewegingsmethode die veel in revalidatie trajecten wordt gebruikt. In Engeland waar ik mijn mat studio had, trainde ik ook voornamelijk mijn klanten op één-op-één basis. Omdat Pilates een intelligente workout is, is het wel handig om te weten waar het eigenlijk vandaan komt, wat het doel ervan is en waar de focus ligt.

In dit kort uitlegfilmpje leg ik globaal uit wat de filosofie achter Pilates is. Heel veel kijkplezier!

Liefs,

 

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *