Mijn Woord van het Jaar: Verdieping

Woord van het Jaar: Verdieping

Elk nieuw jaar neem ik bewust de tijd om een krachtig kompas voor mezelf te creëren, een woord dat als leidraad dient voor mijn keuzes, acties en groei gedurende dat jaar.

In tegenstelling tot normale voornemens, die vaak vervagen na de eerste paar weken, zorgt het kiezen van een woord van het jaar ervoor dat mijn focus duurzaam blijft voor mijn persoonlijke ontwikkeling

Dit jaar heb ik gekozen voor het woord 'verdieping'.

In de afgelopen jaren koos ik een Woord van het Jaar als kompas om mijn persoonlijke ontwikkeling in de breedte te verkennen. Ik vroeg me af:

 • Welke gewoontes passen bij mijn ware zelf?

 • Welke tools bieden de beste ondersteuning tijdens verschillende emotionele reizen?

 • Wanneer heb ik behoefte aan rust, en wanneer verlang ik naar energie?

 • Hoe kan ik mijn tijd en energie het meest effectief benutten?

Al deze vragen heb ik intensief onderzocht en geëxperimenteerd, tot ik na jaren van ontdekking een harmonieuze mix van gedachten, tools en vaardigheden vond waarin ik mij het meest op mijn gemak voel. Het is nu tijd om deze krachtige mix in de diepte te ontwikkelen.

Alles is goed in mijn leven en nu wordt het tijd om dat te versterken.

Verdieping in mijn relaties

In dit proces realiseerde ik me ook dat mijn huidige waardevolle relaties meer aandacht verdienen. Ik wil ze verdiepen en verrijken met meer betekenis.

Mijn drie dochters zijn volwassen waar ik ook een volwassen relatie mee hebt. Het verzorgende valt weg en soms spring ik bij om ze erop te attenderen dat ze dicht bij zichzelf moeten blijven. Het is als moeder een heel mooi proces om te zien.

Ik heb momenteel bijna acht jaar een solide relatie met Arnoud. Hij is echt mijn maatje en dat kan alleen maar beter worden.

Mijn ouders leven beiden nog en ik weet niet hoe lang ik nog van ze kan genieten, dus daar wil ik bijvoorbeeld meer tijd in steken.

Op deze leeftijd voel ik niet per se de behoefte om nieuwe vriendschappen te beginnen; ik koester de mensen om me heen en zie ruimte om mijn aandacht te verdiepen en te versterken in de bestaande banden.

Verdieping in mijn werk

Wat betreft mijn werk bevind ik me in een situatie waar ik me echt op mijn plek voel.

Ik ben sinds vorig jaar full time ondernemer en ik geef mijn eigen groepslessen (regio Zuidplas en Rotterdam) en beheert het online Pilates platform Team Strongbody.

Ze vormen een solide basis en daarmee wil ik dit komende jaar groeien.

Het is nu de tijd om met meer toewijding en aandacht een stevig fundament te leggen voor verdere bloei en groei van mijn bedrijf.

Waarom zou je kiezen voor een Woord van Het Jaar?

Het kiezen van een Woord van het Jaar biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele voornemens.

 1. Diepgaande focus: In tegenstelling tot een lijst met voornemens biedt een Woord van het Jaar de mogelijkheid om je te concentreren op één kernwaarde of thema. Dit zorgt voor een diepgaande en gerichte focus op datgene wat echt belangrijk voor je is.

 2. Positieve mindset: Voornemens kunnen vaak geassocieerd worden met negatieve gevoelens of het gevoel van verplichting. Een Woord van het Jaar daarentegen creëert een positieve mindset en dient als een bron van inspiratie en motivatie.

 3. Flexibiliteit: Een Woord van het Jaar is flexibeler dan specifieke voornemens. Het geeft je de ruimte om het gedurende het jaar aan te passen aan je evoluerende behoeften en omstandigheden.

 4. Persoonlijke betekenis: Het kiezen van een Woord van het Jaar stelt je in staat om een woord te selecteren dat diep persoonlijke betekenis voor je heeft. Dit creëert een meer authentieke en betekenisvolle benadering van persoonlijke groei.

 5. Levenslange leidraad: Een Woord van het Jaar kan dienen als een levenslange leidraad. In plaats van slechts een kortetermijnfocus, biedt het de mogelijkheid om blijvende veranderingen en groei door de jaren heen te bevorderen.

Kortom, het kiezen van een Woord van het Jaar biedt een krachtige en holistische benadering van persoonlijke ontwikkeling, waardoor je een geïnspireerd en zinvol leven kunt leiden.

woorden | Strongbody.nl

Hoe kies je jouw Woord van Het Jaar?

 1. Reflecteer op het afgelopen jaar: Denk na over jouw ervaringen, successen en uitdagingen van het afgelopen jaar. Wat zou je willen behouden of veranderen?

 2. Identificeer jouw doelen en wensen: Stel jezelf de vraag: Welke aspecten van mijn leven wil ik verdiepen, versterken of transformeren?

 3. Luister naar je intuïtie: Laat je intuïtie spreken. Welk woord resoneert het meest met jou op dit moment?

 4. Wees specifiek: Zorg ervoor dat het gekozen woord specifiek genoeg is om richting te bieden, maar ook breed genoeg om verschillende aspecten van je leven te omvatten.

 5. Visualiseer jouw ideale jaar: Visualiseer hoe jouw leven eruit zou zien als je jouw gekozen woord in de praktijk brengt. Wat verandert er?

 6. Schrijf jouw woord neer: Zodra je jouw woord hebt gekozen, schrijf het op en plaats het op een plek waar je het regelmatig ziet.

In 2024 omarm ik ‘Verdieping’ als mijn woord en gids, en ik nodig je uit om je eigen woord te vinden, je eigen reis van persoonlijke ontwikkeling te omarmen.

Laten we niet streven naar tijdelijke veranderingen, maar naar duurzame groei die onze levens verrijkt en de komende jaren vormgeeft.

Ik kijk ernaar uit om deze reis te omarmen en te zien hoe het mijn leven verder zal verrijken.

Veel succes met het vinden van Jouw Woord van het Jaar!

Laat me weten in een reactie als je hebt gevonden!

“By words we learn thoughts, and by thoughts we learn life.” —Jean Baptiste Girard

Liefs.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *